Stiri despre unirea republicii moldova cu romania

  108 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cheia
reunirii României este la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cheia reunirii României este la Bucureşti

  Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus că doar Bucureştiul poate face o ofertă de unire Republicii Moldova. Însă Bucureştiul nu a făcut încă această ofertă. Rezultă din cuvintele lui Iohannis că o asemenea ofertă va fi făcută pe durata mandatului său de preşedinte? Greu de spus. Şi asta deoarece cred că la Bucureşti se înţelege că pentru a se face o asemenea ofertă câteva sunt condiţiile care trebuie atinse.

 • Referendum pentru alegerea preşedintelui? Decizie controversată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Referendum pentru alegerea preşedintelui? Decizie controversată

  Partidele aflate la putere şi declarat pro-europene au luat decizia ca în această toamnă să organizeze un referendum naţional al cărui scop este modificarea constituţiei. Cetăţenii Republicii Moldova vor fi chemaţi să decidă cum va fi ales preşedintele: prin vot direct sau prin intermediul parlamentului.

 • Lecţia pe care România o dă Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia pe care România o dă Europei

  În campania electorală preşedintele României a declarat că va susţine proiectul unionist dacă românii de dincolo de Prut îi vor cere acest lucru. Sute de tineri din Republica Moldova au plecat pe jos spre Bucureşti, în condiţii grele, fie de caniculă, fie de precipitaţii abundente.

 • Marşul lui Ştefan cel Mare s-a încheiat la Bucureşti. Iohannis: „Vom fi împreună nu doar în Uniune, ci şi în comuniune”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul lui Ştefan cel Mare s-a încheiat la Bucureşti. Iohannis: „Vom fi împreună nu doar în Uniune, ci şi în comuniune”

  Preşedintele României, Klaus Iohannis, nu a avut posibilitatea să-i întâmpine la Palatul Cotroceni pe tinerii unionişti care au pornit pe jos de la Chişinău spre Bucureşti în Marşul lui Ştefan cel Mare. Aceştia au ajuns duminică la prânz în Piaţa Universităţii, unde au fost întâmpinaţi de câteva sute de bucureşteni.

 • Mâine, la Ungheni pe Prut, se reface Podul de Flori.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâine, la Ungheni pe Prut, se reface Podul de Flori.

  Sute de tineri din Republica Moldova au pornit spre România, într-un Marş simbolic prin care doresc să atragă atenţia autorităţilor asupra necesităţii Reunirii celor două state româneşti. Mâine la ora 10.00 aceştia se vor afla pe graniţa nedreaptă  stabilită pe Prut, mai exact la Ungheni.

 • FOTO Moldovenii se pregătesc să invadeze România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Moldovenii se pregătesc să invadeze România

  Sute de tineri din Republica Moldova au luat drumul României. Gândul lor este unul clar: să câştige simpatia factorilor de decizie de la Bucureşti faţă de proiectul Reunirii celor două state româneşti. Înarmaţi cu buletine româneşti şi paşapoarte moldoveneşti, vor încerca să „forţeze" trecerea Prutului sâmbătă 11 iulie, ora 10.00 la Vama Ungheni.

 • GALERIE FOTO Unirea, votată simbolic la
Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Unirea, votată simbolic la Chişinău

  Mii de oameni au scandat lozinci unioniste şi au votat, simbolic, unirea Republicii Moldova cu România în cadrul Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, organizată duminică, 5 iulie, de Platforma „Acţiunea 2012”. Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat 30.000 de oameni. Aceştia au fost susţinuţi inclusiv de deputaţi în Parlamentul României, dar şi de moldoveni din Diaspora.

 • Mari Adunări Naţionale ale românilor. România Mare(1918).
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mari Adunări Naţionale ale românilor. România Mare(1918).

  Pe 1 decembrie 1918 are loc la Alba Iulia o Mare Adunare Naţională a românilor. Războiul cel mare se terminase, iar Marile Puteri încercau să îşi facă jocurile peste capul românilor. Soarta însă nu s-a lăsat aşteptată, iar poporul a ieşit să arate că nu va accepta nici o altă soluţie decât cea pentru care s-a murit în război: Unirea tuturor teritorilor locuite majoritar de români într-unul singur.

