Stiri despre ungaria

  3199 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România a pierdut startul în faţa vecinilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România a pierdut startul în faţa vecinilor

  La începutul crizei financiare, România se afla pe o poziţie superioară faţă de Ungaria şi Bulgaria. Cum a fost posibil să ajungem după numai un an şi trei luni în urma acestora? În toamna anului 2008, Ungaria se afla în pragul colapsului din cauza situaţiei financiare de-a dreptul dramatice. Acum, este un model pentru felul în care a reuşit să facă faţă crizei economice.

 • Trei partide în Parlamentul ungar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei partide în Parlamentul ungar

  La alegerile legislative din 4 aprilie din Ungaria, preferatul electoratului pentru funcţia de premier este Viktor Orban, liderul partidului de opoziţie Fidesz, se arată în ultimul sondaj al institutului Sonda-Ipszosz.

 • Pomana porcului în plin Postul Paştelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pomana porcului în plin Postul Paştelui

  Cârnaţi, muşchi, rulade cu legume, tochitură sunt doar câteva dintre preparatele gătite cu măiestrie de participanţii la concursul din staţiunea Balvanyos. Concurenţii sosiţi din Germania, Slovacia, Ungaria dar şi de prin toată România s-au întrecut ieri în preparate care de care mai gustoase şi mai arătoase.

 • Mese bogate de Joia Gurmanzilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mese bogate de Joia Gurmanzilor

  Maghiarii din Ardeal, dar şi românii din alte regiuni ale ţării au adoptat tradiţia din Ungaria şi au mâncat, ieri, cât au putut. Mii de români pofticioşi au profitat de meniurile la jumătate de preţ şi de tarifele mici pentru specialităţile bucătarilor, la o sărbătoare împrumutată de ardeleni de la unguri.

 • Ţiganii analfabeţi obţin ilegal permise auto în Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţiganii analfabeţi obţin ilegal permise auto în Ungaria

  Dacă, în România, le era imposibil să obţină permisul de conducere, 12 ţigani analfabeţi din Cehu Silvaniei, judeţul Sălaj, au descoperit că pot deveni, cu uşurinţă, şoferi cu acte în regulă, în Ungaria.

 • 220 de sătmărence au născut în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  220 de sătmărence au născut în străinătate

  Statisticile Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor arată că aproape 10 la sută dintre sătmărence care au născut anul trecut au ales clinicile din străinătate. Cele mai multe aleg străinătatea pentru condiţiile de cazare şi tratamentul din partea medicilor şi a asistentelor.

 • Extremismul, în creştere în Europa de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extremismul, în creştere în Europa de Est

  Într-o cercetare despre simpatia populaţiei faţă de extrema dreaptă şi care a luat în calcul 32 de ţări, Political Capital Institute (un think tank de analiză politică din Ungaria) a constatat că, în pofida unor previziuni, în Europa occidentală extremismul de dreapta este în regres, în timp ce în Europa de Est este în creştere.

 • Autostrada ungurilor a ajuns deja în buza României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autostrada ungurilor a ajuns deja în buza României

  Ţara vecină construieşte de zor către trei puncte vamala de la graniţa română. Autostrada M43, care leagă Szeged de Mako, va fi terminată până în toamna acestui an.

 • Ungaria: dosarele secrete din perioada comunistă înregistrate pe DVD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria: dosarele secrete din perioada comunistă înregistrate pe DVD

  Experţi informaticieni au reuşit să recupereze toate informaţiile dosarelor secrete din perioada comunistă înregistrându-le pe DVD şi predându-le autorităţii ungare de securitate naţională, a declarat un membru al comitetului ce supraveghează recuperarea acestor informaţii, într-o conferinţă luni la Budapesta, transmite agenţia MTI, recepţionată de Agerpres.

 • A fost anunţat lotul naţionalei de hochei pentru Challenge Cup
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost anunţat lotul naţionalei de hochei pentru Challenge Cup

  Echipa de hochei pe gheaţă a României a fost invitată să participe la ediţia din acest an a Challenge Cup, care se va desfăşura între 12 şi 14 februarie, la Vilnius, alături de echipele naţionale ale Ungariei, Lituaniei şi o echipă de club din Belarus.

