tocanita - ultimele știri
Cu cât tocana conţine mai multă ceapă, cu atât este mai gustoasă. Este convingerea gospodinelor din Mărăcineni şi Măteşti, zona în care se produce ceapa de apă roşie de Buzău, acesta fiind şi motivul pentru care această legumă a devenit un ingredient...
Pregăteşte-ţi cămara pentru iarnă. În mai puţin de 20 de minute, veţi pregăti cei mai gustoşi şi crocanţi castraveţi muraţi. Se vor potrivi de minune la iarnă alături de o tocăniţă, friptură sau fasole boabe.
Reţeta nu necesită multe ingrediente, dar cere puţină atenţie şi timp la preparea termică, însă efortul merită. Secretul gustului apetisant al borşului stă în ordinea în care adăugăm şi pregătim termic ingredientele....
Ciupercile comestibile din flora spontană sunt extrem de gustoase şi aromate, motiv pentru care sunt ingredient de bază în numeroase preparate.
Un fel de mâncare simplu, dar plin de arome, pentru care aveţi nevoie doar de câteva ingrediente şi cu care nu veţi da greş la masa de prânz.
Este vorba de o reţetă pregătită doar din legume coapte. Atunci când vremea nu ne permite, putem folosi cu încredere şi un grill pentru aragaz. Rezultatul este la fel de fabulos. Tocăniţa are şi un aspect deosebit, întrucât toate legumele vor fi aşez...
Pe contul de Facebook al unui grupului public au fost publicate imagini cu note emise de IPJ Teleorman în perioada 2011-2013 către firma ce furniza hrana persoanelor din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv. Printre fotografii se află şi una în car...
Tocăniţa de legume este recomandată de regulă vegetarienilor, dar şi celor care ţin post sau pur şi simplu vor o masă fără carne. De altfel, carnea poate fi foarte bine înlocuită de alte ingrediente, fără ca gustul să aibă de suferit
Mâncarea de praz se poate prepara în multe feluri. La olteni, însă, există o regulă de bază: prazul se căleşte în untură, nu în ulei. Măslinele şi vinul dau o savoare deosebită mâncării, iar dacă preparatul este servit cu o pâine pe vatră, succesul c...
Naţionala de bucătari s-a întors din Kazahstan cu medalia de argint de la Cupa Mondială, la care au participat 26 de echipe din tot atâtea ţări....
Preparatul este unul cu tradiţie în zona Ardealului, combinaţia dintre carnea de porc şi ciuperci dând un gust deosebit mâncării. Timpul de preparare îl dă carnea de porc, care trebuie tăiată în bucăţi de o anumită dimensiune pentru a garanta obţiner...
Bucătarul bănăţean Uica Mihai are o reţetă de tocăniţă care vine de prin Alpii elveţieni şi pe care a învăţat-o pe vremurile când a ajuns la poalele celebrilor munţi....
Preparatul este specific Transilvaniei, dar se consumă şi în alte zone ale ţării, având influenţe austro-ungare. Nu dă bătăi de cap la preparare, dar există câteva lucruri de care trebuie să ţineţi cont pentru a nu avea surpriza de a vi se tăia tocăn...
Vă propunem câteva reţete tradiţionale cu melci, culese din sudul Mehedinţiului. Reţetele se găsesc într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
Este o mâncare simplă şi gustoasă adaptată după o reţetă adusă de bucătarii francezi care găteau pentru boieri în zona noastră. Tocăniţa s-a gătit mai întâi la restaurante, dar orăşenii au preluat-o şi au substituit anumite ingrediente, rezultând cee...
Cu carne sau de post, tocăniţa de cartofi se numără printre preparatele de bază ale bucătăriei româneşti, pentru care nu trebuie să petreceţi prea mult timp lângă aragaz.
Tocăniţa cu cârnaţi este o mâncare delicioasă, apreciată de majoritatea românilor. Bucătarul arădean Adrian Pop ne prezintă o reţetă clasică, dar şi câteva mici secrete folosite la prepararea tocăniţei.
Spre deosebire de tradiţionalul gulaş unguresc, gulaşul cu fasole şi carne afumată sau bab gulyaşul, cum se mai numeşte în mod tradiţional, este o combinaţie săţioasă de ciorbă şi tocăniţă. Aşa se face că cei care consumă preparatul nu mai mănâncă, d...
Tocăniţele din legume sunt foarte uşor de preparat. Dacă folosim doar legume de sezon, vom obţine o mâncare sănătoasă, ce poate fi preparată în mai puţin de 30 de minute.
Preparată cu ierburi aromate, această tocăniţă de vită cu legume este festin culinar, mai ales dacă o găteşti în zilele reci.
De mult timp nu am mai pregătit o tocăniţă delicioasă. dar anotimpul rece ne incită mai mereu la astfel de preparate fierbinţi şi săţioase. De data aceasta am gătit o tocăniţă de pui cu cartofi şi morcovi, aromată, cu multe legume şi gusturi ademenit...
