Stiri despre traian badulescu

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Atlantykron: legenda continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atlantykron: legenda continuă

  O şcoală de vară unică în lume, pe un ostrov nelocuit de pe Dunăre, la Capidava. Aici se întrepătrund în armonie ştiinţa, tehnologia, arta, cultura, SF-ul şi sportul. Toate, sub semnul viitorului.

 • ANALIZĂ Românii au descoperit că pot avea 1.001 atracţii în propria ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Românii au descoperit că pot avea 1.001 atracţii în propria ţară

  Românii au descoperit că pot avea în această perioadă 1.001 atracţii în propria ţară, nu doar clasicele destinaţii, Litoral şi Valea Prahovei, o bună parte dintre ei optând pentru turismul verde, în natură, unde beneficiază de condiţii de izolare, iar câştigătorii sunt de departe Delta Dunării ca regiune şi turismul rural şi agroturistic ca formă de turism, susţine Traian Bădulescu, consultant în acest domeniu.

 • Acum 30 de ani ne-am câştigat libertatea de a călători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acum 30 de ani ne-am câştigat libertatea de a călători

  A fost sau nu a fost Revoluţie? A fost sau nu a fost manipulare? A fost Revoluţie urmată de o lovitură de stat? Sunt întrebări pe care le tot punem de aproape 30 de ani. Nu voi încerca să ofer propriul răspuns. Pentru că este greu, deşi am teoriile mele. Istoria va decide, cu siguranţă. Cel puţin, sperăm asta.

 • Începe „Litoralul pentru toţi“. Cât te costă o săptămână la mare în extrasezon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe „Litoralul pentru toţi“. Cât te costă o săptămână la mare în extrasezon

  În perioada 14 mai – 14 iunie se va desfăşura programul „Litoralul pentru toţi”, un program care se adresează tuturor turiştilor români, oferind o plajă largă de opţiuni şi tarife. Hotelierii încearcă în acest mod să lungească sezonul estival şi să dea posibilitatea anumitor persoane să vină la mare la preţuri scăzute. Acelaşi program se va derula şi în luna septembrie.

 • Despre turism şi e-commerce în România. Avantaje şi provocări. Dialog cu Alexandru Jurca, expert în business online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre turism şi e-commerce în România. Avantaje şi provocări. Dialog cu Alexandru Jurca, expert în business online

  Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

 • România: 10 ani de turism în UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România: 10 ani de turism în UE

  Niciun om raţional nu se aştepta ca aderarea la Uniunea Europeană să genereze minuni peste noapte. Aşa cum nici căderea comunismului nu a adus prosperitate peste noapte, dimpotrivă. Este firesc ca rezultatele să se vadă în timp, după o perioadă dificilă, de transformare şi de adaptare la alte reguli.

 • 30 de recorduri turistice ale României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de recorduri turistice ale României

  Aş fi putut începe articolul cu titlul „30 de motive să vizitezi România”, însă această sintagmă a fost folosită atât de des, încât m-am hotărât să punctez o altă idee. Faptul că avem multe recorduri turistice pe plan mondial sau european, multe atracţii unice în lume. Pe care, în mare parte, nu ştim să le punem în prim plan aşa cum trebuie.

 • Cum se distrează românii în vacanţe „altfel“: turism pe nevăzute, în dubiţă sau cu grupul de necunoscuţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se distrează românii în vacanţe „altfel“: turism pe nevăzute, în dubiţă sau cu grupul de necunoscuţi

  Românii sunt tot mai interesaţi şi de alte tipuri de a călători, care le oferă mai multă independenţă şi experienţă locală, dar şi o doză de risc. În lunile de vară, cu august vârf de sezon, mulţi preferă „cărările“ mai puţin bătute în turism. Printre opţiuni se numără blind holiday, excursiile de grup formate din persoane singure, dornice să călătorească, sau cele de tip couchsurfing.

 • VIDEO Unde şi-au petrecut românii vacanţa anul acesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Unde şi-au petrecut românii vacanţa anul acesta

  La finalul sezonului estival, se trage linia şi se numără banii. Cum a evoluat turismul românesc în acest sezon, dar şi ce preferinţe au avut turiştii autohtoni sunt câteva dintre subiectele care s-au discutat, miercuri, la Adevărul Live.

 • Românii nu se zgârcesc la Paştele „muncitoresc“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii nu se zgârcesc la Paştele „muncitoresc“

  Zilele libere de 1 Mai şi de Paşte oferă veritabile vacanţe, de o săptămână sau chiar de zece zile. Patronii din turism se aşteaptă să aibă profituri mai mari anul acesta, graţie acestei conjuncturi.

 • Ofertele speciale, colacul de salvare al agenţiilor de turism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ofertele speciale, colacul de salvare al agenţiilor de turism

  Agenţiile de turism au supravieţuit în acest an, în contextul reducerii salariilor bugetarilor cu 25%, al creşterii TVA şi al lipsei totale a promovării, doar datorită ofertelor speciale făcute de hotelurile din ţară şi străinătate, consideră Alin Burcea, vicepreşedintele ANAT.

 • 2010, un an nu tocmai norocos pentru români la zile libere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2010, un an nu tocmai norocos pentru români la zile libere

  Pentru al doilea an românii beneficiază de 11 zile libere legale. Aşa cum sunt aranjate în calendar sărbătorile legale în 2010, românii se bucură însă de mai puţine zile libere decât anul trecut. Astfel că din 11, doar 4 zile sunt în perioada de luni până vineri.

Modifică Setările