Stiri despre transnistria

  1837 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Liderul separatist de la Tiraspol cere ONU şi OMS să ajute Chişinăul în lupta cu COVID-19: „Ei sunt toxici şi pun în pericol Transnistria”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul separatist de la Tiraspol cere ONU şi OMS să ajute Chişinăul în lupta cu COVID-19: „Ei sunt toxici şi pun în pericol Transnistria”

  Preşedintele nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a solicitat partenerilor din formatul de negocieri „5+2”, Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să ofere sprijin Chişinăului în lupta cu pandemia COVID-19. Acesta susţine că situaţia epidemiologică din dreapta Nistrului „este catastrofală”, iar Chişinăul „nu se descurcă” de unul singur.

 • Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale ale Tiraspolului de îngrădire a liberei circulaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale ale Tiraspolului de îngrădire a liberei circulaţii

  Începând cu data de 17 martie şi până pe 1 iunie, Tiraspolul a instalat în Zona de Securitate 37 de posturi de control ilegale –  fixe, mobile şi pedestre. O spune vicepremierul pentru reintegrare Cristina Lesnic, care menţionează că aceste acţiuni nu reprezintă altceva decât îngrădirea trecerii pentru localnicii din 11 localităţi aflate sub jurisdicţia constituţională a Republicii Moldova.

 • Igor Dodon: Posturile instalate în zona de securitate sunt ilegale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon: Posturile instalate în zona de securitate sunt ilegale

  Preşedintele Igor Dodon susţine că posturile instalate în zona de securitate sunt ilegale şi că i-a cerut liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, lichidarea acestora. Şeful statului mai anunţă că planifică o întrevedere cu liderul transnistrean la sfârşitul lunii iulie sau la începutul lunii august, transmite IPN.

 • Platforma DA: Regimul separatist foloseşte pandemia pentru a-şi extinde influenţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA: Regimul separatist foloseşte pandemia pentru a-şi extinde influenţa

  Reprezentanţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr susţin că regimul separatist foloseşte pandemia pentru a-şi extinde influenţa şi controlul asupra localităţilor din stânga Nistrului. Aceştia solicită convocarea de urgenţă a unei şedinţe de Guvern pe tema posturilor ilegale instalate în zona de securitate, transmite IPN.

 • Curtea Supremă de Justiţie obligă MAI să radieze din Registrul de Stat datele personale obţinute de la structurile neconstituţionale de la Tiraspol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Supremă de Justiţie obligă MAI să radieze din Registrul de Stat datele personale obţinute de la structurile neconstituţionale de la Tiraspol

  Aosicaţia Promo-LEX anunţă că, la 20 mai 2020, Curtea Supremă de Justiţie a decis în mod irevocabil menţinerea în vigoare a deciziei Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) din 16 noiembrie 2018, prin care MAI a fost obligat să distrugă informaţiile obţinute de la structurile de facto din regiunea transnistreană în perioada anilor 1991 – 2005 şi care sunt în continuare stocate în Registrul de Stat.

 • Dodon a discutat cu Krasnoselski despre situația din Zona de Securitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon a discutat cu Krasnoselski despre situația din Zona de Securitate

  Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, cu care a convenit să continue „dialogul pentru a identifica soluţii în vederea consolidării încrederii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, transmite IPN.

 • VIDEO Igor Dodon respinge acuzaţiile că ar fi preluat schemele de contrabandă cu ţigări: Voi convoca Consiliul Suprem de Securitate să clarific situaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Igor Dodon respinge acuzaţiile că ar fi preluat schemele de contrabandă cu ţigări: Voi convoca Consiliul Suprem de Securitate să clarific situaţia

  Igor Dodon a comentat acuzaţiile primarului de Bălţi, Renato Usatîi, care a declarat că preşedintele ţării ar fi preluat schemele de contrabandă cu ţigări, ce ar fi fost controlate anterior de Vlad Plahotniuc. Şeful statului a respins acuzaţiile şi a dat asigurări că nu va admite contrabanda. În acest sens, el a anunţat că subiectul contrabandei cu ţigări va fi discutat în timpul apropiat la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate.

 • Chişinăul solicită OMS să trimită o misiune tehnică în Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinăul solicită OMS să trimită o misiune tehnică în Transnistria

  Autorităţile din Chişinău solicită Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să trimită o misiune tehnică în regiunea transnistreană, parte componentă a Republicii Moldova, dar  unde autorităţile constituţionale nu pot garanta respectarea drepturilor omului, inclusiv accesul populaţiei la servicii medicale, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

 • Încă un deces în Transnistria cauzat de COVID-19
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă un deces în Transnistria cauzat de COVID-19

  O femeie de 43 de ani din raionul Slobozia, stânga Nistrului, a murit de COVID-19. Este al 15-lea deces cauzat de noul coronavirus în regiunea transnistreană, unde sunt înregistrate actualmente 323 de cazuri de infectare cu COVID-19. Până la ora actuală, în R. Moldova au fost confirmate 2.614 cazuri de COVID-19, printre care au fost înregistrate 75 de decese. În total, au fost vindecate 560 de persoane.

