Stiri despre unirea republicii moldova cu romania

  108 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Nea Băse“ Unificatorul - partea a II-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nea Băse“ Unificatorul - partea a II-a

  Unioniştii adevăraţi nu-i critică pe cei care construiesc, chiar dacă o fac prost, ci încearcă să o realizeze mai bine decât ei. De 10 ani s-a mers cu această abordare şi doar aşa am reuşit să scoatem din zona gri a dezbaterii publice acest subiect de importanţă vitală pentru societatea românească şi să o aducem în prim-plan.

 • România finanţează Regiunea Transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România finanţează Regiunea Transnistreană

  România finanţează la acest moment Regiunea Separatistă Transnistria, chiar dacă acest lucru se face indirect prin tranşe de împrumut acordate Republicii Moldova. Banii trimişi de statul român trebuie să se constituie într-un fond privat de investiţii, în caz contrar ei nefăcând altceva decât să finanţeze corupţia din Republica Moldova.

 • Interdicţia aplicată lui George Simion a fost anulată. De ce unionistul era considerat un pericol pentru securitatea Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interdicţia aplicată lui George Simion a fost anulată. De ce unionistul era considerat un pericol pentru securitatea Republicii Moldova

  Judecătoria sectorului Centru din Chişinău a decis miercuri, 10 februarie, că activistul George Simion, preşedintele Platformei unioniste Acţiunea 2012, nu poate fi persoană indezirabilă în Republica Moldova. Totodată, a fost anulată decizia din luna mai 2015 prin care acestuia i-a fost aplicată interdicţia de a intra în ţară pe 5 ani.

 • Cum a creat mass-media rusă falsul privind exproprierea
moldovenilor în cazul Unirii cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a creat mass-media rusă falsul privind exproprierea moldovenilor în cazul Unirii cu România

  Presa rusă a scris că cetăţenii moldoveni vor fi expropriaţi în cazul în care se va săvârşi Unirea Republicii Moldova cu România. Aceste ştiri au fost preluate de pe site-urile propagandei ruse care au scris despre exproprierea cetăţenilor ucraineni în favoarea polonezilor. În articolele preluate de presa rusească de la Chişinău, cuvântul „Ucraina” a fost pur şi simplu înlocuit cu „Republica Moldova”, iar „Polonia” - cu „România”.

 • Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor

  Proteste violente au avut loc miercuri seară la Chişinău. Se pun însă mai multe întrebări: cine sunt participanţii, ce doresc aceştia, cine se află în spatele protestelor, care este scopul real? Dincolo de aceste întrebări, cauza este una singură: eşecul celui de-al doilea stat românesc şi acapararea lui de forţe oligarhice ce folosesc statul pentru exploatarea cetăţenilor.

 • 2018, anul reunirii. E nevoie de dialog România - Federaţia Rusă!?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2018, anul reunirii. E nevoie de dialog România - Federaţia Rusă!?

  În momentul de faţă, gradul de suveranitate al României în ceea ce priveşte politica sa externă este mult diminuat. Asta nu pentru că partenerii ne-ar fi cerut acest lucru, ci pentru că politicul este incapabil de a genera diplomaţi care să poarte responsabilitatea de a gândi singuri. Ne apropiem de anul 2018, iar principala misiune a diplomaţiei române şi a preşedintelui României este dialogul pe tema iminentei reuniri.

 • 2018-anul UNIRII Republicii Moldova cu România. Argumente şi Soluţii.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2018-anul UNIRII Republicii Moldova cu România. Argumente şi Soluţii.

  Anul 2015 a fost un an de cumpănă, în care pentru prima oară de la înfiinţarea statului Republica Moldova numărul celor favorabili reUnirii a depăşit la limită pe al celor care se opun acestui proces. Îmbucurător şi hotărâtor este însă faptul că numărul unioniştilor a crescut constant în ultimii 25 de ani, iar cel al oponenţilor a scăzut constant, cu o accentuare a fenomenului după 2009.

 • Unirea care vine. Ce se pregăteşte românilor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unirea care vine. Ce se pregăteşte românilor?

  Liderul Acţiunea 2012, George Simion, a enunţat pe blogul Adevărul care va fi direcţia de acţiune în următorii trei ani: pregătirea celor două maluri de Prut în vederea organizării unui referendum privind Reunirea celor două state româneşti.