 • Reacţie adversă la vaccinul AH1N1: „transfer“ în Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţie adversă la vaccinul AH1N1: „transfer“ în Ungaria

  Starea tinerei care a ajuns la spital după ce s-a imunizat împotriva gripei noi este stabilă. La patru zile de când a fost internată, din cauza vaccinului antiporcină,  Georgeta Catrinţa se simte mai bine şi poate mânca.

 • Locul în care marea îşi găseşte adversarul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Locul în care marea îşi găseşte adversarul

  Staţiunea Siofok este cea mai importantă atracţie turistică situată pe malul lacului Balaton. Venind spre sud-vest, din capitala Podului cu Lanţuri – Budapesta -, ajungi la cel mai mare lac al Europei Centrale – Balaton, supranumit „marea Ungariei”.

 • Era odată, ca niciodată...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Era odată, ca niciodată...

  Fotbalul fără spectatori e ca o prăjitură ambalată într-o hârtie găsită la gunoi. Cauza?

 • Jobbik - sponsorizat cu bani ruseşti şi iranieni?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jobbik - sponsorizat cu bani ruseşti şi iranieni?

  Procuratura Generală a Ungariei a decis să verifice situaţia financiară a partidului „Mişcarea pentru o Ungarie mai Bună“, cunoscută  sub denumirea prescurtată de „Jobbik“.

 • Ameninţarea ungurilor din E-republik, contracarată la o halbă cu bere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ameninţarea ungurilor din E-republik, contracarată la o halbă cu bere

  După mai bine de şase luni de la prima încercare, e-cetăţenii gălăţeni au reuşitsă se întâlnească la o bere şi să pună E-România la caleUnul dintre cele mai populare jocuri din lumea on-line are mulţi adepţi şi la Galaţi, oameni care au reuşit să se întâlnească duminică seară la câteva beri şi la discuţii despre strategie.

 • Ianukovici şi Timoşenko, în turul doi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ianukovici şi Timoşenko, în turul doi

  Niciunul dintre favoriţii scrutinului prezidenţial din Ucraina nu a întrunit procentele necesare victoriei din primul tur. La închiderea urnelor, exit poll-urile îl creditau pe Viktor Ianukovici drept favorit, cu 31,5% până la  37,6% din voturi, iar pe Iulia Timoşenko pe locul doi, cu 25,7% până la 27%.

 • Jobbik se lansează în campanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jobbik se lansează în campanie

  Jobbik este gata ca, pentru a salva ţara, să preia guvernarea, a declarat Vona Gabor, preşedintele formaţiunii politice de extremă dreaptă, desemnat de către partid drept viitor prim-ministru, cu prilejul lansării campaniei electorale din Ungaria.

 • Ungaria: Traficul în comun este paralizat în Budapesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria: Traficul în comun este paralizat în Budapesta

  Serviciul de transport public cu autobuzul în Budapesta a fost oprit miercuri din cauza grevei, cu excepţia a 40 de rute, în a doua zi de grevă pe termen nelimitat a sindicatelor din cadrul Companiei de Transport Budapesta (BKV), relatează MTI, care menţionează că pot apărea perturbări majore şi în serviciul de transport cu tramvaiul.

 • VIDEO Recrutări în Garda Maghiară: jurăminte sfinte şi bocanci negri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Recrutări în Garda Maghiară: jurăminte sfinte şi bocanci negri

  Recruţii organizaţiei trebuie să semneze un act prin care se obligă să nu divulge secretele interne. „Adevărul” publică azi a doua parte a materialului despre înfiinţarea în România a unei ramuri a organizaţiei extremiste Garda Maghiară, interzisă deja în Ungaria.

 • În cuibul Gărzii Maghiare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În cuibul Gărzii Maghiare

  Garda Maghiară îşi transferă activitatea în România sub denumirea de Plutonul Secuiesc. Prima subunitate din România a Gărzii Maghiare, subordonată Batalionului „Wass Albert“ din Gyor-Ungaria, s-a înfiinţat la Miercurea Ciuc, judeţul Harghita.

 • Şoferii români, discriminaţi în Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şoferii români, discriminaţi în Ungaria

  Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) acuză, într-un comunicat de presă, că şoferii români sunt "discriminaţi" în Ungaria, ţară care "se finanţează pe spatele transportatorilor rutieri din România, prin amenzile fără acoperire legală".

Modifică Setările