umplutura - ultimele știri
Nu există masă de Crăciun fără cozonac de casă. Cu o reţetă culeasă din nordul Moldovei, regretatul gastronom Radu Anton Roman le învăţa pe gospodine cum să facă un desert delicios.
Apetisanta pască nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Conform tradiţiei, pasca se coace în Joia Mare, niciodată în Vinerea Neagră, deoarece această zi este una de doliu. Fie că este simplă cu brânză, cu ciocolată, smântână sau în alte combina...
Dacă ai rămas în pană de idei pentru felul principal, trebuie să încerci această reţetă de pui umplut cu legume. Un preparat extrem de savuros, puiul împrumută din aroma legumelor, iar rezultatul este unul de nota 10....
Cui nu-i plac clătitele? Pufoase şi delicioase, aceste clătite te vor cuceri de la început. Reţeta este simplă şi vei vedea că nu este deloc greu să le oferi celor dragi un cadou dulce....
Îi consumăm ca atare, facem vin din ei, salată de fructe şi…cam atât. Aşa e că nu ţi-a trecut prin minte până acum să faci cremşnit cu struguri?...
Aluatul de cozonac în combinaţie cu gutuile uşor acrişoare vor transforma aceşti melcişori în una dintre reţetele preferate ale familiei tale....
Scovarda este un desert uşor de făcut şi poate fi servită cu tot felul de umpluturi dulci şi nu numai. Pentru bănăţeni, scovarda este unul dintre cele mai comune deserturi.
Aluatul de tartă poate fi umplut cu diverse compoziţii, cum este şi acest dovleac aromat cu vanilie. Pentru cea mai simplă reţetă de tartă cu dovleac poţi folosi dovleac plăcintar pe care l-ai păstrat într-un loc uscat şi rece. Dovleacul este bogat î...
Nuca este foarte bogată în lipide (60% în medie), fiind deci intens energetică. Conţine acizi graşi Omega-3, vitamine şi minerale. Nucile pot fi păstrate în coajă toată iarna. Iar când spargeţi nucile, puteţi folosi miezul pentru cea mai bună tartă c...
Aperitiv sau fel de mâncare, o felie din această tartă este un deliciu foarte apreciat. Încearcă şi tu reţeta şi convinge-te de cât de gustoasă poate fi tarta cu ciuperci şi pui!...
Strudelul-plăcintă cu bostan sau dovleac poate fi gătit oricând, dar savoarea acestuia este deosebită toamna, atunci când este sezonul dovlecilor. Gustul desertului este unul deosebit, dovleacul fiind uşor dulceag....
Suntem siguri că vă veţi bucura de o nouă reţetă cu unele dintre legumele voastre preferate – vinetele. Încearcă în aceste zile ale unei noi săptămâni o nouă reţetă cu vinete, cea de vinete umplute cu carne şi ciuperci....
Aţi preparat vreodată tartă cu zmeură? Recunosc cinstit că am preparat de curând cea mai gustoasă tartă cu zmeură şi aş vrea să împart cu voi secretele acesteia. Nu e nimic complicat. Ba mai mult, dacă vrei această reţetă şi mai simplă decât este dej...
Ca să nu petreci ore întregi în bucătărie, îţi propunem de această dată o reţetă delicioasă de clătite umplute cu legume la cuptor. Urmează cei patru paşi şi nu vei da greş! Pentru un plus de savoare, pune în sosul de iaurt usturoi zdrobit, zeamă de ...