 • Cristina Lesnic: Tiraspolul are o abordare axată pe campanii de dezinformare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristina Lesnic: Tiraspolul are o abordare axată pe campanii de dezinformare

  Viceprim-ministra pentru reintegrarea ţării, Cristina Lesnic, afirmă că aşa-numitele autorităţi de la Tiraspol nu-şi doresc crearea unui grup de lucru comun între medici pentru lupta împotriva răspândirii de COVID-19. Oficialul spune că partea transnistreană a refuzat acest lucru şi a venit în schimb cu un val de dezinformare, notează IPN.

 • UPDATE Încă o persoană murit de COVID-19 în R. Moldova. Bilanţul deceselor a ajuns la 53
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Încă o persoană murit de COVID-19 în R. Moldova. Bilanţul deceselor a ajuns la 53

  Un bărbat de 68 de ani din Ştefan Vodă a murit de COVID-19. Acesta este al şaptelea deces care s-a petrecut pe parcursul zilei de joi, 16 aprilie. În alt caz a fost răpus de coronavirus un bărbat de 64 de ani, locuitor al regiunii transnistrene, care a fost internat în stare gravă la spitalul din Slobozia, pe 13 aprilie. Tot astăzi, noul coronavirus a luat viaţa unui bărbat de 72 de ani din Cahul.

 • UPDATE Un bărbat din Criuleni a murit de COVID-19. Bilanţul deceselor în Republica Moldova a urcat la 44
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Un bărbat din Criuleni a murit de COVID-19. Bilanţul deceselor în Republica Moldova a urcat la 44

  Pe parcursul zilei de miercuri, 15 aprilie, au fost înregistrate trei decese în R. Moldova cauzate de COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 66 de ani din Tiraspol, care suferea de probleme cardiace, dar şi de obezitate. Într-un alt caz s-a stins din viaţă o femeie din Bălţi, în vârstă de 86 de ani. Tot astăzi, un bărbat de 71 de ani din Criuleni a decedat. El mai suferea de hipertensiune arterială, cardiopatie, diabet zaharat etc.

 • UPDATE Încă o persoană au murit de COVID-19. Bilanţul total al deceselor a urcat la 35 în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Încă o persoană au murit de COVID-19. Bilanţul total al deceselor a urcat la 35 în Republica Moldova

  O femeie de 69 de ani din oraşul Tiraspol, un bărbat de 70 de ani din Glodeni şi o femeie de 78 de ani din comuna Ciorescu, municipiul Chişinău, au murit luni, 13 aprilie, după ce a fost infectaţi cu COVID-19. În cazul femeii din Tiraspol se cunoaşte că a fost internată în spitalul din Slobozia, pe 5 aprilie, fiind în stare gravă. Ea a fost contectată la respiraţie artificială. Aceasta mai suferea de diabet zaharat şi probleme cardiace.

 • Încă o persoană a murit de COVID-19 în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă o persoană a murit de COVID-19 în Republica Moldova

  O femeie de 62 de ani din Tiraspol a murit, sâmbătă dimineaţa, de COVID-19. Pacienta a decedat la spitalul din Slobozia, regiunea transnistreană, unde a fost internată în stare gravă, câteva zile în urmă, însă nu a mai putut fi salvată de medici. În total, 30 de persoane au murit în Republica Moldova de COVID-19, dintre care cinci cetăţeni sunt din stânga Nistrului.

 • În Transnistria sunt înregistrate 69 de cazuri de COVID-19
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Transnistria sunt înregistrate 69 de cazuri de COVID-19

  Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. În total, numărul celor contaminaţi cu noul coronavirus a ajuns la 1.174. În regiunea transnistreană au fost confirmate 69 de cazuri de COVID-19 şi patru decese.

 • Tiraspol: O tânără de 27 de ani a murit de COVID-19
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiraspol: O tânără de 27 de ani a murit de COVID-19

  Presa din stânga Nistrului anunţă că sâmbătă, 4 aprilie, o tânără infectată cu COVID-19 a murit într-un spital din Tiraspol. Pacienta era internată în stare gravă. Acesta este al treilea caz de deces în regiunea transnistreană, provocat de noul coronavirus.

 • Primele două cazuri de COVID-19, confirmate în regiunea transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primele două cazuri de COVID-19, confirmate în regiunea transnistreană

  În stânga Nistrului au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu COVID-19. Este vorba despre o femeie de 60 de ani şi un bărbat în vârstă de 37 de ani. Alte cinci persoane sunt suspectate de contaminare cu coronavirus. În total, în Republica Moldova cazurile confirmate de COVID-19 au ajuns la cifra de 80, din 670 de persoane investigate. Până la acest moment, pacientă a decedat, iar două persoane au fost vindecate.

 • Precizări privind circulaţia din şi în regiunea transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Precizări privind circulaţia din şi în regiunea transnistreană

  În contextul instituirii regimului de carantină în regiunea transnistreană, până pe 5 aprilie, se restricţionează temporar, circulaţia nestingherită a mai multor persoane, cu excepţia celor care domiciliază permanent sau au viză de reşedinţă în regiune, a diplomaţilor şi a reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale cu asigurarea concomitentă a transportului de mărfuri de strictă necesitate şi a produselor alimentare.

 • Moţiune simplă repetată împotriva lui Aurel Ciocoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moţiune simplă repetată împotriva lui Aurel Ciocoi

  Deputaţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr au înaintat o moţiune simplă repetată, adresată Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Demersul a fost înaintat Biroului permanent al Parlamentului de către deputatul Alexandru Slusari, vicepreşedinte al partidului,  informează IPN.