Stiri despre trust de presa

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cele trei puteri ale statului şi încă una, în plus. Episodul trei: Presa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele trei puteri ale statului şi încă una, în plus. Episodul trei: Presa

  Termenul „presă” are două înţelesuri. În sens restrâns, este vorba de „presa scrisă”, iar în sens lărgit este vorba de „mass-media”, cu toate canalele ei. Nu se ştie cine, unde şi când, a vobit prima dată despre Presă ca o „a patra Putere în stat”, autorul fiind anonim. Acestei denumiri i-a fost asociată şi metafora faimoasă a „câinelui de pază”.

 • Ce averi are Biserica Ortodoxă: sute de mii de hectare de teren şi pădure, hoteluri, trust de presă şi fabrici de milioane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce averi are Biserica Ortodoxă: sute de mii de hectare de teren şi pădure, hoteluri, trust de presă şi fabrici de milioane

  Biserica Ortodoxă se află în topul celor mai profitabile instituţii din ţară, iar veniturile continuă să crească. Arhiepiscopiile şi Mitropoliile din ţară deţin averi uriaşe, de la clădiri, terenuri, mii de hectare de pădure până la trusturi de presă. În ultima perioadă, mai multe organizaţii nonguvernamentale au atras atenţia asupra bogăţiilor Bisericii, stârnind un val de dispute publice. „Adevărul“ îţi prezintă ce averi are Biserica Ortodoxă.

 • Despre Dinu Patriciu şi proiectul „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Dinu Patriciu şi proiectul „Adevărul“

  Despre Dinu Patriciu  pot  să spun că este fondatorul „Adevărului” modern. Visa sa facă din „Adevărul” o mare companie multinaţională. Adică un fel de News Corporation sau Time Warner al regiunii noastre, în Balcani, Europa Centrală, Republica Moldova, Ucraina, Georgia ( ţară pentru care avea o slăbiciune aparte, fiind un mare admirator al guvernării neoliberale a lui Saakaşvili, cu care de altfel se afla în relaţii foarte apropiate).

 • Mogulul care n-a vrut să fie mogul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mogulul care n-a vrut să fie mogul

  A murit Dinu Patriciu, la numai 64 de ani. Păstrez un mare regret: că nu am apucat să-i spun un „Mulţumesc“ apăsat pentru că timp de patru ani şi jumătate m-a suportat ca redactor-şef al ziarului său, „Adevărul“, deşi viziunea mea politică era diferită, pe alocuri diametral opusă, de viziunea sa.

Modifică Setările