Stiri despre turism medical

  28 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Câţi bani scot din buzunar pacienţii străini care se tratează în România. Şi românii cu hepatită C se tratează în Egipt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câţi bani scot din buzunar pacienţii străini care se tratează în România. Şi românii cu hepatită C se tratează în Egipt

  Clinicile româneşti care se ocupă cu turismul medical se aşteaptă la un aflux mai mare de pacienţi. Perioada de foc va fi iulie - august, când inclusiv românii cu dublă cetăţenie sau cei stabiliţi de ani buni în străinătate se întorc în ţară în special pentru intervenţii stomatologice, care au preţuri cu 70% mai mici decât cele practicate de doctorii din Marea Britanie sau Germania.

 • Medicul stomatolog care pune bazele turismului medical de la sat: vrea să arate străinilor comuna în care s-a născut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicul stomatolog care pune bazele turismului medical de la sat: vrea să arate străinilor comuna în care s-a născut

  La marginea judeţului Ialomiţa, în comuna Dridu, un medic stomatolog încearcă să pună bazele unei idei de afaceri mai puţin cunoscută în România. Este vorba despre un anumit tip de turism medical, o alternativă prin care pacienţii să beneficieze de tratamente medicale la preţuri mai mici şi să aibă şansa să descopere locuri inedite.

 • Efect secundar al crizei terorismului: turismul medical, o afacere pe val
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efect secundar al crizei terorismului: turismul medical, o afacere pe val

  Criza teroristă din statele occidentale a făcut să înflorească afacerile clinicilor private care practică turismul medical. Numărul românilor plecaţi peste hotare, dar şi al străinilor care aleg România pentru tratamente dentare sau chirurgie estetică şi plastică aproape că s-a dublat faţă de anii precedenţi.

 • Turismul medical, o şansă pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turismul medical, o şansă pentru România

  La ora actuală, mii de români aleg anual alte ţări pentru turism medical, pornind de la tratamente până la operaţii complicate. De asemenea, ţări aflate în proximitatea României, precum Ungaria sau Croaţia, promovează turismul medical cu mare succes peste hotare. Ţara noastră are un potenţial turistic ridicat, medici foarte buni, tehnologii de ultimă oră, precum şi preţuri mici.

 • Începe sezonul turismului medical! Ce operaţii vin să-şi facă străinii în România şi cât costă faţă de tarifele din Occident
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe sezonul turismului medical! Ce operaţii vin să-şi facă străinii în România şi cât costă faţă de tarifele din Occident

  Costurile scăzute şi serviciile de calitate oferite de clinicile private româneşti îi atrag în continuare ca un magnet pe vest-europeni, dispuşi să scoată mii de euro din buzunar pentru a-şi pune implanturi dentare sau pentru a face operaţii estetice în România. În 2014, peste 8.000 de italieni, francezi şi spanioli au apelat la serviciile medicilor români, cheltuind în medie 3.200 de euro pentru un tratament medical.

 • Turismul medical – de ce aleg românii să se trateze în
străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turismul medical – de ce aleg românii să se trateze în străinătate

  România este ţara din Uniunea Europeană cu cele mai mici costuri la serviciile medicale, însă cu toate acestea, ţara noastră nu este doar destinaţie pentru cei care vor să aibă grijă de sănătatea lor, ci şi sursă de pacienţi pentru clinici din afară.

 • De ce să câştigăm, dacă putem să pierdem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce să câştigăm, dacă putem să pierdem?

  Am citit cu ceva timp în urmă, în seriosul newsletter economic cursdeguvernare.ro, că Ministerul Finanṭelor a atins în 2012  performanṭa de a colecta doar 57% din veniturile preconizate la capitolul TVA, pierzând astfel 8,8 miliarde de euro. Faṭă de 2009, când deficitul de colectare era de 44%, e un progres, arată Eurostat.

 • Drumul pacienţilor români spre Acibadem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drumul pacienţilor români spre Acibadem

  Anual, o mie de pacienţi români se tratează în reţeaua de spitale private Acibadem din Turcia, iar numărul acestora este în creştere. Suficient pentru ca Acibadem să-şi deschidă în cursul acestei veri un birou de reprezentare în România.

