Stiri despre tudor caranfil

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Criticul Valerian Sava, despre Tudor Caranfil: A fost un inegalabil spectator-cinefil şi prieten al cinefililor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul Valerian Sava, despre Tudor Caranfil: A fost un inegalabil spectator-cinefil şi prieten al cinefililor

  Înainte de a deveni şi a fi critic şi istoric de film, reputat lexicograf, autor de tomuri binecunoscute, Tudor Caranfil a început prin a fi şi rămâne primordial un inegalabil spectator cinefil, avizat prieten şi sprijinitor al cinefililor, scrie Valerian Sava, într-un text pentru "Adevărul". Tudor Caranfi a murit sâmbătă dimineaţă în casa sa din Bucureşti.

 • Chaplin şi
Caranfil se-ntâlnesc la Eforie VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chaplin şi Caranfil se-ntâlnesc la Eforie VIDEO

  O întâlnire de gradul trei are loc în seara de miercuri, 3 februarie, la Sala Eforie a Cinematecii Române: reputatul critic de film Tudor Caranfil (84 de ani) va prezenta o carte de... Charles Chaplin, „Un comic vede lumea: Note de călătorie 1931-1932“. Lansarea va fi urmată de proiectarea unei capodopere chapliniene: filmul mut „Luminile oraşului“, din 1931.

 • Cannes 2015: O duminică istorică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015: O duminică istorică

  Pe Croazetă a fost aniversarea celor 120 de ani ai Fraţilor Lumière, a invenţiei lor tămăduitoare. Câtă dreptate avea Claude Lelouch, când povestea la Cluj, cum recomandă titluri care te fac bine, în loc de leacuri de farmacie, şi poate de asta a şi fost în sală, şi la o nestemată cinematografică, aşa cum ar fi definit-o Maestrul D.I.Suchianu, născut şi el odată cu a şaptea artă, în 1995, producţia loco: „Asphalte“.

 • Actori fără frontiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actori fără frontiere

  Într-un interviu pe care l-am realizat cu Andrei Ṣerban, cu prilejul premierei spectacolului său, „Omul cel bun din Sechuan”, ṣi postat nu de mult pe adevărul.ro, marele regizor exprima opinia că le va fi greu actorilor români să pătrundă pe piaṭa internaṭională, atât timp cât rămân în teatrul românesc, fiind astfel legaṭi de limba română.

 • S-a decis: Filmul „Poziţia copilului“ ţinteşte Oscarul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a decis: Filmul „Poziţia copilului“ ţinteşte Oscarul

  Filmul „Poziţia copilului“, în regia lui Călin Netzer, premiat cu Ursul de Aur şi Premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor.

 • Vladimir Găitan: „Irina Petrescu a suferit enorm, toţi am ştiut de suferinţa ei, deşi şi-a purtat-o cu discreţie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Găitan: „Irina Petrescu a suferit enorm, toţi am ştiut de suferinţa ei, deşi şi-a purtat-o cu discreţie“

  Actriţa Irina Petrescu, care s-a stins din viaţă, marţi, la Spitalul Elias din Capitală, este deplânsă de colegii de breaslă. Printre aceştia, Vladimir Găitan, Ion Dichiseanu, Tora Vasilescu, Valentin Teodosiu, Tudor Caranfil, Medeea Marinescu au numai cuvinte de laudă pentru Irina Petrescu, o artistă remarcabil de frumoasă şi talentată.

 • INTERVIU Tudor Caranfil, critic de film: „Anii pe
care îi trăieşte azi filmul românesc
sunt cei mai buni“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Tudor Caranfil, critic de film: „Anii pe care îi trăieşte azi filmul românesc sunt cei mai buni“

  Campania „Ce facem cu România“ continuă cu faliile din cultură. Astăzi, filmul. Tudor Caranfil, tatăl regizorului Nae Caranfil, răspunde întrebărilor dela0.ro şi „Adevărul“ despre istoria filmului românesc, istorie care este în definitiv rezumatul prefacerilor din România ultimei jumătăţi de veac. Toate cauzele înapoierii durabile la români au fost, până la urmă, puse pe peliculă, la fel ca toate speranţele.

 • Tudor Caranfil, critic de film: „Mi-e frică de stingeri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudor Caranfil, critic de film: „Mi-e frică de stingeri“

  Tudor Caranfil (80 de ani)  mărturiseşte că se teme de momentul în care ceea ce scrie va compromite ceea ce a scris. Criticul de film dezvăluie că în anii ’50 a scris un scenariu pe care nu l-a arătat nimănui. Renumitul critic a înfiinţat prima formă a Cinematecii Române, în 1962, şi un volum al său, „Vârstele peliculei“ a fost inclus în lista „cele mai bune cărţi de film din lume“.

 • VIDEO Tudor Caranfil a ajuns în elită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Tudor Caranfil a ajuns în elită

  Ciclul „Vârstele peliculei“ al autorului român a fost inclus în selecta listă a „Celor mai bune cărţi de film din lume“. Pentru criticul în vârstă de 80 de ani, este încununarea unei cariere prestigioase şi a unei pasiuni concretizate în numeroase cărţi şi emisiuni de televiziune.

Modifică Setările