Stiri despre unirea republicii moldova cu romania

  108 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO „Soldaţii” români din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „Soldaţii” români din Republica Moldova

  România, deci inclusiv Basarabia, se află pe o falie geopolitică determinată de poziţia geografică şi resursele naturale existente pe acest pământ. Nicăieri nu se simte mai dur acest lucru decât în Republica Moldova, acolo unde se duce un război asimetric pentru indentitate în spaţiul european reprezentat de către România şi cel slav marcat prin presiunea rusă.

 • Pro-europenii de la Chişinău vor să promoveze Unirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pro-europenii de la Chişinău vor să promoveze Unirea

  După semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, partidele pro-europene de la Chişinău şi-au propus ca în cadrul campaniei electorale din această toamnă să susţină şi mesajul Unirii cu România, ca variantă de integrare mai rapidă în spaţiul european, dar şi de normalizare  a cursului istoric.

 • Pravda.ru: UE împinge Republica Moldova în braţele României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pravda.ru: UE împinge Republica Moldova în braţele României

  Cronicarul politic Alexandru Isaev a declarat pentru portalul pravda.ru că Republica Moldova are o şansă şi aceasta este Integrarea Europeană prin Unirea cu România. Aceasta în condiţiile în care o extindere a frontierelor europene pare a fi puţin probabilă în acest moment şi în viitorul apropiat.

 • Deputat român: Acordul de Asociere era necesar pentru pregătirea Reunirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputat român: Acordul de Asociere era necesar pentru pregătirea Reunirii

  Semnarea Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană reprezintă o victoriei comună a diplomaţiei celor două state româneşti şi un pas spre Reunire, declară deputatul român Ninel Peia, secretar al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor.

 • Presa rusă: CIA pregăteşte împreună cu România un Euromaidan la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa rusă: CIA pregăteşte împreună cu România un Euromaidan la Chişinău

  Propaganda din Rusia continuă prin intermediul presei. România şi SUA sunt acuzate că prin intermediul serviciilor de informaţii pregătesc un Euromaidan în Republica Moldova şi care ar putea justifica o eventuală Unire cu România. Aceleaşi afirmaţii au fost aruncate şi în anul 2012, atunci când au avut loc mai multe marşuri în favoarea Unirii României cu Republica Moldova, dar care au fost în limitele impuse de democraţie.

 • Basarabia, unealtă electorală pentru politicienii români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Basarabia, unealtă electorală pentru politicienii români

  Platforma unionistă Acţiunea 2012 constată cu dezamăgire că o parte din parlamentarii români tratează subiectul Basarabiei cu lipsă de respect, amintindu-şi de proiectele naţionale numai în campaniile electorale.

 • Unioniştii merg la teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unioniştii merg la teatru

  Unioniştii sunt chemaţi la teatru. Regizorul Sorin Militarul şi actorii Liviu Cheloiu, George Constantinescu şi Marin Grigore se pun la dispoziţie într-o piesă specială: Insomniacii. Totul se va desfăşura sub forma unui eveniment caritabil, iar banii de pe bilete vor fi folosiţi pentru organizarea Şcolii de Cultură şi Afirmare românească, destinate tinerilor unionişti din Republica Moldova.

 • Sportul Uneşte cele două Românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sportul Uneşte cele două Românii

  Mâine va avea loc la Chişinău Cupa Unirii, eveniment care reuneşte 16 echipe de suporteri de pe cele două maluri ale Prutului. 'Înainte de a fi suporteri suntem români', declară unul din tinerii care vor participa la acest eveniment.

 • Noi cu votul, ei cu Unirea - propunem candidaţilor un Pact pentru Basarabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi cu votul, ei cu Unirea - propunem candidaţilor un Pact pentru Basarabia

  Oficialii germani au afirmat deschis că Nu iau în considerare o integrare Europeană a Republicii Moldova şi că Parteneriatul Estic Nu reprezintă o etapă intermediară, ci un proiect în sine. În aceste condiţii responsabilitatea noastră, a românilor, este aceea de a fi împreună şi de a ne promova propriile interese.

 • George Scarlat- Profil de Ambasador
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Scarlat- Profil de Ambasador

  Despre consecinţele negative ale Unirii dintre România şi Republica Moldova asupra economiei s-a mai scris. În general s-a spus că Unirea celor două state ar fi o grea povară pentru statul româm. Dar analizele cu pricina sunt tendenţioase.

