Stiri despre ue

  5038 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Criza turco-americană, risc
major de securitate regională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza turco-americană, risc major de securitate regională

  Se tulbură tare de tot apele şi aşa neliniştite din estul Mediteranei, creşterea tensiunilor dintre Turcia şi SUA trimiţând un semnal grav de posibil dezechilibru regional, cu efecte importante asupra NATO şi sistemului său de securitate în sud-estul european.

 • Cine a deturnat mitingul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a deturnat mitingul?

  Mitingul din 10 august 2018 va rămâne, în mod cert, în memoria colectivă a tuturor românilor. Anunţat de multe luni drept miting al diasporei, cu estimări de participare record, mitingul s-a transformat în violenţă, gazare, tunuri de apă şi o impresie că Bucureştiul este în război.

 • Noile
sancţiuni economice ale SUA impuse Iranului şi posibilele poziţionări ale Turciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile sancţiuni economice ale SUA impuse Iranului şi posibilele poziţionări ale Turciei

  Primul set al sancţiunilor economice impuse Iranului de către Administraţia Trump a intrat deja în vigoare, urmărindu-se astfel interzicerea guvernului iranian să achiziţioneze dolari americani sau să vândă titluri de stat. Totodată, sancţiunile afectează importurile iraniene de granit, aluminiu, oţel, cărbune sau unele aplicaţii software, dar şi exporturile iraniene de covoare persane sau industria auto din această ţară.

 • Uniunea Europeană luptă fără spor cu sancţiunile americane impuse Iranului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană luptă fără spor cu sancţiunile americane impuse Iranului

  Primul set de sancţiuni americane care vizează Iranul a reintrat în vigoare marţi, la ora 4.00 GMT (7.00, ora României), provocând reacţii puternice în rândul oficialilor europeni, care fac eforturi atât pentru a proteja companiile europene care fac afaceri cu Iranul, cât şi pentru a păstra acordul nuclear cu Iranul din 2015 din care Statele Unite s-au retras în luna mai.

 • Trump, europenii şi Iranul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump, europenii şi Iranul

  Azi reintră în vigoare primul set de sancţiuni americane împotriva Iranului, urmare directă a retragerii unilaterale din JCPOA dictată de Donald Trump.

 • Victor Juc: Pentru Republica Moldova, integrarea europeană este mai degrabă un deziderat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Juc: Pentru Republica Moldova, integrarea europeană este mai degrabă un deziderat

  Pe criteriu geopolitic, Republica Moldova este profund fisurată. Totodată, pentru Republica Moldova integrarea europeană este mai degrabă un deziderat. Declaraţia a fost făcută de vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice şi Politice a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Victor Juc, în cadrul emisiunii „Moldova live” de la 10 TV, transmite IPN.

 • România este lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România este lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul

  România a înregistrat în iunie cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, de 7,8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă principalul motor al economiei dă semne de oboseală, arată datele publicate de Eurostat.

 • Peter Michalko: UE este un
partener al Moldovei care va cere respectarea angajamentelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peter Michalko: UE este un partener al Moldovei care va cere respectarea angajamentelor

  Uniunea Europeană este un partener al Republicii Moldova care este alături şi care va cere respectarea angajamentelor asumate. Acest lucru se vede şi în toate reacţiile UE care au avut loc în ultimul timp, a declarat şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, în cadrul unui interviu acordat pentru TVR Moldova, transmite IPN.

 • Europa: cea mai proastă recoltă de grâu din ultimii şase ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa: cea mai proastă recoltă de grâu din ultimii şase ani

  Canicula a devastat culturile de grâu din nordul Europei, în vreme ce în regiunea Mării Negre o combinaţie de vreme extrem de uscată şi ploi prea abundente a compromis la rândul ei recoltele, făcând probabilă creşterea preţurilor, informează agenţia Reuters.

 • UE se va „branşa“ la gazele din SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE se va „branşa“ la gazele din SUA

  Uniunea Europeană examinează posibilitatea construcţiei unor terminale pentru achiziţionarea gazului lichefiat din Statele Unite, a anunţat preşedintele SUA, Donald Trump, în cadrul conferinţei de presă comune cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte.

 • Gazoductul sudic este la un pas de finalizare INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gazoductul sudic este la un pas de finalizare INFOGRAFIE

  Uniunea Europeană şi Statele Unite urmăresc cu interes ce se derulează proiectul  gazoductului Trans-adriatic (TAP), ce face parte din Coridorul sudic de gaze, pentru că mizele sunt uriaşe.