 • Marea Adunare Naţională de la Chişinău - 5 iulie 2015. Prezenţa obligatorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Adunare Naţională de la Chişinău - 5 iulie 2015. Prezenţa obligatorie

  Trei evenimente majore au marcat istoria Republicii Moldova şi care au dus mai aproape de Unirea cu România al doilea stat românesc. Este vorba de revenirea la limba română şi grafia latină în 1989, apoi declararea independenţei în 1991 şi în 2009 alungarea de la putere a ocupantului rus şi începerea unui traseu european.

 • Frica de Unionism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frica de Unionism

  Mesajul Reunirii celor două state româneşti devine din ce în ce mai puternic pe ambele maluri ale Prutului. Românii se adună în mod unitar sub spectrul proiectului românesc iniţiat de înaintaşi, dar de multe ori clasa politică rămâne temătoare şi prea mică pentru un proiect atât de mare.

 • Putin împinge Republica Moldova spre ReUnirea cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin împinge Republica Moldova spre ReUnirea cu România

  Rusia a interzis temporar, începând cu 27 octombrie, pe termen nedeterminat, importul de carne din Republica Moldova. În realitate este vorba de un embargou impus celui de al doilea stat românesc pentru politica pro-occidentală dusă după revoluţia din 2009 şi care a forţat căderea regimului pro-rus al lui Vladimir Voronin.

 • 500 de poze de la Marşul Unionist. Tu în care eşti?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  500 de poze de la Marşul Unionist. Tu în care eşti?

  Peste 10 000 de români au cerut în stradă, Duminica trecută, Reunirea României cu Republica Moldova. „Profesionalismul” presei a făcut ca şi de această dată mesajul public să fie diminuat prin înaintarea unei cifre eronate de aproximativ 3000, valabilă cu 1 oră înainte de eveniment. O fi incompetenţă, o fi rea intenţie, o fi manipulare voită, e mai puţin important.

 • FOTO VIDEO 10.000 pentru Unire! Se cere referendum!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO 10.000 pentru Unire! Se cere referendum!

  Aproximativ 10 000 de români au participat duminică după-amiază la Marşul pentru Basarabia. Veniţi din toate colţurile ţării, inclusiv din Republica Moldova, aceştia au cerut Unirea celor două state româneşti. Unul din bannere spunea: "noi am ales deja", trimitere la alegerea unionistă a celor din stradă.

 • 12 octombrie, Bucureşti - Marşul pentru Basarabia - 1000 de tineri basarabeni prezenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  12 octombrie, Bucureşti - Marşul pentru Basarabia - 1000 de tineri basarabeni prezenţi

  Pe 12 octombrie va avea loc la Bucureşti ediţia a III-a a Marşului pentru Basarabia. Ca de fiecare dată traseul va fi pe Calea Victoriei, cu plecare de pe şoş. Kiseleff, din faţa Muzeului Ţăranului Român- ora 14.00. La eveniment vor fi prezenţi şi 1000 de tineri din Republica Moldova şi care îşi vor vizita capitala pe parcursul a două zile.

 • Ipoteză: Iurie Leancă viitorul prim-ministru al României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipoteză: Iurie Leancă viitorul prim-ministru al României

  Cuvântul central al evenimentului de lansare a candidatului PSD pentru prezidenţialele din România, Victor Ponta, a fost UNIRE. În mod simbolic alături de premier au fost plasaţi în dreapta soţia şi în stânga premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Şi dacă nu vorbim de simbolistică ci de posibilitatea istorică de numire a unui premier, oficial de asemenea în Republica Moldova?

 • De ce nu îl voi vota pe Klaus Johannis!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu îl voi vota pe Klaus Johannis!

  Klaus Johannis a ţinut să se lepede din nou de Unionism, pentru a treia oară. Invitat la emisiunea lui Rareş Bogdan de la Realitatea TV, după ce primul mai avea puţin şi îl ruga să se declare unionist, Klaus Johannis mi-a spus-o destul de clar: noi nu suntem nemţi.

