Stiri despre transplant

  461 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Registrul de celule stem, nefuncţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Registrul de celule stem, nefuncţional

   În România se fac doar transplanturi cu celule proprii sau provenite de la donatori înrudiţi. Pentru bolnavii care au nevoie de transplant de celule de la donatori neînrudiţi există o singură soluţie: transplantul în străinătate.

 • Cazurile de cancer renal, în creştere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazurile de cancer renal, în creştere

  În ultimii ani, în România se înregistrează o incidenţă crescută a numărului de cazuri de cancer renal în rândul persoanelor cu vârste între 50 şi 70 de ani, mai ales în cazul bărbaţilor.

 • Transplantul, şansa la viaţă în bolile grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transplantul, şansa la viaţă în bolile grave

  Ciroza şi insuficienţa renală sunt câteva dintre afecţiunile în care este indicată intervenţia. Astăzi, cu ocazia Zilei Transplantului în România, medicii atrag atenţia asupra importanţei donării de organe şi de ţesuturi umane necesare pentru transplanturi.

 • Bucureşti: Bărbatul care trăieşte în alţi oameni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Bărbatul care trăieşte în alţi oameni

  Şase bolnavi care aşteptau de multă vreme un transplant au primit organele a doi bărbaţi aflaţi în moarte cerebrală. Unul dintre cei doi donatori era din Bucureşti, avea numai 39 de ani şi a murit în primăvara anului trecut într-un accident stupid, a căzut de pe scări şi a suferit un grav traumatism cranio-cerebral. A lăsat în urmă o soţie tânără şi doi copii mici.

 • Istoria primului transplant bilateral de mâini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria primului transplant bilateral de mâini

  Milomir Ninkovici, unul dintre medicii care i-au redat unui poliţist o viaţă normală, arată de ce în România nu se poate realiza un astfel de transplant de la o persoană aflată în moarte cerebrală. Specialiştii români au câteva piedici în realizarea intervenţiilor complexe: dotări puţine, reticienţă din partea pacienţilor în a-şi dona organele şi lipsa asistenţei postoperatorii.

 • Tot mai mulţi români suferă de boli renale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot mai mulţi români suferă de boli renale

  Boala cronică de rinichi afectează un adult din zece. În ultimul stadiu al afecţiunii este nevoie de dializă sau de transplant renal. Cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, marcată astăzi, medicii atrag atenţia asupra importanţei depistării în stadii incipiente a bolii cronice de rinichi.

 • La Institutul de Transplant, premierele se operează pe datorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Institutul de Transplant, premierele se operează pe datorie

  Firma SC Novaintermed SRL a acţionat în instanţă Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca (IUTR) cerând achitarea tratamentului, de 30.000 de euro, folosit la o operaţie, în premieră, care a avut loc în urmă cu doi ani

 • Transplant cu rinichi extras prin ombilic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transplant cu rinichi extras prin ombilic

  Chirurgii francezi de la Spitalul „Edouard-Herriot“ din Lyon au efectuat, în premieră europeană, o intervenţie prin care i-au extras unei paciente rinichiul prin ombilic, pentru ca acesta să-i fie transplantat soţului său.

 • S-au spart graniţele online-ului: Internetul i-a salvat viaţa lui Daniel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-au spart graniţele online-ului: Internetul i-a salvat viaţa lui Daniel

  Donaţiile adunate în timp record cu ajutorul internetului pot salva de la moarte un tânăr de 29 de ani. Diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică în octombrie anul trecut, Daniel Răduţă este pe punctul de a realiza un transplant de măduvă care să-i salveze viaţa.

 • Victoria luptei cu leucemia costă 150.000 de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victoria luptei cu leucemia costă 150.000 de euro

  Daniel Răduţă era un om normal, cu o viaţă frumoasă până când a început o luptă grea cu una dintre cele mai necruţătoare boli, leucemia. Dar Daniel nu s-a dat bătut şi şi-a propus un obiectiv pe 2010: să se facă bine. În ciuda desfăşurării de forţe de pe blogul său şi de pe reţelele sociale, Daniel are nevoie în continuare de 150.000 de euro pentru a spera că filmul vieţii lui va continua alături de soţia sa, Raluca

 • Preţul unei vieţi: 80.000 de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul unei vieţi: 80.000 de euro

  Cristina Dinu este o fată frumoasă de 27 de ani care nu are o viaţă normală. Între discuţiile cu medicii şi şedinţele de chimioterapie, există doar prea multe griji în legătură cu existenţa zilei de mâine.

 • Târgu-Mureş: O mureşeancă a primit o inimă nouă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: O mureşeancă a primit o inimă nouă

  Echipa de medici specialişti în chirurgie cardiovasculară din cadrul IBCvT Târgu-Mureş condusă de prof. dr. Radu Deac a efectuat cu succes un nou transplant cardiac în cursul zilei de astăzi.

 • Topul celor mai sofisticate operaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul celor mai sofisticate operaţii

  Transplantul de organe, intervenţiile neurochirurgicale şi operaţia pentru refacerea retinei sunt printre cele mai laborioase. O astfel de intervenţie chirurgicală are un grad mare de risc, însă cei mai mulţi bolnavi pun acest lucru pe un loc secund.

 • Târgu-Mureş: Inimi pierdute de medicii mureşeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Inimi pierdute de medicii mureşeni

  Medicii mureşeni din cadrul Insitutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş au anunţat astăzi că de la începutul anului au pierdut două corduri ce puteau fi transplantate.

 • Transplant renal asistat de robot la Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transplant renal asistat de robot la Cluj-Napoca

  Un robot medical Da Vinci, în valoare de două milioane de euro, a fost utilizat ieri la Institutul de Urologie şi Transplant Renal (IUTR) din Cluj pentru două operaţii de transplanet renal de la donator sănătos.

 • Minune de Crăciun pentru Cerasela
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minune de Crăciun pentru Cerasela

  Tânăra a fost inculsă pe lista de aşteptare pentru plămâni. Medicii din Viena, unde se va face transplantul, i-au cerut să-şi facă mai multe analize la zi, motiv pentru care familia Ceraselei va merge la Bucureşti.

Modifică Setările