stiri despre udmr

Ne aflăm într-un moment (dar nu de ieri, de azi) în care apariţia salutară a unor politicieni potriviţi cu rostul lor public e urgentă. Şi, din nefericire, încă improbabilă. În definitiv, ce lipseşte „candidaţilor“ de pe scena publică pentru a se califica eficient în competiţia pentru o mai bună guvernare? Nu vreau să fac pe deşteptul, deşi orice membru al electoratului e îndreptăţit să aibă criterii şi aspiraţii.

acum 5 ore · comentarii (0)

Statele Unite urmează să adopte sancţiuni dure împotriva Nord Stream 2. Legea americană Protecting Europe’s Energy Security Act vizează, în formula sa de proiect, sancţionarea armatorilor şi vaselor care pun conducte la adâncimi de 30 de metri şi mai mult pentru construcţia conductelor de export ruse către Europa, ţina fiind Nord Stream 2 şi Turkish Stream.

acum 5 ore · comentarii (8)

Din locul în care mă aflu văd un stâlp gigantic, al cărui capăt nu-l pot zări sau pur şi simplu nu pot privi eu până acolo. Sunt întinsă pe spate, încerc să mă întorc într-o poziţie care să-mi permită să observ mai multe în jurul meu, dar efortul este supraomenesc. Am nevoie de toate forţele şi încă nişte forţe pe care nu le cunoşteam. Iată! Acum sunt pe burtă!

acum 1 ora · comentarii (2)

Imediat după dezastrul de la europarlamentare şi după întemniţarea lui Liviu Dragnea, în PSD s-a instaurat prioritatea zero: unitate. Partidul să rămână unit, nimic altceva nu contează. De fapt, nu e vorba despre de o atitudine adoptată conştient, ci de un reflex condiţionat, de o lecţie venită din istoria partidului şi pe care pesediştii o aplică automat ori de câte ori partidul parcurge perioade de restrişte.

acum 20 ore · comentarii (41)

În ultimele două săptămîni, Ministerul Culturii a lăsat instituţiile de cultură fără bani de producţie şi chiar utilităţi (dar a promis că-i dă în lunile următoare, să mai aştepte şi artiştii, şi firmele de utilităţi) şi s-a abilitat să dea ceva ordonanţe în vacanţă despre care nimeni nu ştie la ce se referă. Dar între timp...

acum 4 ore · comentarii (0)

Nici după condamnarea lui Dragnea se pare că premierul şi miniştrii responsabili n-au învăţat mare lucru. Cu justiţia nu te joci. Mai devreme sau mai târziu, ai sau nu ai imunitate parlamentară, tot ajungi să dai socoteală, să fii anchetat de procurori, iar dacă judecătorii te găsesc vinovat să înfunzi puşcăria. Pentru alegerile prezidenţiale din 2014, Corlăţean a fost salvat de Parlament. Deocamdată. Pentru 26 mai s-a deschis o anchetă penală.

acum 9 ore · comentarii (41)

Să facem un scurt exerciţiu de memorie, să ne întoarcem în timp, dar nu foarte departe şi să ne reamintim că la ediţia din anul 2018 a Galei „Hop“, ultima desfăşurată sub conducerea sa, binecunoscutul actor şi profesor clujean Bács Miklós le-a propus concurenţilor explorarea complexului univers pirandellian.

acum 9 ore · comentarii (0)

S-a întărit, s-a învârtoşat, s-a îmbăţoşat, s-a făcut mai bărbată şi nu doar că a salvat partidul, dar le-a tras şi câteva smetii adversarilor politici, în special vuvuzelelor de la PNL, dar şi preşedintelui Iohannis, cel care-i dăduse o şansă la numirea în funcţia de premier. Dintr-o dată, s-a dovedit a fi un politican redutabil, ieşind nu doar din şahul politic primit, ci dând chiar mat omului de la Cotroceni şi vuvuzelelor opoziţiei

acum 4 ore · comentarii (0)