Stiri despre ungaria

  3200 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ungaria se teme de cianurile din Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria se teme de cianurile din Mureş

  Autorităţile maghiare au precizat că nu pot sprijini investiţia Roşia Montană Gold Corporation, deşi admit că pericolul poluării e redus. Concluziile au fost prezentate într-o scrisoare trimisă de directorul general în cadrul Inspectoratului General de Protecţie a Naturii, a Mediului şi de Gospodărire a Apelor din Ungaria.

 • România, în programul extremiştilor din Jobbik
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, în programul extremiştilor din Jobbik

  La mitingul postelectoral s-a cântat Imnul Secuiesc şi s-a  scandat lozinca „Să piară Trianonul“. Jobbik a criticat fosta guvernare socialistă care nu a pus condiţii pentru primirea României în UE, în aşa fel încât să obţină mai multe privilegii pentru maghiari.

 • Alegeri în Ungaria/ Partidul Fidesz a obţinut o victorie zdrobitoare în primul tur al alegerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri în Ungaria/ Partidul Fidesz a obţinut o victorie zdrobitoare în primul tur al alegerilor

  Peste opt milioane de unguri votează în primul scrutin al alegerilor legislative în această seară. Sondajele arată că alegătorii vor să elimine conducerea guvernului socialist, în timp ce câştigător este dat Fidesz, partidul de centru-dreapta. Cea mai mare surpriză ar fi, însă, intrarea în parlament a partidului de extremă dreapta Jobbik, cunoscut pentru retorica sa antisemită.

 • De ce Polonia nu a resimţit criza, ca România sau Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Polonia nu a resimţit criza, ca România sau Ungaria

  Reformele derulate în cele două decenii de tranziţie au ajutat statele din Europa Centrală şi de Est să treacă mai uşor prin criza economică globală – sau nu. Analista poloneză Eva M. Blaszczynski identifică şi perspectivele regiunii.

 • Alegeri: Ungaria, în zodia dreptei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri: Ungaria, în zodia dreptei

  Potrivit sondajelor de opinie, Fidesz, partidul de centru-dreapta condus de Viktor Orban va câştiga scrutinul care se va desfăşura astăzi în ţara vecină. Pe scena politică ungară şi-ar putea face apariţia un partid născut dintr-o iniţiativă civică - „Politica poate fi şi altfel“ (LMP).

 • Aurelia Brădeanu:„Ungurii mă apreciează, dar eu iubesc România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aurelia Brădeanu:„Ungurii mă apreciează, dar eu iubesc România“

  Vedeta gazdelor, românca Aurelia Brădeanu, a prefaţat pentru „Adevărul“ disputa de mâine. Ea a fost dorită la naţionala maghiarilor, însă a refuzat naturalizarea. Oltchim întâlneşte mâine, de la ora 18.15, în direct pe Sport.ro, formaţia maghiară ETO Györ în manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor.

 • Fasciştii maghiari, a doua forţă din Parlamentul Ungariei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fasciştii maghiari, a doua forţă din Parlamentul Ungariei

  Sondajele arată că Fidesz (opoziţia de centru-dreapta) ar putea câştiga majoritatea absolută. Cea de-a doua forţă din Parlament va fi Jobbik, partid de extremă dreapta. Fidesz vrea să micşoreze taxele, să mărească deficitul şi să renegocieze acordul cu FMI. Jobbik va reorienta „radical“ Ungaria spre Rusia.

 • VIDEO Ungaria: Partidul de extremă dreapta Jobbik aminteşte de epoca fascistă din anii '40
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ungaria: Partidul de extremă dreapta Jobbik aminteşte de epoca fascistă din anii '40

  În Ungaria se fac pregătiri pentru alegeri parlamentare, acestea fiind considerate cruciale pentru viitorul ţării. Posibilele rezultate finale ale scrutinului ar putea aduce în prim plan partidul de extremă dreapta Jobbik, acest lucru fiind asemănat cu o posibilă aducere aminte de trecutul fascist al acestei naţiuni, după cum informează ediţia online a cotidianului britanic „The Telegraph”.

 • Vânătoarea ofertelor de Paşte, în Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vânătoarea ofertelor de Paşte, în Ungaria

  Preţurile mult mai mici şi zecile de promoţii îi fac pe mii de arădeni să facă shopping transfrontalier. Reprezentanţii hipermarketurilor din Ungaria spun că se confruntă zilnic cu aproximativ 70 de români care vin special pentru cumpărături.

 • Ungaria, raiul cumpărăturilor în pragul sărbătorilor de Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria, raiul cumpărăturilor în pragul sărbătorilor de Paşte

  Românii rămân clienţi findeli ai supermarketurilor din Ungaria, datorită produselor mai ieftine, cât şi a calităţii mărfurilor. În magazinele din apropierea graniţei cu România, produsele sunt cu 20-30 la sută mai ieftine.

 • Udatul fetelor în Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Udatul fetelor în Ungaria

  Doi tineri au „capturat“ o fată şi o ţin de mâini, în timp ce un „complice“ aruncă o găleată cu apă pe ea.

 • „Marinarii“ forţează miracolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Marinarii“ forţează miracolul

  Plecată cu şansa a doua în confruntarea cu MKB Veszprem, HCM Constanţa este obligată practic să obţină duminică, în sala Romeo Iamandi din Buzău, de la ora 16.15, în direct pe Sport.ro, o victorie care să-i mai dea speranţe în calificare la meciul retur din Ungaria.

 • Avioane de spionaj israeliene au survolat România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avioane de spionaj israeliene au survolat România

  Două avioane israeliene echipate cu dispozitive de recunoaştere au survolat Turcia, România, Bulgaria şi Ungaria, ajungând până în apropiere de aeroportul din Budapesta, dar nu au aterizat, relatează presa ungară, citată de site-ul ynetnews.com.

 • Târgu-Mureş 1990-2010: propaganda continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş 1990-2010: propaganda continuă

  Românii şi maghiarii pregătesc câte o interpretare culturală proprie pentru comemorarea evenimentelor din 19-20 martie 1990. În timp ce partea română a ales simbolul martirilor Horia, Cloşca şi Crişan, maghiarii mizează pe un documentar „echidistant“, sponsorizat însă de nişte fundaţii controversate.

 • Puţini bistriţeni îşi vor petrece Paştele în afara ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puţini bistriţeni îşi vor petrece Paştele în afara ţării

  Destinaţiile de vacanţă preferate de bistriţeni sunt staţiunea Hajduszoboslo din Ungaria, centrele de agrement din zona Antalya (Turcia) şi insulele greceşti Corfu şi Creta. Reprezentanţii agenţiilor de turism din Bistriţa spun că numărul celor care au ales un sejur în străinătate a scăzut chiar cu 30% faţă de anul trecut, criza financiară fiind principalul motiv care îi ţine pe bistriţeni acasă.

 • Ungaria nu-şi va atinge ţintele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria nu-şi va atinge ţintele

  Performanţa fiscală a Ungariei este „foarte posibil“ să se deterioreze în 2010, dar în limite „tolerate“ de către Fondul Monetar Internaţional dacă economia va fi restructurată, se arată într-un raport al Citibank.

Modifică Setările