Stiri despre trezire

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A doua scrisoare pentru Republica adormită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua scrisoare pentru Republica adormită

  Republico, în urmă cu fix trei ani stăteam într-o încăpere din Chişinău şi-ţi scriam scrisoare. Nu s-a schimbat mai nimic de atunci. Bine, surata ta ex-sovietică ceva mai ponderală, Republica Marginea, e acum pe masa de operaţie, o operează de zor un specialist cu epoleţi, chirurg mult mai priceput decât doctorul Mengele. Dar tu dormi în continuare, republico, dormi somn dulce, matinal.

 • De ce moţăiala în pat după ce sună alarma îţi poate strica ziua
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce moţăiala în pat după ce sună alarma îţi poate strica ziua

  Dacă încerci să mai furi 10, 20 ori chiar 30 de minute de somn, după ce sună alarma ceasului deşteptător, nu faci altceva decât să-ţi influenţezi negativ mecanismele care participă la „trezirea“ organismului, riscând să-ţi dai peste cap întreaga zi, avertizează specialiştii.

 • De ce tresărim în somn? Ipotezele sunt surprinzătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce tresărim în somn? Ipotezele sunt surprinzătoare

  Aproximativ 70% din oameni trăiesc sentimentul de „cădere în somn“ cel puţin o dată în viaţă, conform unui studiu realizat de Clinica Mayo. Fenomenul survine la adormire şi determină trezirea din somn.

 • (Re)primă/vara şi trezirea noastră: solomonie sau certitudine?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  (Re)primă/vara şi trezirea noastră: solomonie sau certitudine?

  Oh, cât de mult îmi place prima dintre veri, şi mai cu seama, luna martie! Şi posibilitatea, iar şi iar, de a re- ceva! Ce generoasă e natura! Un re-Eu, re-Tu(ş), re-Ei. Re-AIE? Şi cât de mult mi-ar place ca şi şablonizatele metafore să se adevereasca! Mi-ar place, în mod special, cea legată de „primăvara e timpul pentru un nou început!”

 • Trezită din comă de sărutul mamei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trezită din comă de sărutul mamei

  O fetiţă de un an şi două luni a ieşit miraculos din comă, deşi medicii le spuseseră părinţilor că nu mai există nicio şansă ca ea să trăiască şi se pregăteau să o deconecteze de la aparatele ce o ţineau în viaţă.

Modifică Setările