 • Dacă ne Unim cu Republica Moldova ieşim pe Profit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă ne Unim cu Republica Moldova ieşim pe Profit

  Revista Capital a făcut un studiu şi a reieşit extrem de clar: dacă România s-ar Uni cu Republica Moldova cheltuielile statului ar creşte cu 10 miliarde de lei anual. Ca o firmă serioasă ce suntem, punem alături de cheltuieli şi veniturile suplimentare şi iată ce descoperim: România iese pe profit dacă se uneşte cu Republica Moldova.

 • VIDEO Spoturile care schimbă percepţia Basarabenilor despre România. În Bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Spoturile care schimbă percepţia Basarabenilor despre România. În Bine

  Unirea înseamnă o viaţă mai bună, Unirea înseamnă bani pentru agricultură, Unirea înseamnă spitale mai bune, Unirea înseamnă pensii mai mari, Unirea înseamnă drumuri mai bune... toate avantajele Unirii României cu Republica Moldova au fost grupate în spoturi video cu personaje reale şi întâmplări reale şi care au drept scop îmbunătăţirea percepţiei basarabenilor despre România.

 • VIDEO FOTO Tensiuni la Chişinău în cadrul manifestaţiei „Aici nu e Crimeea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO FOTO Tensiuni la Chişinău în cadrul manifestaţiei „Aici nu e Crimeea”

  Sute de persoane participă în acest moment la o manifestaţie îndreptată împotriva ocupaţiei ruse a Republicii Moldova. În faţa Ambasadei Rusiei de la Chişinău s-au adunat şi câţiva zeci de simpatizanţi ai Rusiei, tensiunea fiind foarte ridicată între cele două tabere. La lozincile pro-Rusia strigate din faţa ambasadei de etnicii ruşi, câteva sute de moldoveni le-au răspuns cu "România".

 • Sondaj: Basarabenii vor şi cred că Republica Moldova se va uni cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj: Basarabenii vor şi cred că Republica Moldova se va uni cu România

  La 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, prin acordul voit al poporului român de pe cele două maluri ale Prutului, un Sondaj de Opinie vine să arunce toată proganada antiromânească în aer : românii basarabeni Vor Unirea cu România şi Cred că acest lucru se va înfăptui. Vorbim de o majoritate în creştere, ca urmare a acţiunilor de informare făcute de statul român şi societatea civilă.

 • Intră voluntar pentru un recensământ corect în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intră voluntar pentru un recensământ corect în Republica Moldova

  Anul 2014 este unul cheie în Republica Moldova. Este pentru prima oară după declararea Independenţei celui de al doilea stat românesc, când avem ocazia unei informări corespunzătoare asupra identităţii cetăţenilor Republicii Moldova. În acest sens cu ajutorul voluntarilor se va duce campania de informare "Vorbesc Româneşte, Sunt Român".

 • Când scenariul ucrainean se va extinde asupra Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când scenariul ucrainean se va extinde asupra Republicii Moldova

  În 1991 căderea URSS nu a adus libertatea şi independenţa statelor care au făcut parte din Blocul Sovietic. Între acesta şi Blocul Comunist există diferenţe majore, iar Rusia nu a renunţat la influenţa pe care o exercita în această zonă de securitate pe care şi-a impus-o.

 • Socialiştii sau comuniştii europeni?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii sau comuniştii europeni?

  Reprezentantul austriac al socialiştilor europeni a declarat la Bucureşti că preşedintele Traian Băsescu reprezintă principala ameninţare la adresa statului Republica Moldova, a doua ameninţare fiind chiar Rusia.

 • Diplomat român la Chişinău: reunirea poate avea loc mai repede decât ne aşteptăm(II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diplomat român la Chişinău: reunirea poate avea loc mai repede decât ne aşteptăm(II)

  Unirea dintre Republica Moldova şi România a fost lansată ca o temă politică sau ca un proiect real pentru ţară? Ieri ambasadorul României de la Chişinău reconfirma faptul că Oferta Politică pentru Republica Moldova, care va veni din partea României dacă situaţia devine similară cu cea din Ucraina, este Unirea cu România. Vasile Nanea, diplomat român la Chişinău, ne vorbeşte despre toate aceste lucruri.

 • România investeşte în protejarea identităţii româneşti din Basarabia şi nu în Stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România investeşte în protejarea identităţii româneşti din Basarabia şi nu în Stat

  Oficialii de la Chişinău sunt supăraţi foc că România le-a promis bani, iar aceştia nu au venit aşa cum ei vroiau. Când s-a lansat prima dată această idee, cei aflaţi în fruntea celui de al doilea stat românesc au presupus că Bucureştiul va arunca cu milioanele de euro pe deasupra guvernului de la Chişinău. Lucrurile nu au stat aşa.