 • Unionismul în presa rusă: studenţii sunt aduşi cu forţa la marşuri, politicienii cu două cetăţenii fac lobby pentru Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unionismul în presa rusă: studenţii sunt aduşi cu forţa la marşuri, politicienii cu două cetăţenii fac lobby pentru Bucureşti

  Curentul unionist din Republica Moldova a ajuns în atenţia presei ruse după ce la Chişinău au fost organizate mai multe evenimente tricolore, iar recent a fost înregistrat şi un partid care optează pentru unirea Republicii Moldova cu România. Agenţia rusă de ştiri Lenta.ru publică o analiză în care încearcă să se lămurească cu acest curent şi să identifice scopurile pe care le urmăresc unioniştii din Republica Moldova şi România.

 • „Dacă nu facem
unirea, vom fi înghiţiţi din nou de Rusia”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dacă nu facem unirea, vom fi înghiţiţi din nou de Rusia”

  Cinci sute de români au cerut la Chişinău unirea Republicii Moldova cu România în cadrul unui marş care a trecut pe la ambasadele SUA, Germaniei şi României. Manifestanţii şi-au exprimat solidaritatea cu protestatarii din România şi cu victimele de la clubul „Colectiv” şi au cerut resetarea Republicii Moldova şi României prin învestirea unui guvern comun, în condiţiile în care ambele state sunt în proces de formare a unor noi executive.

 • Igor Dodon: „Cel mai mare pericol pentru Republica
Moldova este Unirea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon: „Cel mai mare pericol pentru Republica Moldova este Unirea”

  Viitoarea majoritate parlamentară în Republica Moldova va fi de centru-stânga şi va fi reprezentată de Partidul Socialiştilor şi Partidul Politic Partidul Nostru. Igor Dodon a subliniat că formaţiunea pe care o conduce nu va fuziona cu Partidul Nostru. Socialistul crede că guvernul României şi cel al Republicii Moldova pregătesc în secret Unirea.

 • Ruşii se tem că
Moldova alunecă fără zarvă spre România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruşii se tem că Moldova alunecă fără zarvă spre România

  Moscova priveşte mută cum Republica Moldova se apropie tot mai mult de România prin intermediul proiectelor tehnice. Experţi din Federaţia Rusă învinuiesc România de faptul că colonizează treptat Republica Moldova şi au accentuat faptul că protestele lui Dodon şi Usatîi din faţa Parlamentului pot fi înăbuşite de poliţişti din România.

 • S-au întâlnit cele două guverne ale României. Ce s-a decis?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-au întâlnit cele două guverne ale României. Ce s-a decis?

  În primul rând aş cataloga de bun augur această întâlnire a celor două guverne româneşti, de pe cele două maluri ale Prutului. România face paşi concreţi spre Unire, iar guvernul actual a dus o politică constantă de susţinere a intereselor ţării noastre dincolo de Prut.

 • Consilier de la
Kremlin: Unirea Moldovei cu România va justifica intrarea Crimeei în
componenţa Rusiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consilier de la Kremlin: Unirea Moldovei cu România va justifica intrarea Crimeei în componenţa Rusiei

  Un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin crede că românii şi ruşii nu sunt popoare inamice, de aceea Rusia nu trebuie să se împotrivească unirii Republicii Moldova cu România, care se va realiza în urma unui referendum. Totodată, Transnistria trebuie să-şi capete independenţa, apoi să devină subiect al Federaţiei Ruse şi să funcţioneze ca regiunea Kaliningrad. Rusia va deveni un bun vecin cu România şi va reseta relaţiile cu această ţară.

 • 2016: Traian Băsescu preşedinte al Republicii Moldova înainte de Reunire?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2016: Traian Băsescu preşedinte al Republicii Moldova înainte de Reunire?

  Dragi prieteni, vă invit la o dezbatere. Plecând de la faptul că istoria tinde să se repete, dar şi de conjunctura internă şi internaţională favorabilă, există premize serioase ca proiectul de ţară lansat de către preşedintele Traian Băsescu să fie dus la îndeplinire chiar de el.

 • Băsescu: unirea cu Republica Moldova, noul proiect de ţară al României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu: unirea cu Republica Moldova, noul proiect de ţară al României

  Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că obiectivul de ţară al PMP trebuie să fie unirea României cu Republica Moldova şi că a sosit momentul să se discute deschis "despre refacerea integrităţii teritoriale a României", acuzând lipsa de curaj a politicienilor români.

Modifică Setările