Stiri despre tusnad

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România, trezeşte-te, Viktor Orban îţi
bate la uşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, trezeşte-te, Viktor Orban îţi bate la uşă

  Ungaria lui Viktor Orban a reuşit încet dar sigur să îşi consolideze un rol tot mai important în regiune, având în vedere în această strategie să influenţeze, adesea prin circuite financiare complexe gestionate de apropiaţi ai regimului, comunităţile maghiare din statele limitrofe, inclusiv România. Această influenţă şi avânt politic al lui Orban s-au simţit şi în discursul susţinut la Tuşnad săptămâna trecută.

 • Trianonul şi şcolile de vară finanţate de Budapesta în
România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trianonul şi şcolile de vară finanţate de Budapesta în România

  Găsesc în partea intitulată „Ţăranul de la Dunăre“ din primul volum al „Jurnalului unei epoci“ de Denis de Rougemont, recent apărut la editura bucureşteană „Humanitas“, o pagină intitulată „Pernuţele rothermere“. Datează din 1929 şi se referă la naţionalismul maghiar pe care îl defineşte drept „un mit sentimental“.

 • Zsolt Németh,
preşedintele Comisiei de Politică Externă din Parlamentul de la Budapesta, respinge
ideea reconcilierii româno-maghiare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zsolt Németh, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Parlamentul de la Budapesta, respinge ideea reconcilierii româno-maghiare

  Miercuri, 19 Iulie, s-a deschis oficial a 28-a ediţie a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, unde, ca în fiecare an, se clamează de către politicienii maghiari autonomia Ţinutului Secuiesc. În prima zi au fost două constante ale discursurilor politice: interpretarea vizitei lui Klaus Johannis în ziua precedentă în Secuime şi un închipuit interes al lui Donald Trump faţă de problema minorităţilor în Europa Centrală.

 • Ce e mai neliniştitor: iliberalismul lui Orban sau ce avem în democraţiile liberale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce e mai neliniştitor: iliberalismul lui Orban sau ce avem în democraţiile liberale?

  Ce anunţă Viktor Orban este neliniştitor – conchid interlocutorii nemţi şi autorii români care au contribuit la dosarul „Să ne temem de iliberalismul lui Orban?”. Dar cât de liniştitoare sunt evoluţiile democraţiilor pe care le credem liberale? De pildă, colonizarea lor de către insidioase grupuri de interese, mai mult sau mai puţin legitime, mai mult sau mai puţin benigne? Societatea civilă trebuie să facă un lobby civic pe măsură.

 • Budapesta face băi de iredentism la Tuşnad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Budapesta face băi de iredentism la Tuşnad

  Reprezentanţii guvernului ungar fac lobby pentru înfiinţarea Ţinutului Secuiesc şi critică subtil UDMR, în mod special pe Marko Bela. Premierul Viktor Orban va participa mâine la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad.

 • Vicepremierul ungar Zsolt Semlyén face pledoarie pro-autonomie la Tuşnad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vicepremierul ungar Zsolt Semlyén face pledoarie pro-autonomie la Tuşnad

  Vicepremierul ungar Zsolt Semlyén a pledat pentru autonomie şi a criticat presa română pentru că prezintă revendicările maghiarilor ca fiind drept "fantastice şi nerealiste". Prezent la lucrările Universităţii de la Balvanyos, oficialul a susţinut că maghiarii nu a cerut niciodată "altceva decât ceea ce există deja în Europa".

 • Câinii nordici se întrec în forţă şi rapiditate, la Tuşnad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câinii nordici se întrec în forţă şi rapiditate, la Tuşnad

  Mâine, la Băile Tușnad se organizează o nouă ediție a Competiției de sprint cu atelaje canine. Participanţii la Cupa Băile Tușnad cu atelaje canine se vor întrece pe trasee de 4, 8 și 12 km în funcţie de numărul câinilor, în competiție putând participa doar atelaje corespunzătoare şi numai cu câini nordici (husky, malamut sau samoed).

 • PNL cere preşedinţiei să-i retragă lui Tokes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL cere preşedinţiei să-i retragă lui Tokes "Steaua României"

  Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a spus luni că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să-i retragă vicepreşedintelui Parlamentului European, Laszlo Tokes, Ordinul Steaua României, pentru cele mai recente declaraţii ale acestuia referitoare la autonomia secuilor, potrivit antena3.ro

 • Urşii dau târcoale la Tuşnad şi Sfânta Ana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urşii dau târcoale la Tuşnad şi Sfânta Ana

  Turiştii care vor să se relaxeze la Băile Tuşnad sau pe malul lacului Sfânta Ana sunt sfătuiţi să îşi aşeze corturile doar în locurile special amenajate.

Modifică Setările