Stiri despre tzahal

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tzahal vs Hamas. Şi liderii politici care privesc din umbră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tzahal vs Hamas. Şi liderii politici care privesc din umbră

  În august 1977, Menachem Begin a ajuns în Parcul Carol (pe atunci, Libertăţii). A depus o coroană de flori la ceea ce în epocă se numea „Monumentul eroilor luptei pentru libertatea poporului şi a patriei, pentru socialism” şi a suportat, vreme de opt ore, cicălelile lui Ceauşescu despre Yasser Arafat – „un om bun”, cum îl considera Ceauşescu, spre groaza lui Begin, pentru care OEP reprezenta o „organizaţie nazistă”.

 • Erdogan acuză Israelul de practici naziste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erdogan acuză Israelul de practici naziste

  Reunite la Istanbul, ţările musulmane au reacţionat în bloc la baia de sânge din Fâşia Gaza, cerând o anchetă sub egida ONU şi o „forţă de protecţie internaţională“ în teritoriile palestiniene. Mesajul cel mai dur la adresa Israelului a venit din nou din partea preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat conducerea acestei ţări că foloseşte metode de tip nazist împotriva palestinienilor.

 • Pentru cine bat clopotele, la Ierusalim?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru cine bat clopotele, la Ierusalim?

  Diferenţa specifică dintre mine şi postacii de doi bani, haidamacii arvuniţi să denigreze orice opinie, doar pentru a atrage prostănaci la un website altfel cu pretenţii imagologice mai presus de gestionarii săi temporari, este simplă. Eu am urcat, printre altele, pe înălţimile unde au pierit mii de români, în Primul Război Mondial, acolo unde azi, un simplu cioban, român, nu străin, primeşte doar 200 de lei pe lună.  Şi ţigări aferente...

 • Aceşti copii minunaţi nu sunt luptători Hamas!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aceşti copii minunaţi nu sunt luptători Hamas!

  Scriu aceste rânduri ca unul care am poposit în armata israeliană, dar am şi văzut drama palestinienilor lipsiţi de orice speranţă de mai bine, în deşertul bântuit de orgoliile unor politicieni care confundă - îmbătaţi de propria imagine, de temporari învingători -, confortul din propriul birou cu realităţile şocante în care este nevoită să crească noua generaţie de pământeni, ce nu vrea decât să trăiască demn, în libertate.

 • INTERVIU Israelul nu va ataca Iranul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Israelul nu va ataca Iranul

  Când am onorat invitaţia generalului israelian Avi Benayahu - de a vizita unităţi militare din Tzahal/Forţele de Apărare ale Israelului - mi-am dorit să cunosc şi opinia unui oficial palestinian privind perspectivele păcii în Gaza şi West Bank/Cisiordania. Atunci nu s-a putut.  Acum da. În Bucureşti.

Modifică Setările