Această tocană de legume este perfectă pentru serile în care vrei să prepari o mâncare sănătoasă la cină. Este o reţetă clasică pentru cel mai bun ratatouille pe care bucătarul Jamie Oliver o recomandă cu multă căldură, aşa că merită să o încerci şi ...
Dacă vrei să afli cum să faci cea mai bună tocăniţă de peşte urmează instrucţiunile noastre de preparare. Pentru a varia, poţi adăuga 250 de grame de creveţi sau scoici. dacă pui scoici, adaugă-le în mâncare cu câteva minute înainte de peşte. Au nevo...
Pentru o tocăniţă de vară cu pui şi legume nu ai nevoie de multe de multe ingrediente şi nici de prea mult timp petrecut în bucătărie. Aşa că te poftim în jurul mesei alături de cei dragi pentru un ospăţ reuşit.
Roşiile sunt unele dintre cele mai iubite ingrediente proaspete din perioada verii. Iată cum poţi face din ele o tocăniţă delicioasă....
Timpii de fierbere, intensitatea focului, modul cum aranjezi lemnele sub ceaun, toate acestea sunt importante dacă vrei ca tocăniţa din mijlocul naturii să iasă perfect. Trebuie însă să vă înarmaţi cu răbdare, asta pentru că o tocăniţă sau un gulaş e...
Şi pentru aromă, dar mai ales pentru iuţime foloseşte la această tocăniţă picantă de porc puţin chili, după gust. El are o istorie de peste 7500 de ani, fiind nelipsit din dieta indienilor americani. Cel care a adus ardeii chili în Europa a fost Cris...
E inevitabil ca la sfârşit de săptămână să nu am câteva bucăţi de pui prin frigider. Şi cum şi în acest sfârşit de săptămână, situaţia este aceeaşi, m-am gândit să prepar o tocăniţă de pui cu roşii şi ardei. Absolut delicioasă! Atât de delicioasă, în...
Festivalul Cătlanelor este deja o tradiţie bine-cunoscută în cadrul programului Zilelor Aradului. Anul acesta, la Ştrandul Neptun, vor fierbe diverse reţete de tocăniţă în 32 de cătlane, atent supravegheate de 23 de echipaje.
N-am stat prea mult pe gânduri înainte să preparăm această reţetă de tocăniţă de vită cu legume! Ne era poftă! Aşa că am mers la piaţă, am cumpărat toate cele trebuincioase şi ne-am apucat de treabă. Rezultatul? Absolut delicios!
Simplu şi ca întotdeauna bună de să te lingi pe degete nu alta! Cam asta spunem de fiecare dată când preparăm tocăniţă de porc! Şi parcă are gust mai bun când este pregătită cu legume proaspete!
Interpreta hitului „Nu plânge, Ană” se joacă cu legumele la cuptor şi cu fructele în farfurie sâmbătă, ora 10:30, la Prima TV.-
O reţetă foarte uşoară, dar şi foarte bună este tocăniţa de ciuperci cu piept de pui şi smântână. Se prepară foarte simplu, deoarece nu ai nevoie de ingrediente speciale şi este la fel de bună şi pentru masa de prânz, dar şi pentru cină.
Un gust inconfundabil şi o aromă care te cheamă la masă numai când o simţi gâdilându-ţi nările. Prepară şi tu o tocăniţă picantă din carne de porc cu cartofi pentru a aduna întreaga familie în jurul mesei.
Una dintre mâncărurile cel mai des gătite în Ardeal este gulaşul. Originile sale vin din pusta ungară, de acum câteva secole, când era considerată o mâncare a celor umili, iar în timp a ajuns un preparat pe gustul nobililor maghiari. Gulaşul este o c...
Continuăm seria reţetelor de iarnă şi astăzi vă propunem această gustoasă tocăniţă de carne cu măsline. E foarte săţioasă şi ademenitoare.
Adevărata mâncare tradiţională din Ardeal: zama, tocăniţa şi câte o reţetă de sarmale în fiecare sat
Unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din Ardeal, Mircea Groza, care câştigă împreună cu echipa sa, „Nişte ţărani”, majoritatea concursurilor de gătit la care participă, a vorbit cu reporterul „Adevărul” despre mâncărurile tradiţionale din această z...
Mai multe echipe şi-au arătat măiestria în prepararea bucatelor vânătoreşti la cea de-a treia ediţie a consursului culinar "Vânătoare la ceaun", care a avut loc, sâmbătă, la Băile Figa, unde s-a organizat şi o competiţie de imitare a boncănitului ...
30 de bucătari, în frunte cu şeful lor, Tiberiu Kiss, au stabilit astăzi, la Cluj, un nou record culinar. Recordul a fost omologat de reprezentanţi ai World Association of Chefs Societies, cea mai importantă asociaţie mondială a bucătarilor....
Tocăniţă de viţel, ca la mama acasă, şi clătite cu dulceaţă de prune, preparată în gospodăria proprie....