Stiri despre ulcer

  99 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dieta care te ajută să tratezi ulcerul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta care te ajută să tratezi ulcerul

  Factori precum prezenţa bacteriei Helicobacter pylori, stresul şi regimul alimentar nesănătos favorizează apariţia ulcerului. O dietă corespunzătoare poate contribui la ameliorarea simptomelor acestei afecţiuni.

 • Mituri despre aspirină. Cât de inofensivă este această banală pastilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mituri despre aspirină. Cât de inofensivă este această banală pastilă

  Aspirina se numără printre cele mai ieftine medicamente. Obişnuim să o luăm atunci când avem dureri de cap, musculare sau febră. Este ea atât de inofensivă pe cât pare? În ultimii ani, miturile despre aspirină au început să fie demontate rând pe rând. Care sunt aceste mituri despre aspirină şi care este realitatea?

 • Mituri despre
digestie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mituri despre digestie

  Hernia apare doar atunci când ridicăm greutăţi mari, ciroză pot face doar alcoolicii, mâncărurile picante produc ulcer. Sunt doar câteva despre miturile care circulă pe seama digestiei.

 • Combate inflamaţiile cu gălbenele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Combate inflamaţiile cu gălbenele

  Folosite ca remediu natural încă din timpuri străvechi, gălbenelele au nenumărate efecte terapeutice, fiind utile în vindecarea mai multor afecţiuni la baza cărora există un proces inflamator. De aceea, e bine ca această plantă să nu îţi lipsească din trusa verde de acasă!

 • Tratamente naturiste cu care alungi durerile cauzate de ulcer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu care alungi durerile cauzate de ulcer

  Alimentaţia neregulată şi stresul favorizează apariţia ulcerului digestiv prin faptul că duc la eliberarea excesivă de acizi care atacă mucoasa gastrică şi dau ocazia unei bacterii numite Helicobacter Pylori să se multiplice, făcând posibilă dezvoltarea unui ulcer. Dacă vrei să previi ulcerul sau să domoleşti durerile pe care le dă, aceste plante îţi vin în ajutor!

 • Argila combate arsurile de stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Argila combate arsurile de stomac

  Este recunoscută pentru faptul că are efect dezinfectant şi cicatrizant, de aceea este recomandată în afecţiunile pielii. Mai mult, argila stimulează eliminarea toxinelor şi  alină arsurile de stomac, durerile articulare.

 • De ce te doare stomacul după ce mănânci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce te doare stomacul după ce mănânci

  Durerea de stomac, balonarea, durerea provocată de gastrită sau senzaţia de vomă sunt cele mai comune probleme digestive cu care ne confruntăm după ce mâncăm. Dar ce facem cu durerea de stomac care este prezentă zi de zi?

 • Leacuri pentru durerile de stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri pentru durerile de stomac

  Alimentaţia, stresul, consumul de alcool alături de tutun pot avea consecinţe grave asupra sistemului digestiv. Tratamentele naturiste te pot ajuta să calmezi şi să tratezi durerile de stomac, dar trebuie însoţite de o dietă strictă.

 • Ce poţi să mănânci dacă suferi de ulcer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce poţi să mănânci dacă suferi de ulcer

  Ulcerul digestiv este caracterizat prin durereîn partea superioară a abdomenului. Poate fi asociată cu greaţă, meteorism şi arsuri stomacale.

 • Planta care alungă dependenţa de tutun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planta care alungă dependenţa de tutun

  Numită şi „trestia mirositoare”, obligeana este folosită pentru tratarea bolilor de stomac, calmează spasmele intestinale, combate constipaţia, redă pofta de mâncare şi alungă dependenţa de tutun.

