Stiri despre unirea republicii moldova cu romania

  108 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Nea Băse“ Unificatorul - partea a II-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nea Băse“ Unificatorul - partea a II-a

  Unioniştii adevăraţi nu-i critică pe cei care construiesc, chiar dacă o fac prost, ci încearcă să o realizeze mai bine decât ei. De 10 ani s-a mers cu această abordare şi doar aşa am reuşit să scoatem din zona gri a dezbaterii publice acest subiect de importanţă vitală pentru societatea românească şi să o aducem în prim-plan.

 • România finanţează Regiunea Transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România finanţează Regiunea Transnistreană

  România finanţează la acest moment Regiunea Separatistă Transnistria, chiar dacă acest lucru se face indirect prin tranşe de împrumut acordate Republicii Moldova. Banii trimişi de statul român trebuie să se constituie într-un fond privat de investiţii, în caz contrar ei nefăcând altceva decât să finanţeze corupţia din Republica Moldova.

 • Interdicţia aplicată lui George Simion a fost anulată. De ce unionistul era considerat un pericol pentru securitatea Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interdicţia aplicată lui George Simion a fost anulată. De ce unionistul era considerat un pericol pentru securitatea Republicii Moldova

  Judecătoria sectorului Centru din Chişinău a decis miercuri, 10 februarie, că activistul George Simion, preşedintele Platformei unioniste Acţiunea 2012, nu poate fi persoană indezirabilă în Republica Moldova. Totodată, a fost anulată decizia din luna mai 2015 prin care acestuia i-a fost aplicată interdicţia de a intra în ţară pe 5 ani.

 • Cum a creat mass-media rusă falsul privind exproprierea
moldovenilor în cazul Unirii cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a creat mass-media rusă falsul privind exproprierea moldovenilor în cazul Unirii cu România

  Presa rusă a scris că cetăţenii moldoveni vor fi expropriaţi în cazul în care se va săvârşi Unirea Republicii Moldova cu România. Aceste ştiri au fost preluate de pe site-urile propagandei ruse care au scris despre exproprierea cetăţenilor ucraineni în favoarea polonezilor. În articolele preluate de presa rusească de la Chişinău, cuvântul „Ucraina” a fost pur şi simplu înlocuit cu „Republica Moldova”, iar „Polonia” - cu „România”.

 • Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor

  Proteste violente au avut loc miercuri seară la Chişinău. Se pun însă mai multe întrebări: cine sunt participanţii, ce doresc aceştia, cine se află în spatele protestelor, care este scopul real? Dincolo de aceste întrebări, cauza este una singură: eşecul celui de-al doilea stat românesc şi acapararea lui de forţe oligarhice ce folosesc statul pentru exploatarea cetăţenilor.

 • 2018, anul reunirii. E nevoie de dialog România - Federaţia Rusă!?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2018, anul reunirii. E nevoie de dialog România - Federaţia Rusă!?

  În momentul de faţă, gradul de suveranitate al României în ceea ce priveşte politica sa externă este mult diminuat. Asta nu pentru că partenerii ne-ar fi cerut acest lucru, ci pentru că politicul este incapabil de a genera diplomaţi care să poarte responsabilitatea de a gândi singuri. Ne apropiem de anul 2018, iar principala misiune a diplomaţiei române şi a preşedintelui României este dialogul pe tema iminentei reuniri.

 • 2018-anul UNIRII Republicii Moldova cu România. Argumente şi Soluţii.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2018-anul UNIRII Republicii Moldova cu România. Argumente şi Soluţii.

  Anul 2015 a fost un an de cumpănă, în care pentru prima oară de la înfiinţarea statului Republica Moldova numărul celor favorabili reUnirii a depăşit la limită pe al celor care se opun acestui proces. Îmbucurător şi hotărâtor este însă faptul că numărul unioniştilor a crescut constant în ultimii 25 de ani, iar cel al oponenţilor a scăzut constant, cu o accentuare a fenomenului după 2009.