
UEFA umileşte brigada românească de la Paris: Decizie luată după scandalul cu Colţescu
Forul european a arătat deja că e solidar cu formaţia turcă, Istanbul Başakşehir, considerând că ea a fost victima rasismului.
Forul european a arătat deja că e solidar cu formaţia turcă, Istanbul Başakşehir, considerând că ea a fost victima rasismului.
Dacă în România, cu mici excepţii, a fost atacat, în mod brutal, în schimb, centralul din Craiova a primit sprijin din străinătate. Paradoxal, chiar din rândul unor foşti fotbalişti de culoare.
Primul lider ATP din istorie s-a arătat extrem de surprins de amploarea scandalului de la Paris care a dus la abandonarea meciului PSG - Istanbul Başakşehir.
Cristian Tudor Popescu n-a ratat prilejul de a comenta cel mai fierbine subiect al zilei, unul care a umbrit şi pandemia de coronavirus.
Partida PSG - Istanbul Başakşehir, din etapa a 6-a a grupelor Ligii Campionilor, a fost, cu siguranţă, ultima din afara României la care a fost delegat Sebastian Colţescu.
Incidentul de la Paris, care a cauzat abandonarea meciului dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, a fost analizat în mod amănunţit. Iar concluziile sunt triste pentru centralul din Craiova, care a fost rezervă pe „Parc des Princes“.
Într-un moment în care planeta fotbalului a reacţionat de parcă centralul din România ar fi fost cel mai mare rasist din lume, arbitrul din Craiova a primit susţinere din partea unui fost jucător de la Manchester City.
Sebastian Colţescu (43 de ani) a declanşat un scandal colosal cu care a „reuşit“ să umbrească toate meciurile de marţi seară din Liga Campionilor.
După ce ministrul Sportului din Turcia a catalogat gestul arbitrului român drept o „crimă“, acum s-a dezlănţuit şi omologul său francez. Fosta înotătoare de origine română a fost indignată de ce văzut şi ce a auzit în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir.
În cadrul emisiunii „În gura presei“, omul de televiziune a oferit o perspectivă diferită după incidentul care a dus la întreruperea meciului PSG - Istanbul Başakşehir, în minutul 14.
Ca să pună capăt, în 2022, unei absenţe de 22 de ani de la CM, naţionala României ţinteşte locul 2 în grupa ei preliminară. Ceea ce înseamnă, iarăşi, baraj, două chiar, în condiţiile în care tocmai am ratat Euro 2020 la play-off.
Un meci aparent banal, PSG - Istanbul BB, a devenit capul de afiş pentru întâlnirile de marţi seară din grupele Ligii Campionilor. Iar asta dintr-un motiv nedorit, după un incident rasist provocat de Sebastian Colţescu (43 de ani).
Centralul născut în Craiova, în vârsta de 43 de ani, a reuşit să-şi câştige locul în istoria Ligii Campionilor, provocând întreruperea definitivă a unui meci. Gafa sa a declanşat apoi un scandal internaţional.
Fost mare arbitru internaţional, Adrian Porumboiu, a comentat incidentele din timpul partidei PSG - Istanbul BB care au dus la întreruperea definitivă a jocului.
Ceea ce ar fi trebuit să fie o seară istorică pentru Ovidiu Haţegan, delegat pentru a 6-a etapă la rând la o partidă din grupele Ligii Campionilor, s-a transformat într-un coşmar din cauza rezervei sale.
Cariera internaţională a lui Sebastian Colţescu e ca şi încheiată la 43 de ani. Cu siguranţă, după ce a făcut, marţi seară, în meciul PSG - Istanbul BB, craioveanul nu va mai fi delegat la nicio partidă din afara României.
Tricolorii vor începe tentativa de a ajunge la un turneu final de Cupa Mondială, după 22 de ani de absenţă, la data de 25 martie, pe „Arena Naţională“.
Tricolorii şi-au aflat adversarele din preliminariile Mondialului din 2022, după evenimentul care a avut loc, luni seară, în Elveţia.
Die Mannschaft, naţională zdrobită de Spania, scor 0-6 la Sevilla, în ultimul meci din grupele Ligii Naţiunilor, nici nu ia în calcul ratarea locului 1 într-o serie din care mai fac parte România, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.
Au trecut 22 de ani de la ultima participare a României la un turneu final de Campionat Mondial. Se întâmpla în 1998, în Franţa.
Arbitrajul românesc are, în continuare, carenţe mari, după cum se vede din meciurile stricate în Liga I, însă, la nivel internaţional, se poate mândri cu o brigadă de elită.
Dinamo Kiev, formaţia pregătită de tehnicianul român, va juca, marţi seară (ora 22.00, Digi Sport 3, LookSport 3), un meci de totul sau nimic, pentru rămânerea în acest sezon de cupele europene.
Tricolorii au picat în grupa J din care mai fac parte cinci echipe naţionale. Doar câştigătoarea seriei merge direct în Qatar, în timp ce ocupanta locului secund va prinde barajul.
Die Mannschaft e o naţională „abonată“ la calificări, mai ales când vorbim despre turneele finale de Cupă Mondială.
Echipa naţională are motive de optimism, cel puţin dacă ne luăm după istoricul partidelor pe care le-am disputat cu colegele din grupa J.
La Zurich, s-au stabilit cele zece grupe europene din care doar ocupantele primului loc vor obţine calificarea directă la turneul final din Qatar (21 noiembrie - 18 decembrie 2022).
Fotbalul românesc nu prea mai ajunge la turneele finale cu naţionala mare, dar măcar se consolează cu faptul că turneele finale vin la noi.
Clujenii vor înfrunta ŢSKA Sofia (ora 22.00, Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookSport+) într-o partidă de care depinde viitorul lor european în această stagiune.
Ultimele opt partide din etapa a 5-a din faza grupelor se vor desfăşura, diseară, însă un meci, cel de la Torino în care se vor înfrunta Juventus şi Dinamo Kiev va fi cu adevărat special.
Reputatul tehnician, în vârsta de 75 de ani, unul dintre cei mai mari din lume în activitate, are, totuşi, o problemă: cu cei care conduc meciurile de pe teren sau, mai nou, din cabina VAR.