Stiri despre ucriana

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tensiuni între Budapesta şi Kiev după alegerile locale din Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tensiuni între Budapesta şi Kiev după alegerile locale din Ucraina

  Decizia Ucrainei de a interzice intrarea a doi demnitari guvernamentali ungari pe teritoriul său din cauza unui presupus amestec în alegerile locale este ''jalnică şi lipsită de sens'', a declarat marţi, şeful diplomaţiei maghiare, Peter Szijjarto, citat de Reuters.

 • Ucraina lansează un canal de televiziune pentru zonele controlate de separatişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina lansează un canal de televiziune pentru zonele controlate de separatişti

  Autorităţile ucrainene au anunţat luni lansarea unei televiziuni destinate zonelor sub controlul separatiştilor pro-ruşi în estul ţării şi Crimeii anexate pentru „a trezi sentimentul unităţii". Numită „Dim" („casă" în ucraineană), canalul a început să emită duminică, a declarat pentru France Presse directoarea sa executivă interimară, Iulia Ostrovska.

 • Rusia ar putea reintra în recesiune anul viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia ar putea reintra în recesiune anul viitor

  Ministrul rus al Economiei, Aleksei Vedev, a revizuit în minus creşterea economică pe 2015, de la o creştere de 1,2%, la o scădere de 0,8 procente. Teoretic, asta înseamnă că Rusia intră în recesiune. Economia Rusiei este din ce în ce mai afectată de sancţiunile internaţionale, iar moneda naţională, rubla, atinge minim după minim.

 • Identitate naţională şi război istoriografic în Ucraina sau care sunt rădăcinile actualei situaţii de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Identitate naţională şi război istoriografic în Ucraina sau care sunt rădăcinile actualei situaţii de azi

  O ţară frontieră situată la confluenţa dintre UE şi Rusia, o fostă republică sovietică având o populaţie de 46 de milioane de locuitori, independentă din 1991, cunoscută în afara graniţelor prin stereotipii de genul „grânarul fostei URSS”, „catastrofa de la Cernobîl”, „criza gazelor” sau „revoluţia portocalie”, Ucraina încearcă să-şi construiască o identitate.

 • Soţul Iuliei Timoşenko a cerut azil în Cehia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soţul Iuliei Timoşenko a cerut azil în Cehia

  Soţul fostului premier Iulia Timoşenko, aflată în prezent în opoziţie şi condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, a cerut azil în Cehia, relatează cotidianul Pravo. Potrivit BBC, autorităţile cehe i-au acordat vineri azil lui Oleksandr Timoşenko.

Modifică Setările