 • România, raiul turismului medical
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, raiul turismului medical

  Nu aş fi scris acum despre acest subiect dacă în urmă cu câteva zile o redacţie de ştiri nu ar fi considerat că şi-ar putea îmbogăţi materialul şi cu opinia unui consultant din societatea civilă - respectiv cu opinia mea. Redacţia avea în baza de date un număr greşit de telefon la care şi cu alte ocazii, un cetăţean care se pare că este onorat de a fi confundat cu mine îşi exprimă cu generozitate opiniile, în numele meu!

 • VIDEO INTERVIU Prof. Dr. Irinel Popescu: România poate deveni o destinaţie a turismului medical
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO INTERVIU Prof. Dr. Irinel Popescu: România poate deveni o destinaţie a turismului medical

  Sistemul românesc de sănătate reprezinta una dintre temele cele mai fierbinţi ale actualităţii societăţii din România. Starea precară a unităţilor medicale, lipsa resurselor în acest domeniu, valurile masive de personal medical care părăsesc ţara, dar şi oportunităţile dezvoltării turismului medical sunt teme ale discuţiei dintre reputatul jurnalist Cristian Unteanu şi Prof. Dr. Irinel Popescu, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale.

 • Turismul medical: pacienţii străini dau buzna în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turismul medical: pacienţii străini dau buzna în România

  Preţurile mici, mâna de lucru ieftină şi calitatea actului medical oferite de unele clinici private din România determină anual zeci de mii de străini să vină pentru a se trata la noi în ţară. Pe de altă parte, românii aşteaptă nerăbdători să poată beneficia de asistenţă medicală în spaţiul european, drept garantat de o directivă europeană pe care suntem obligaţi să o implementăm din octombrie 2013.

 • Nemţii
vor să testeze turismul medical din Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nemţii vor să testeze turismul medical din Braşov

  Specialiştii din Germania vor veni la începutul lunii septembrie pentru a confirma faptul că Braşovul şi judeţele limitrofe oferă condiţii pentru un turism medical de calitate, a anunţat consilierul local Christian Macedonschi, preşedintele Agenţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov.

 • Spania devine centrul turismului medical, fiind destinaţia principală pentru femeile infertile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spania devine centrul turismului medical, fiind destinaţia principală pentru femeile infertile

  În ciuda economiei ţării care se află într-o situaţie critică, Spania a devenit în ultima perioadă recunoscută drept destinaţia principală a cuplurilor şi a femeilor care încearcă să rămână însărcinate prin intermediul fertilizării în vitro. Forţate de efectele crizei financiare, multe femei nu au găsit altă soluţie decât aceea de a deveni donatoare de ovule, însă răsplata bănească ascunde consecinţe dureroase.

 • Turismul
medical este una dintre cele mai dinamice activităţi, cu creşteri de 20% pe an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turismul medical este una dintre cele mai dinamice activităţi, cu creşteri de 20% pe an

  Turismul medical îşi va menţine un nivel ridicat de creştere şi în anii următori, spune Constantin Alexandru, preşedintele Asociaţiei Române de Turism Medical. Astfel, această activitate ar putea genera până în 2015 venituri de 500 de milioane de euro pe an, conform estimării companiei de cercetare de piaţă Insight Market Research Solutions.

 • Mirajul spitalelor străine. Vedetele şi politicienii români, turişti medicali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mirajul spitalelor străine. Vedetele şi politicienii români, turişti medicali

  Politicienii, vedetele şi oamenii de afaceri români preferă să-şi trateze bolile mai mult sau mai puţin grave în spitalele din străinătate pentru a evita mizeria şi lipsa de profesionalism din sistemul sanitar românesc. Luxul de a fi îngrijit de o echipă de specialişti austrieci, francezi sau germani, într-un salon care pentru românul de rând înseamnă lux, se traduce în sume de ordinul a mii de euro pentru o zi de tratament.

 • Turismul medical, necesitate sau lux?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turismul medical, necesitate sau lux?

   Doar anul trecut, aproximativ 10.000 de români au ales să se trateze în străinătate. În 80% din cazuri, persoanele care au apelat la servicii medicale peste hotare au avut nevoie de intervenţii chirurgicale sau de investigaţii în regim de urgenţă.

Modifică Setările