 • Un milion de panglici tricolore vor fi împărţite pe cele două maluri ale Prutului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un milion de panglici tricolore vor fi împărţite pe cele două maluri ale Prutului

  Pentru că obiectivul Unirii este cu siguranţă obiectivul naţional principal al neamului românesc, continuăm campaniile de informare şi acţiunile de promovare a acestui mesaj. Peste 1 milion de panglici tricolore vor fi împărţite pe cele două maluri ale Prutului de către P.U. Acţiunea 2012 şi de către Tinerii Moldovei.

 • Domnule Traian Băsescu, poate e momentul unui Referendum Unionist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule Traian Băsescu, poate e momentul unui Referendum Unionist

  Domnule preşedinte Traian Băsescu, ce-ar fi să trecem dincolo de discursul politic şi să permitem românilor să transmită un mesaj clar atât dincolo de Prut cât şi în cancelariile marilor puteri. Poate că e momentul să începem efectiv procesul de Reunire iar primul pas ar fi un referendum în această toamnă, odată cu prezidenţialele, şi care va lăsa o poartă permanent deschisă.

 • Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşului(Ziua Zero)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşului(Ziua Zero)

  În perioada 11-16 august va avea loc Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşului pentru Românii de pretutindeni. Pe platforma Adevărul veţi avea ocazia să fiţi în contact direct cu cele mai importante declaraţii de la evenimentul la care vor participa primii oameni din statul român dar şi societatea civilă.

 • Rusia pregătită să trimită trupe „pacificatoare” în Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia pregătită să trimită trupe „pacificatoare” în Ucraina

  Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar fi trebuit să susţină în faţa naţiunii un discurs prin care să anunţe un eveniment important: trimiterea de trupe dincolo de graniţele Federaţiei Ruse, binenţeles într-o misiune Pacificatoare.

 • Despre reunire, unguri, diaspora, Nadeş, politică... de luni, la Izvorul Mureşului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre reunire, unguri, diaspora, Nadeş, politică... de luni, la Izvorul Mureşului

  Începând de luni, timp de şase zile, la Izvorul Mureşului va avea loc ediţia a XII-a a Universităţii de Vară destinate românilor din şi din afara graniţelor statului român. Vor fi reprezentate toate instituţiile importante ale statului român şi societatea civilă interesată de problematica identităţii româneşti.

 • Dreptul de a fi român este unul moştenit, nu se acordă pentru patriotism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul de a fi român este unul moştenit, nu se acordă pentru patriotism

  Văd o mare supărare că nu ştiu ce domnişoară de prin Republica Moldova, Irina Tarasiuk, a postat pe facebook un mesaj prin care sublinia că şi-a luat cetăţenia română doar pentru a putea circula prin Europa, sau ceva de genul. S-au făcut deja grupuri care cer retragerea cetăţeniei române mai sus numitei, pentru că nu ar fi dat dovadă de patriotism.

 • SUA cere Rusiei să se retragă din regiunea transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA cere Rusiei să se retragă din regiunea transnistreană

  Senatul american a votat o rezoluţie prin care cere Federaţiei Ruse să îşi respecte angajamentele asumate, să nu mai sprijine trupele separatiste din regiunea transnistreană şi să părăsească estul celui de al doilea stat românesc.

 • Victor Ponta: Obiectivul Reunificării cu Republica Moldova este unul naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta: Obiectivul Reunificării cu Republica Moldova este unul naţional

  Premierul României, Victor Ponta, viitorul candidat din partea PSD pentru prezidenţialele din toamnă, a declarat la Adevărul Live, că se lucrează zi de zi pentru Reunificarea României cu Republica Moldova şi că atunci când cele două societăţi vor fi pregătite aceasta se va putea face.

 • Deputatul român Mihai Aurelian: Chişinăul se va deschide spre un dialog unionist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputatul român Mihai Aurelian: Chişinăul se va deschide spre un dialog unionist

  Deputatul român Aurelian Mihai, membru al Comisiei pentru Comunităţile de Români din afara graniţelor, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care felicită activitatea unionistă din Republica Moldova şi crede că în curând se va deschide şi un dialog politic pe această problemă.

Modifică Setările