Stiri despre tusk

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teodorovici, despre extinderea preşedinţiei rotative a CE pe mandatul Finlandei: poate ar fi de luat în seamă o discuţie despre această posibilitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teodorovici, despre extinderea preşedinţiei rotative a CE pe mandatul Finlandei: poate ar fi de luat în seamă o discuţie despre această posibilitate

  Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a spus marţi că România ar putea asigura eficient preşedinţia rotativă pentru încă 6 luni după terminarea mandatului său, având în vedere că guvernul finlandez ce urmează să o preia se instalează mai târziu. Ţara noastră poate constitui o „alternativă”, susţine ministrul, sugerând şi că ar putea să aibă o discuţie cuTusk în legătură cu o asemenea posibilitate.

 • Premierul Viorica
Dăncilă face, miercuri şi joi, o vizită de lucru la Bruxelles, urmând să aibă
întrevederi cu Tusk şi Timmermans
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Viorica Dăncilă face, miercuri şi joi, o vizită de lucru la Bruxelles, urmând să aibă întrevederi cu Tusk şi Timmermans

  Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 6-7 februarie, în vederea prezentării priorităţilor Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor (CoR), care va avea loc miercuri. Dăncilă va avea întrevederi cu Donald Tusk şi Frans Timmermans, a anunţat Guvernul.

 • Ateneul şi mileul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ateneul şi mileul

  Fix cum ne e nouă mereu groază, ne-au făcut de râs la străini. Ei, nu noi. Noi n-avem de ce să ne fie ruşine. Din contră, oaspeţii cei răi de la Bruxelles ne-au amintit, unul după altul, câte motive de mândrie avem. Ne vor face de râs şi pe noi doar dacă alegem să ne reprezinte ei, şi nu Enescu sau Tzara sau Halep. Ateneul sau mileul – asta e întrebarea. Până la urmă, vorba poetului, viitorul se află mereu în faţă, nu în spate...

 • Tusk, românii şi viitorul Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tusk, românii şi viitorul Europei

  Cât timp ne va lua, oare, să ne revenim din starea de graţie în care ne-a propulsat discursul fabulos al lui Tusk? Omul a arătat că, într-o lume de habarnişti şi de hoţi, ştie, cinstit, ce spune. Dar ce ştie el, de fapt?

 • Relaţia
euroatlantică – o prioritate pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Relaţia euroatlantică – o prioritate pentru România

  Falia atlantică ameninţă România. Dependentă economic de UE şi militar de SUA, ţara noastră riscă să cadă între liniile frontului care spulberă coeziunea postbelică a Occidentului. Ce putem face? Să ne regăsim coerenţa şi predictibilitatea în politica externă. Şi să devenim pro-activi în perspectiva summit-ului de la Bucureşti al Iniţiativei celor Trei Mări şi a preşedinţiei Consiliului UE, prin iniţierea unui tot mai necesar summit UE-SUA.

 • Cu sau fără Spitzenkandidat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu sau fără Spitzenkandidat?

  Termenul nemţesc din titlu e folosit în întreaga UE, deşi are sinonime în limba din fiecare stat-membru: „lead candidate”, „tête de liste”, „cap de listă” etc. El a fost folosit pentru a desemna - la ultimele alegeri europene - candidatul prezentat de către familiile politice pentru preşedinţia Comisiei Europene. Unii ar vrea să renunţe la această inovaţie instituţională recentă.

 • Atenţie la religie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la religie!

  „Atenţie la religie!” - le-ar fi şoptit un ulterior foarte cunoscut predicator din Nazareth legionarilor romani care tocmai îl urcau pe cruce. Citatul e apocrif, ba chiar de-a binelea inventat, dar rămîne un sfat bun pentru cei mai recenţi iniţiaţi în infailibil. Mai clar şi urmărind ştirile: Merkel, Juncker şi Tusk. Sfînta treime UE.

 • De ce un polonez n-a fost susţinut de Polonia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce un polonez n-a fost susţinut de Polonia?

  Donald Tusk a fost reales preşedinte al Consiliului European. 27 de şefi de stat sau de guvern l-au susţinut. Singura capitală care s-a opus e Varşovia. De ce un polonez n-a fost susţinut de Polonia? La mijloc e, de fapt, ceva foarte personal. Ca să înţelegem ce anume, trebuie să ne întoarcem în toamna lui 2007.

 • Criza
refugiaţilor: în sfârşit, prime soluţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza refugiaţilor: în sfârşit, prime soluţii

  După patru luni pierdute în ezitări, acuzaţii reciproce şi pompierism păgubos, liderii UE au reuşit, în numai două zile, să ia decizii ce schiţează un orizont în gestionarea crizei refugiaţilor. Falsa problemă a cotelor a fost tranşată democratic de miniştrii de Interne şi Justiţie, iar Summit-ul şefilor de state şi guverne a abordat fondul problemei: necesitatea stopării fluxului migratoriu.

 • Europa „adevăraţilor“ sau
Europa cu adevărat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa „adevăraţilor“ sau Europa cu adevărat?

  Un tînăr grec se duce la consulatul Australiei pentru a cere viză: – De ce vreţi să vă părăsiţi ţara? – Din două motive. În primul rînd, mă tem că Grecia va ieşi, în cele din urmă, din UE şi se va afunda în sărăcie şi haos… – E complet absurd, îl contrazice funcţionarul. Grecia va rămîne în UE şi va aplica disciplina financiară. – Ăsta e al doilea motiv.

 • Criza greacă: Resetaţi Europa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza greacă: Resetaţi Europa!

  Fundătura à la grec a revelat criza structurală a Uniunii Europene, pe care timpul o amplifică, în loc să o vindece, cum s-au amăgit lideri fără viziune. Devin necesari paşi curajoşi: de la scoaterea Greciei din cercul vicios al datoriei toxice, la relansarea proiectului european. Când se vorbeşte despre guvernarea comună, poate fi România mai mult decât o periferie blazată?

 • Şeful diplomaţiei poloneze, despre premierul britanic: incompetent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful diplomaţiei poloneze, despre premierul britanic: incompetent

  Publicaţia poloneză „Wprost“ a continuat să dea publicităţii fragmente din interceptările ministrului de Externe de la Varşovia. De data aceasta,  o Radoslaw Sikorski îl vorbeşte de rău pe premierul britanic David Cameron, despre care spune că politica acestuia în privinţa Uniunii Europene este o dovadă ori de nesăbuinţă ori de incompetenţă.

 • Remaniere guvernamentală în Polonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remaniere guvernamentală în Polonia

  Premierul polonez Donald Tusk a anunţat, miercuri, o remaniere guvernamentală care implică plecarea ministrului Finanţelor Jacek Rostowski şi schimbări la vârful altor şase ministere, relatează AFP.

Modifică Setările