Stiri despre tumoare

  87 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bianca are nevoie de NOI!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bianca are nevoie de NOI!

  Timpul trece în defavoarea Biancăi. Tânăra de 23 de ani a aflat recent că tumoarea în zona capului de care fusese operată în urmă cu opt ani a recidivat. De data aceasta, medicii nu mai pot interveni. Șansa fetei este terapia cu radiații ori chimioterapia.

 • Alexandra Aron, victima unui sistem sanitar bolnav
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandra Aron, victima unui sistem sanitar bolnav

  Alexandra a învins în lupta cu cancerul, însă are nevoie de suma de 15 mii de euro pentru a putea duce o viaţă normală. Coşmarul Alexandrei Aron a început în urmă cu doi ani şi jumătate pe când era studentă în anul doi la Facultatea de Limbi Străine din Bucureşti.

 • VIDEO Alternativă modernă la radioterapia clasică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Alternativă modernă la radioterapia clasică

  Tratamentul cu CyberKnife nu iradiază şi ţesuturile sănătoase din jurul tumorilor, aşa cum se întâmplă în cazul terapiilor convenţionale.  Bolnavii care optează pentru radioterapia modernă fac mult mai puţine şedinţe de tratament decât dacă ar recurge la terapia clasică.

 • Actorii de la Thepsis încearcă să salveze viața unui bebeluș. Timișorenii sunt așteptați la un spectacol caritabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorii de la Thepsis încearcă să salveze viața unui bebeluș. Timișorenii sunt așteptați la un spectacol caritabil

  Ema are opt luni și are o tumoră la rinichi. Viața micuței poate fi salvată numai printr-o intervenție de îndepărtare a tumorei, la Paris. Operația costă 60.000 de euro iar colegii mamei sale, actorii de la Thepsis urcă pe scenă pentru a aduna banii pentru fetiță. Marţi, de la ora 21, Thespis prezintă unul dintre spectacolele sale, „Menajeria de sticlă", în Cuib d'Arte.

 • Târg de pâine pentru salvarea unei vieţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târg de pâine pentru salvarea unei vieţi

  Peste 600 de persoane s-au înghesuit în curtea şcolii “Avram Iancu” din Dej la Târgul de Pâine. Banii obţinuţi din vânzarea produselor făcute de elevi şi preşcolari din tot oraşul vor ajunge la un copil de 4 ani, diagnosticat cu tumoare pe creier.

 • Abidal, operat cu succes de tumoare la ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abidal, operat cu succes de tumoare la ficat

  Fundaşul formaţiei FC Barcelona, Eric Abidal, a fost operat "fără probleme" de o tumoare la ficat, joi, la BarnaClinic, din Barcelona, a anunţat gruparea catalană

 • Din ce cauze apare cancerul esofagian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ce cauze apare cancerul esofagian

  Boala este de aproape trei ori mai frecventă la bărbaţi, în special la fumători, mai ales după vârsta de 60 de ani. Cancerul esofagian are o rată mare de mortalitate deoarece, în cele mai multe cazuri, este descoperit în stadiu avansat. Dacă tumoarea este operată în stadiu incipient, supravieţuirea la cinci ani este de 25%.

 • Cancerul de pancreas poate fi anunţat de icter
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cancerul de pancreas poate fi anunţat de icter

  Sunt mai predispuse persoanele cu pancreatită cronică şi cele cu diabet zaharat. În majoritatea cazurilor, cancerul pancreatic dă simptome doar în stadiile avansate, când şansele de supravieţuire sunt reduse.

 • Ultrasunetele tratează o varietate de boli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultrasunetele tratează o varietate de boli

  Reumatismul, artroza sau chiar tumorile solide pot fi tratate cu ajutorul curenţilor terapeutici. Principalul efect al terapiei cu ultrasunete este micromasajul în interiorul ţesuturilor, acţionând direct asupra locului afectat, spun specialiştii.

 • Tinerii, mai predispuşi la cancer testicular
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tinerii, mai predispuşi la cancer testicular

  Tumoarea e mai frecventă la cei cu vârste între 15 şi 34 de ani. Medicii recomandă bărbaţilor cu risc autoexaminarea lunară, umflăturile la nivelul scrotului fiind semnal de alarmă. În cazul detectării precoce, există 95% şanse de vindecare.

 • Tratament modern pentru cancerul hepatic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratament modern pentru cancerul hepatic

  Chemoembolizarea este recomandată pacienţilor cu tumori inoperabile sau cu metastaze. Această procedură presupune injectarea unor substanţe chimioterapice, având mai puţine efecte secundare decât chimioterapia clasică.

 • Radioterapie de ultimă oră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radioterapie de ultimă oră

  Hadronoterapia este un tip de tratament experimental al cancerului care distruge într-o mare măsură celulele tumorale. Acest tip de terapie presupune utilizarea protonilor şi ionilor de carbon pentru eliminarea rapidă a ţesuturilor maligne fără afectarea considerabilă a celor sănătoase.

 • Lipomul, o tumoră benignă şi inestetică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lipomul, o tumoră benignă şi inestetică

  Se formează  din cauza aglomerării de celule adipoase mature şi nu este neapărat simptom al unei afecţiuni. Cauza apariţiei lipoamelor nu este cunoscută, deşi s-a observat că acestea se măresc în dimensiune atunci când persoana se îngraşă.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Vânătorul de tumori" continua lupta contra cancerului

  "Adevărul" a stat de vorbă cu cercetătorul american de origine română care a pus la punct primul test sangvin capabil să urmărească evoluţia cancerului in pacienti si sa identifice reaparitia tumorilor dupa chirurgie.

 • Un italian a rămas paralizat din cauza celularului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un italian a rămas paralizat din cauza celularului

  Potrivit unui articol publicat pe pagina electronică a ziarului ¨Corriere della Sera¨, Curtea de Apel din Brescia, oraş situat la aproximativ 100 de kilometri de Milano, a hotărât despăgubirea unui italian care s-a îmbolnăvit din cauza folosirii excesive a celulariului la locul de muncă.

 • Tumoarea Mariei Chiper, posibil record naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tumoarea Mariei Chiper, posibil record naţional

  Medicii de la Matern au reuşit să extirpe o tumoare de dimensiuni rar întâlnite în spitalele din România. Un control de rutină făcut de medici unei femei de 52 de ani s-a transformat într-o premieră a chirurgiei arădene.

 • Tumoare gigant extirpată cu succes de medicii de la Spitalul Matern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tumoare gigant extirpată cu succes de medicii de la Spitalul Matern

  La Spitalul Matern din Arad, o femeie de 52 de ani a scăpat, cu ajutorul medicilor, de o tumoare de 17 kilograme. Maria Chiper, de 52 de ani, din Nădlac, femeia care a fost operată ieri, a aflat de existenţa tumorii în septembrie anul trecut.

 • În Italia sunt 13 milioane de fumători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Italia sunt 13 milioane de fumători

  La cinci ani după interzicerea fumatului în locurile publice nu s-a înregistrat o scădere a fumătorilor in Italia, mulţi dintre cei care au renunţat au revenit la acest viciu.

 • Mamografia poate creşte riscul de tumori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mamografia poate creşte riscul de tumori

  Mamografia anuală poate creşte riscul cancerului de sân în cazul persoanelor cu predispoziţie genetică, potrivit studiilor recente.

Modifică Setările