Stiri despre umanitate

  32 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vom învinge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vom învinge

  M-am săturat să mă lamentez! Vreau să văd partea plină a paharului! Să mă bucur de potenţialul de supravieţuire a naţiunii şi de bunele intenţii, priceperea şi curajul foştilor şi actualilor guvernanţi. Uite, de-o pildă, marea problemă a educaţiei! Toată lumea ştie că de ea depinde totul. Că ne trebuie reforme ample, adînci, durabile! Or avem un ministru care s-a prins, în sfîrşit, unde e buba: nu avem destule manuale.

 • Umanitatea e supraevaluată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umanitatea e supraevaluată

  Din motive care ne privesc pînă în străfundul sufletului şi ne aşază, pe două rînduri, la coada la nebunie, respectiv sinucidere, Fidel Castro o duce bine postum. Castro a ajuns unde trebuie. În momentul de faţă, singurul cubanez nesubordonat lui Fidel Castro citeşte satisfăcut inscripţia cu care e aşteptat la noul loc de muncă: Bienvenido al Infierno!

 • Calvarul de 20 de ani. Povestea bărbatului pe care visul american l-a transformat în cerşetor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calvarul de 20 de ani. Povestea bărbatului pe care visul american l-a transformat în cerşetor

  Visul american nu este pentru toţi! Aceasta este povestea lui Jaroslav, un bărbat de origine cehă care şi-a părăsit ţara natală pentru a munci în SUA. După ce a ajuns în New York, a fost jefuit chiar în timp ce îşi căuta un loc de muncă. Telefonul, actele şi o mie de dolari, adică economiile de care trebuia să se folosească până avea să-şi găsească un job, i-au fost furate.

 • Valorile nu
au religie, etnie şi sex. Proverb arab: 
	
	
	


„Dacă vezi un om, el este fie fratele tău întru
religie, fie fratele tău întru umanitate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valorile nu au religie, etnie şi sex. Proverb arab: „Dacă vezi un om, el este fie fratele tău întru religie, fie fratele tău întru umanitate“

  „Dacă vrei să faci ceva, fă-o, orice ar fi“ şi „Continuă să exersezi şi să joci şi nu nu vei rugini“ sunt două sfaturi primite de Jim Bagnola, un apreciat speaker motivaţional, de la tatăl său. Despre ideile din spatele acestor două sfaturi, Bagnola a scris un capitol în cartea „De profesie om. Cum să te bucuri de munca fără stres şi să fii fericit în viaţa personală folosindu-te de legătura minte/corp/muncă“.

 • FOTO Apel la solidaritate creştină cu sinistraţii din judeţul Galaţi. Arhiepiscopia a donat 50.000 de lei pentru hrană, apă şi obiecte de igienă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Apel la solidaritate creştină cu sinistraţii din judeţul Galaţi. Arhiepiscopia a donat 50.000 de lei pentru hrană, apă şi obiecte de igienă

  De asemenea, preoţii din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au mobilizat pentru a asigura hrana caldă a sinistraţilor şi a forţelor de intervenţie. Toate parohiile din arhiepiscopie organizează începând de vineri colecte de haine, alimente neperisabile şi bani, pentru a fi sprijiniţi oamenii aflaţi la ceas de mare cumpănă.

 • Fiul lui Saul. Un film despre Holocaust şi anestezia memoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiul lui Saul. Un film despre Holocaust şi anestezia memoriei

  Port filmul acesta cu mine de câteva zile. Eu şi, cred, toţi cei care l-au văzut. Un film care doare. Rămâi cu un sentiment puternic, covârşitor, dureros, că ai făcut parte dintr-o experienţă la limita dintre ficţiunea cinematografică şi o altă dimensiune a realităţii, a unui trecut care, deşi s-a estompat, pare că ar exista undeva în plină desfăşurare, ca un fel de pedeapsă, rulând „over and over again”.

 • Orwell va salva Parisul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orwell va salva Parisul

  Într-o lume ca a noastră Orwell nu s-ar plictisi. O gaşcă de atotputernici lideri - europeni pe de o parte, arabi pe de alta - conduc lumea. Lumile noastre. Ne trezim simpli pioni în mâna unor indivizi care, de o parte sau alta a baricadei, cu binele sau cu răul ca argument, fac din noi piese ale unui foarte ciudat joc de şah.

 • Ce fac de Crăciun oamenii fără adăpost şi persoanele vârstnice din căminele de bătrâni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fac de Crăciun oamenii fără adăpost şi persoanele vârstnice din căminele de bătrâni

  Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de întâlnire a tuturor membrilor familiei iar cei norocoşi nu scapă această ocazie. Însă există şi oameni singuri pe lume, abandonaţi încă de la vârste fragede, care îşi petrec sărbătorile pe stradă. Nici la bătrânii din cămine nu prea mai calcă nimeni, mai puţin de jumătate din aceştia fiind vizitaţi de copii sau nepoţi.

 • Prea frig, prea umed, prea întuneric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea frig, prea umed, prea întuneric

  Într-o lume care ne asaltează zilnic cu teroare, când numărul oamenilor care îşi pierd viaţa devine doar atât, un număr, şi catastrofele nu se mai diferenţiază între ele, există evenimente care au capacitatea de a ne face să ne oprim şi să ne cutremurăm. Moartea lui Bogdan Gigina este un astfel de eveniment.

 • Cât de mult îi uram pe
homosexuali?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mult îi uram pe homosexuali?

  Scârbă, greaţă, ură, cam astea erau stările provocate atunci când venea vorba despre homosexuali. Mi-era greu să concep, mi-era greu să înţeleg, mi-era greu să-mi imaginez. Îmi ziceam de multe ori “dacă se aporpie vreunul de mine să vezi ce îl bat”.

 • Je suis l`humanité! Despre două lumi care au mers împreună: ludicul şi demnitatea. Cum se lasă în urmă Charlie Hebdo?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Je suis l`humanité! Despre două lumi care au mers împreună: ludicul şi demnitatea. Cum se lasă în urmă Charlie Hebdo?

  Charlie Hebdo nu e o saga tristă despre hedonişti europeni şi extremişti pasionali. Astăzi o să semnez cu un alt ecou al lui Charlie Hebdo, care recuperează tot ce am spus în câteva pagini într-o frază. Nu va deveni viral niciodată. Dar e de bun simţ. Şi dă pe faţă teama, posibilităţile şi poate, mai mult ca niciodată, valoarea individului: Je suis l`humanité!

 • Cehov în turceşte: Winter Sleep (Somn de iarnă) de
Nuri Bilge Ceylan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cehov în turceşte: Winter Sleep (Somn de iarnă) de Nuri Bilge Ceylan

  Acum, în cinematografele din România găsim filmul care a luat marele premiu, Palme d’Or, la festivalul de la Cannes anul trecut. Este vorba despre Winter Sleep - Somn de iarnă - al regizorului turc Nuri Bilge Ceylan. Inspirat din scrierile lui A.P. Cehov, filmul este un film minunat, despre întrebările omului dintotdeauna, în faţa stepei lumii.

 • Neuronii Dalai Lama
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neuronii Dalai Lama

  O teorie, care atestă fundamentul biologic al moralităţii noastre, este teoria conform căreia la baza empatiei stă o reţea de neuroni oglindă.