 • Declaraţiile despre Unire ale americanilor văzute prin ochii analiştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declaraţiile despre Unire ale americanilor văzute prin ochii analiştilor

  Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american pentru afaceri europene şi euroasiatice, a afirmat în cadrul unei comunicări susţinute la Bucureşti, că SUA respectă dreptul suveran al Republicii Moldova de a-şi decide singură viitorul. Acest răspuns a venit ca urmare a unei întrebări legate de posibilitatea Unirii celor două state româneşti.

 • De ce să nu citim geopolitică pe site-urile de ştiri diverse şi „lifestyle”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce să nu citim geopolitică pe site-urile de ştiri diverse şi „lifestyle”

  Împotriva Unirii celor două state româneşti avem astăzi în scenă aceleaşi argumente obosite şi fardate neglijent, cu pretenţia de geopolitică. Protagonistul nostru este domnul Octavian Milewski, politolog pe care, de altfel, îl respect cu sinceritate . Nu însă pentru interviul său „Unirea cu R.Moldova, nefezabilă. Dacă România şi-ar pierde calitatea de membru UE?”. Un „dacă şi cu parcă” îndrăzneţ despre naţiunea noastră.

 • Înţelegere între Victoria şi Cotroceni: Republica Moldova este Prioritate Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înţelegere între Victoria şi Cotroceni: Republica Moldova este Prioritate Naţională

  Înţelegere între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni. Deşi evită a spune public acest lucru, premierul Victor Ponta şi preşedintele României Traian Băsescu, au găsit un consens în ceea ce priveşte relaţia cu Republica Moldova. Aceasta a fost transformată în termeni reali într-o prioritate naţională, dovedindu-se că dincolo de lupta politică s-a înţeles că soarta celor 3 milioane de români de dincolo de Prut este foarte importantă.

 • Iurie Leancă, criticat de blogării moldoveni pentru opoziţia la adresa unionistului Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Leancă, criticat de blogării moldoveni pentru opoziţia la adresa unionistului Băsescu

  Principalii formatori de opinie din Republica Moldova au reacţionat negativ la acuzele aduse de către premierul Republicii Moldova lui Traian Băsescu-Unionistul. Ei acuză duplicitatea premierului care pare a uita aportul pe care politica românească l-a avut în restabilizarea europeană din primăvara lui 2014. Mai nou, guvernanţii moldoveni nu mai joacă doar între Moscova şi Bucureşti, ci şi între Cotroceni şi Victoria.

 • Statul român, vinovat de moldovenizarea românilor din Republica Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul român, vinovat de moldovenizarea românilor din Republica Moldova?

  În Republica Moldova se duce o continuă politică de modificare a identităţii etnice a românilor de dincolo de Prut. Prin mijloacele de care dispune, statul Republica Moldova aplică în mod constant presiuni, astfel încât să realizeze o falsă identitate moldovenească, ca una diferită de cea română. Oare acest lucru nu înseamnă de fapt aplicarea unor politici de asimilare aşa cum s-au făcut în Ucraina şi oare ele nu sunt la fel de grave?

 • Parlamentarii români: Reunirea trebuie să fie o prioritate naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentarii români: Reunirea trebuie să fie o prioritate naţională

  Reunirea celor două state româneşti a fost marţi, 10 decembrie, temă de dezbatere în Parlamentul României. Parlamentari din tot spectrul politic, excepţie UDMR, au exprimat puncte de vedere convergente şi toate vizează necesitatea ca Unirea cu Republica Moldova să devină un obiectiv naţional. Iată mai jos principalele declaraţii.

 • De Ziua Naţională, Chişinăul a sărbătorit ca o capitală românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Naţională, Chişinăul a sărbătorit ca o capitală românească

  Mii de români au sărbătorit la Chişinău Ziua Naţională a României. A fost pentru prima oară, de la desprinderea de Imperiul Rus, când au existat evenimente pe tot parcursul zilei şi la care au participat mii de oameni. În acest moment, aproximativ 20 000 de persoane se află în PMAN la concertul dedicat celor 95 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

 • SONDAJ Adevărul: 3 din 4 români vor Unirea cu Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SONDAJ Adevărul: 3 din 4 români vor Unirea cu Republica Moldova

  3 din 4 români Vor Unirea României cu Republica Moldova. Acesta este rezultatul unui sondaj de opiniei publicat de Adevărul şi care relevă preocuparea românilor faţă de soarta celor de dincolo de Prut, şi se reconfirmă sondajul realizat în 2012 de CRSS şi care spunea că peste 87,25% dintre români sunt de acord cu Unirea.

Modifică Setările