Stiri despre un dusman al poporului

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ibsen, mereu
actual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ibsen, mereu actual

  Cât de interesantă, dar şi derutantă, dacă nu cumva chiar contradictorie poate fi uneori viaţa teatrală româneascăI

 • O dezamăgire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O dezamăgire

  Fireşte, doar o întâmplare a făcut să văd spectacolul cu Un duşman al poporului, montat la Teatrul Naţional din Iaşi de regizorul Claudiu Goga, la aproximativ o lună după ce am văzut la Petroşani montarea cu Strigoii. Întâmplarea are semnificaţia ei, chiar dacă pentru spectacolul ieşean regizorul nu a recurs la textul propriu-zis al lui Ibsen, ci la o rescriere datorată lui Arthur Miller.

 • Un spectacol interogaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol interogaţie

  În urmă cu aproape doi ani, atunci când scriam cronica spectacolului cu piesa Hedda Gabler, montat de Andrei Şerban la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, îmi începeam comentariul cu o observaţie a regretatului poet Marius Robescu. Un poet ce a practicat într-o vreme critica de teatru, relevant în acest sens fiind volumul Autori şi spectacole, publicat la editura Eminescu.

 • „Am fost activ în mişcarea antifascistă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Am fost activ în mişcarea antifascistă“

  Thomas Ostermeier, directorul Teatrului Schaubühne din Berlin şi unul dintre regizorii emblematici ai scenei europene contemporane, care a fost prezent recent la Festivalul de Teatru Interferenţe din Cluj, spune că a făcut parte dintr-o mişcare radicală de stânga şi s-a opus grupurilor neonaziste.