Stiri despre tvr cultural

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dragostea de cultură naşte ordonanţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragostea de cultură naşte ordonanţe

  Avem nu doar “cel mai cinstit Guvern” (cum a zis cîndva premierul), ci şi “cel mai iubitor de cultură”. Căci altfel nu-mi explic de ce a dat o ordonanţă de urgenţă privind instituirea unui ajutor de stat pentru televiziunile care “produc şi difuzează emisiuni cu specific de informare, educare şi culturale”. Dragostea de cultură e nu doar mare în executivul nostru, e şi urgentă.

 • Petru Popescu, gânduri de Sărbători din Beverly Hills
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petru Popescu, gânduri de Sărbători din Beverly Hills

  Scriitorul şi scenaristul româno-american Petru Popescu face un apel emoţionant în favoarea poetei şi teleastei Clara Mărgineanu, pe care închiderea ineptă a TVR Cultural a aruncat-o în afara arenei

 • Un păcat de neiertat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un păcat de neiertat

  Nu trebuie făcut un efort prea mare pentru a ne imagina perplexitatea în care se zbate Claudiu Săftoiu azi când, în sfârşit, îşi va strânge lucrurile şi va elibera biroul de pdg al Televiziunii Naţionale. De ce încasează din nou un şut în fund, după cel primit doar după câteva luni în fruntea SIE, şi ajunge iar în stradă?

 • „Profil. Poveste. Personaj”, de Marius Constantinescu. Un test de rezistenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Profil. Poveste. Personaj”, de Marius Constantinescu. Un test de rezistenţă

  La nici două luni de la publicarea volumului „Cortez” (Editura Baroque Books & Arts, Bucureşti, 2013), binecunoscutul jurnalist Marius Constantinescu de la Televiziunea Română lansează o a doua carte. Se cheamă „Profil. Poveste. Personaj”, a apărut în 2013 la editura bucureşteană ART şi transcrie 29 de interviuri

 • CNA transmite comisiilor de Cultură din Parlament că SRTV renunţă la TVR Cultural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CNA transmite comisiilor de Cultură din Parlament că SRTV renunţă la TVR Cultural

  Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis în şedinţa de joi să transmită comisiilor de Cultură din Parlament o scrisoare prin care să le informeze că Societatea Română de Televiziune a decis să renunţe la licenţa TVR Cultural, motivând că televiziunea publică se află într-o situaţie financiară critică.

 • Treziţi-vă, oameni buni!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Treziţi-vă, oameni buni!

  Mă întreb unde sunt acum cei care, în septembrie, deplângeau soarta TVR Cultural şi susţineau acest canal.... Oare acel canal are cineva senzaţia că a fost creat, susţinut şi menţinut zece ani de altcineva în afară de mult huliţii angajaţi ai TVR? Şi, dacă cineva ar fi avut curiozitatea, ar fi găsit şi pe celelalte canale cel puţin câte una-două-trei emisiuni interesante pe zi, sunt sigură.

 • Raluca Turcan: Liberalii sunt groparii culturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raluca Turcan: Liberalii sunt groparii culturii

  Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine că "groparii" culturii în România sunt reprezentanţii PNL, care girează "bătaia de joc", referindu-se la închiderea postului TVR Cultural.

 • Secretomanie maximă la închiderea TVR Cultural. Angajaţii ţin de scaune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretomanie maximă la închiderea TVR Cultural. Angajaţii ţin de scaune

  Postul de televiziune TVR Cultural şi-a încetat emisia în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 23.59. La 13 septembrie, conducerea Televiziunii Române a hotărât suprimarea postului de cultură, măsură ce se încadrează în planul de redresare economică a Societăţii Române de Televiziune.

 • TVR Cultural, pe „ultimul drum“. Postul şi-a suspendat
emisia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TVR Cultural, pe „ultimul drum“. Postul şi-a suspendat emisia

  Postul TVR Cultural şi-a încheiat emisia sâmbătă seară, la ora 23.59. Câteva zeci de persoane au aprins candele şi au depus flori între orele 22.00 - 24.00, lângă sediul Societăţii Române de Televiziune din Bucureşti, în cadrul unui eveniment numit „priveghiul“ TVR Cultural.

 • Priveghiul TVR Cultural - sâmbătă seară la ora 22.oo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Priveghiul TVR Cultural - sâmbătă seară la ora 22.oo

  Unii dintre angajaţii Televiziunii Române vor "să conducă pe ultimul drum cum se cuvine" TVR Cultural - care îşi va suspenda emisia sâmbătă, de la ora 23.59 -, invitând publicul la un "priveghi", sâmbătă, de la ora 22.00, lângă sediul Societăţii Române de Televiziune din Bucureşti.

 • Spectacol de Miriam Răducanu, la TVR Cultural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacol de Miriam Răducanu, la TVR Cultural

  TVR Cultural difuzează sâmbătă, 3 martie, de la ora 21.45, „Fotograme în mişcare", un spectacol de balet de Miriam Răducanu, cu Gheorghe Iancu şi Corina Dumitrescu.

 • Vocea diasporei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vocea diasporei

  Mihaela Crăciun va prezenta în curând, la TVR Cultural, emisiunea „Destin în exil“, o serie de întrevederi cu români realizaţi în ţările lor de adopţie.

 • Cum poate deveni Prokofiev mai interesant ca o vedetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate deveni Prokofiev mai interesant ca o vedetă

  În general, cultura este privită de către oamenii care fac televiziune cu o anumită condescendenţă, aşa cum priveşti o rudă săracă, de la ţară, dacă nu chiar o persoană cu handicap.

 • Fudulia românească pe timp de criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fudulia românească pe timp de criză

  Caragiale sugerează un paradox valabil şi azi. Toată lumea se plânge că e criză. Şi, în acest timp, mallurile sunt pline!

 • Grigore Leşe:„Eu nu fac altceva decât să ofer o alternativă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grigore Leşe:„Eu nu fac altceva decât să ofer o alternativă“

  Despre Grigore Leşe se poate spune că este un căutător al valorilor satului românesc. Fiecare nouă ediţie a emisiunii „La porţile ceriului“, pe care o prezintă la TVR Cultural, este o invitaţie la o sărbătoare a spiritului.

 • Dragostea vinovată dintre cuvinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragostea vinovată dintre cuvinte

  Aţi observat ce extraordinară forţă de persuasiune au gafele de limbă de la televizor – chiar şi când sunt arătate cu degetul ca greşeli şi sunt făcute de tot râsul?

Modifică Setările