Stiri despre tunisia

  208 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Albania ar putea avea soarta Tunisiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Albania ar putea avea soarta Tunisiei

  Opoziţia încearcă să-l răstoarne de la putere pe premierul Sali Berisha, pe care-l acuză de corupţie. Mii de albanezi au ieşit în stradă. Trei au murit.. Aseară au avut loc confruntări între poliţie şi manifestanţii care cereau demisia guvernului Berisha. Trei oameni au murit şi 17 poliţişti au fost răniţi.

 • Tunisia protestează, Ben Ali se lăfăie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tunisia protestează, Ben Ali se lăfăie

  În timp ce ţara este încă în impas politic, fostul preşedinte stă departe într-un palat luxos pus la dispoziţie de familia regală saudită. Noile autorităţi încearcă să calmeze furia oamenilor, care nu vor să-i mai vadă la putere pe apropiaţii fostului dictator în guvernul de uniune naţională.

 • Noul guvern, contestat de tunisieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul guvern, contestat de tunisieni

  Noul guvern de uniune naţională din Tunisia din care făceau parte şi un blogger şi un cineast s-a fisurat, ieri, la doar o zi după formare. Uniunea generală a muncitorilor tunisieni (UGMT), cel mai important sindicat din ţara nord-africană, care a avut o contribuţie majoră la înlăturarea vechiului regim, a anunţat că-i retrage pe cei trei reprezentanţi ai săi din Executiv. Motivul nemulţumirii este menţinerea în noul Executiv

 • VIDEO Dictatorul a golit vistieria de aur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dictatorul a golit vistieria de aur

  Familia dictatorului Ben Ali a fugit din Tunisia cu 1,5 tone de aur, care valorează zeci de milioane de euro. Informaţia-şoc, potrivit căreia soţia dictatorului a luat mare parte din rezerva de aur a ţării, i-a înfuriat pe tunisieni, care au ieşit în stradă.

 • Şcoli închise în Tunisia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoli închise în Tunisia

  Universităţile şi şcolile din Tunisia sunt închise din cauza protestelor violente din ţară, cauzate de majorarea preţurilor şi creşterea şomajului. Până acum, cel puţin 14 persoane au fost ucise în timpul arestărilor.

 • Se fură revoluţia poporului şi în Tunisia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se fură revoluţia poporului şi în Tunisia?

  Mulţi se întreabă dacă după revoltă va urma un regim democratic sau puterea va ajunge în mâinile clicii dictatorului Ben Ali. Entuziasmul ia locul îngrijorării în Tunisia, după înlăturarea de la putere a lui Ben Ali. Sunt voci care spun că există riscul ca de revoluţie să nu beneficieze cei care au făcut-o.

 • UPDATE Fotograful agenţiei EPA nu a decedat, dar e în stare critică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Fotograful agenţiei EPA nu a decedat, dar e în stare critică

  Incidentele violente din Tunisia încă mai fac victime. Fotograful francez în vârstă de 32 de ani, corespondent al agenţiei de fotografii de presă EPA la manifestaţiile de la Tunis, nu a decedat duminică dimineaţa, însă este în stare critică, a revenit cu un anunţ Consulatul francez în Tunis, care îi anunţase anterior decesul, relatează AFP.

 • Tunisia: alungarea tiranului, doar începutul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tunisia: alungarea tiranului, doar începutul

  Fuga preşedintelui Ben Ali creează climatul necesar pentru construirea unei democraţii veritabile în Tunisia. Reuşita acestui proiect  despinde însă şi de voinţa forţelor politice interne şi internaţionale.

 • VIDEO „Ceauşescu din deşert“, pus pe fugă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „Ceauşescu din deşert“, pus pe fugă

  Preşedintele tunisian s-a refugiat în Arabia Saudită. Presa germană compară fuga lui Zine Ben Ali cu aceea a dictatorului român, în 1989. Câteva sute de români care trăiesc în Tunisia au fost martorii revoltelor care au răsturnat regimul lui Ben Ali, numit de „Sueddeutsche Zeitung“ „Ceauşescu din deşert“.

 • Evenimente previzibile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evenimente previzibile

  Africa de Nord trăieşte zilele acestea convulsii sociale foarte îngrijorătoare şi totuşi foarte previzibile.

 • Tunisia şi Algeria, zguduite de revolte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tunisia şi Algeria, zguduite de revolte

  Creşterea preţurilor la alimente, şomajul mare în rândul tinerilor cu studii superioare şi lipsa de perspectivă i-au scos pe tunisieni şi pe algerieni în stradă. Două state din sudul Mediteranei, Tunisia şi Algeria, se confruntă, de mai bine de o săptămână, cu revolte sociale spontane, soldate cu morţi şi răniţi.

 • UE roagă Tunisia să înceteze focul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE roagă Tunisia să înceteze focul

  Uniunea Europeană face apel la autorităţile tunisiene să oprească focul, după ce peste 12 protestatari au murit în timpul revoltelor din ultimele zile.

 • Tunisienilor le-a ajuns cuţitul la os
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tunisienilor le-a ajuns cuţitul la os

  Tunisia, o destinaţie preferată a turiştilor români, şi ţara cea mai stabilă din Maghreb, este zguduită de câteva săptămâni de violenţe. Statul, condus de 23 de ani cu o mână de fier de preşedintele Ben Ali, se confruntă cu un şomaj endemic, iar sărăcia a crescut, scrie „Courrier International“.