 • Sucul de portocale, remediul pentru ulcerul bucal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sucul de portocale, remediul pentru ulcerul bucal

  Ulcerul bucal sau stomatita aftoasă este una dintre cele mai neplăcute şi dureroase afecţiuni, deoarece îngreunează vorbitul, mâncatul şi băutul. El se manifestă prin pierderea sau eroziunea unor părţi din ţesutul mucoasei bucale (interiorul obrajilor, limbă sau cerul gurii).

 • 10 semne că ai putea avea ulcer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 semne că ai putea avea ulcer

  Ulcerul este o afecţiune la nivelul stomacului, tot mai des întâlnită, principala cauză pentru care apare fiind dezechilibrul sucurilor digestive. Poate fi extrem de dureros şi greu de ignorat odată ce ai dezvoltat unul. Netratat, poate provoca sângerări şi complicaţii grave. Dacă prezinţi mai multe dintre aceste simptome, mergi la un consult de specialitate!

 • Nucul ţine în frâu diabetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nucul ţine în frâu diabetul

  Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, nucile sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, combaterea diabetului şi pentru îmbunătăţirea memoriei.

 • Uimitoarele beneficii ale curmalelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uimitoarele beneficii ale curmalelor

  Curmalele nu sunt cele mai consumate fructe, poate nici cele mai gustoase, dar în mod sigur au beneficii uimitoare asupra sănătăţii. Studiile arată că aceste fructe au un rol esenţial în vindecarea a foarte multe boli, dar şi în prevenirea lor.

 • Cojile de ouă calmează simptomele gastritei şi ulcerului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cojile de ouă calmează simptomele gastritei şi ulcerului

  Arunci cojile de ouă fără să bănuieşti ce beneficii au şi cum trebuie folosite? Ei bine, cojile de ouă sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul, care se găseşte într-un procent de 90%. Alte minerale care se găsesc în proporţii semnificative în coaja de ou sunt zincul, fierul, cuprul, manganul, fosforul, fluorul, clorul şi molibdenul.

 • Din ce cauze facem gastrită şi care sunt principalele simptome
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ce cauze facem gastrită şi care sunt principalele simptome

  Simţi dureri la stomac, ai senzaţii de vomă şi de leşin, transpiri din motive inexplicabile? Dacă da, atunci trebuie să ştii că ai suficiente motive să mergi la doctor. Acestea sunt semne ale gastritei, o afecţiune care se caracterizează prin inflamaţia mucoasei gastrice, provocată de factori externi sau interni.

 • Motive să tratezi ulcerul la timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motive să tratezi ulcerul la timp

  Dacă durerile de stomac nu-ţi dau pace înainte sau după masa, este nevoie să faci o vizită medicului tău de familie. Poate fi vorba despre ulcer, care, netratat, se poate agrava.

 • Pătlagina tratează bronşita şi vindecă rănile superficiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pătlagina tratează bronşita şi vindecă rănile superficiale

  Această minunată plantă care creşte la marginea drumurilor, în grădini şi curti se culege în special în lunile mai şi iunie, dar se poate utiliza din primăvara timpurie până toamna târziu. Despre acestă plantă se ştie că elimină efectele diverselor otrăvi şi scade febra.

 • Care sunt cele mai importante semne că avem probleme de
sănătate? Aflaţi la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele mai importante semne că avem probleme de sănătate? Aflaţi la Adevărul Live

  De cele mai multe ori, corpul ne transmite semnale că e ceva în neregulă cu mult timp înaintea instalării unor afecţiuni. Ce s-ar putea ascunde în spatele durerilor frecvente de cap? De de răceşti atât de des? Cum ne putem da seama dacă avem probleme cu colesterolul? Dar dacă suferim de alergii? La toate aceste întrebări ne răspunde medicul de familie Garofiţa Nicolae.

 • Tătăneasa calmează durerile de stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tătăneasa calmează durerile de stomac

  Când durerile de stomac sau reumatice nu-ţi dau pace, remediile cu tătăneasă îţi sunt de ajutor. Beneficiile sunt cunoscute de pe vremea dacilor.