Stiri despre traditie

  791 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Târgu-Mureş:Beţe pentru copiii obraznici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş:Beţe pentru copiii obraznici

  Odată cu apropierea zilei de Sfântul Nicolae, mureşenii au început pregătirile pentru venirea Moşului. Începând de azi, comercianţii de stradă vând beţe decorate special pentru această ocazie, în cele mai circulate intersecţii din oraş.

 • Ultimul meşter olar din Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimul meşter olar din Galaţi

  Stăpân al lutului, Marcel Mocanu păstrează cu sfinţenie o meserie veche de milenii şi îi învaţă şi pe alţii tainele olăritului

 • Constanţa: Tradiţiile musulmanilor de Kurban Bayram
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Tradiţiile musulmanilor de Kurban Bayram

  În judeţul Constanţa, aproximativ 50.000 de musulmani se bucură de cea mai importantă sărbătoare a islamismului. Tradiţia spune că de Kurban Bayram familiile înstărite trebuie să sacrifice un berbec, în semn de recunoştinţă faţă de Allah.

 • Covrigul de Buzău, povestea unei reţete de succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Covrigul de Buzău, povestea unei reţete de succes

  Covrigul de Buzău, produs original cu o savoare unică, este fabricat manual după aceleaşi reţete moştenite de mai bine de un veac. Secretul inelului de făină buclucaş, copt tradiţional în cuptoare pe vatră, se pare că a fost furat în secolul 19 de localnici de la negustorii greci care se stabiliseră în târgul Buzăului.

 • Tehnologia modernă a pus cruce meseriei de lingurar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnologia modernă a pus cruce meseriei de lingurar

  Ion Soare a învăţat meseria de la bunicul său şi regretă că tinerii nu mai au răbdare să practice acest meşteşug. Dacă înainte de Revoluţie, lingurarii se puteau întâlni pe toate drumurile, acum numărul acestora s-a redus până aproape de dispariţie.