Stiri despre tolkien

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teme fundamentale: căsătoria (VI)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teme fundamentale: căsătoria (VI)

  În continuarea scrisorii lui J.R.R. Tolkien către fiul său mijlociu, Michael, prezint un scurt fragment din Silmarillion, care surprinde prima întâlnire dintre Beren, un om muritor, şi Lúthien, o prinţesă elfă nemuritoare, fiica regelui Thingol Mantie Cenuşie şi a reginei Melian.

 • Tolkien şi originea Inelului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tolkien şi originea Inelului

  Undeva la începutul secolului al XX-lea, în urma cercetărilor arheologice pe teritoriul Angliei, a fost descoperit un inel de aur care are în spate o legendă asemănătoare cu cea a Inelului din operele lui J.R.R. Tolkien. Să fie oare sursa de inspiraţie a autorului de origine sud-africană pentru trilogia „Stăpânul Inelelor“ şi „Hobbitul“?

 • Hobitul democratic, Tolkien redux
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hobitul democratic, Tolkien redux

  Aţi văzut noul Hobbit? Vă place Tolkien? Atunci acesta este un articol bun de citit, dar nu o plăcere.--Munca de critic de film este asemenea muncii de detectiv, minus pericolul. Trebuie să fii atent la detalii şi să te gândeşti cum să potriveşti faptele cu o minte care le ghidează. Şi într-un fel este ca teologia--trebuie să presupui că nu există accidente, că un scop fundamental ghidează totul, că lucrurile au un sens care le dă o formă.

 • În bârlogul dragonului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În bârlogul dragonului

  CĂLĂTORIE Regizorul neozeelandez Peter Jackson continuă istorisirea odiseii hobbitului Bilbo Baggins şi a tovarăşilor săi, în cea de-a doua parte a trilogiei, intitulată „Dezolarea lui Smaug“.

 • CRONICĂ Hobbitul merge mai departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Hobbitul merge mai departe

  Regizorul neozeelandez Peter Jackson stoarce ca pe o lămâie opera lui J.R.R. Tolkien, ecranizând în alte trei părţi şi prima carte a acestuia, romanul „Hobbitul“.