Stiri despre tolstoi

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lista lui Tolstoi. Care sunt cărţile care l-au influenţat pe marele scriitor rus şi gradul de influenţă al fiecăreia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista lui Tolstoi. Care sunt cărţile care l-au influenţat pe marele scriitor rus şi gradul de influenţă al fiecăreia

  Lev Tolstoi este unul dintre cei mai mari scriitori ai literaturii universale, cărţile sale fiind o sursă de inspiraţie pentru foarte mulţi autori. Cine l-a inspirat însă pe conte? În 1891, acesta realiza, la cererea unui editor rus, o listă cu titlurile cărţilor care l-au influenţat, Tolstoi scriindu-le prin indicarea gradului de influenţă: „enorm”, „foarte puternic” sau „puternic”.

 • Româncele care s-au iubit cu Tolstoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Româncele care s-au iubit cu Tolstoi

  12 martie 1854. Este ziua în care sublocotenentul Lev Nicolaevici Tolstoi ajunge la Bucureşti, având posibilitatea să constate pe viu de ce îi plăcea mareşalului Kutuzov, cu aproape o jumătate de secol în urmă, să-şi petreacă vremea dintre războaie aici.

 • Cele
mai frumoase poveşti de seducţie de Sf. Valentin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frumoase poveşti de seducţie de Sf. Valentin

  Volumul „Şapte poveşti de seducţie”, publicat la Editura Nemira în ajun de Ziua Îndrăgostiţilor, îşi propune să adune laolaltă câteva dintre cele mai frumoase texte clasice în care iubirea şi seducţia se întâlnesc şi se completează.

 • Ce vrei tu, Rusie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vrei tu, Rusie?

  Nu-ţi ajung miliardele de pogoane de cer de deasupra capului? Nu-ţi ajunge pământul nesfârşit de sub picioare? Nu-ţi ajung miile de miliarde din conturi? Nu-ţi ajung ţările care nu mai sunt ca să fii tu ceea ce eşti?

 • Măreţia lui Tolstoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măreţia lui Tolstoi

  E greu să scrii despre cărţi, inclusiv de Ziua Internaţională a Cărţii. E greu pentru că ecranele televizoarelor şi ale monitoarelor vor fi acaparate de aceleaşi personaje cu iz penal şi aromă de semidoct. E greu, pentru că cititul a devenit un obicei exotic.

 • Pe ce vă bazaţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe ce vă bazaţi?

  Mă gândesc la forţele care ne duc înainte, la curenţii aceştia fără de care nicăieri nu se poate naviga. V-aţi gândit vreodată? Cărţile pe care ne sprijinim sunt tot mai obosite, au marginile rupte şi însemnări vechi, de decenii deja.

 • SUA aduce cu o insulă eşuată în creierul meu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA aduce cu o insulă eşuată în creierul meu

  La o mie de km de noi, în aerul pur, pluteşte ea,/ Mare, cosmopolită, indiferentă,/ SUA./ Jos,/ Scotoceşte cu necruţare tot./ Acolo la fund, Europa decadentă, Rusia nihilistă nu găsesc efigiile viu colorate ale schimbării la faţă, ca să scape şi de data asta.

 • Tolstoi, ignorat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tolstoi, ignorat

  Autorul Lev Nicolaevici Tolstoi rămâne şi astăzi un spin în ochii prelaţilor, fiind „considerat extremist, instigator la ură împotriva bisericii“.

 • E înspăimântător
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E înspăimântător

  Copilul era România întreagă, pe linia de tramvai pe unde trece istoria, plângând isteric fiindcă nu-i mai dă nimeni niciun ban.

 • Ray Loriga:„Bătrâneţea este o slujbă bună“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ray Loriga:„Bătrâneţea este o slujbă bună“

  Actul creator nu are nimic mistic, „inspiraţia“ este o „fabulaţie“ , iar scrisul înseamnă meşteşug, spune Ray Loriga. La ediţia din 2010 a Târgului de Carte Bookfest din Capitală a avut loc lansarea romanului „Căzuţi din cer“, de Ray Loriga.

Modifică Setările