tocana - ultimele știri
Gustosă şi simplu de preparat, tocana de ceapă si afumătură este cea mai potrivită atunci când ţi se face poftă de o mâncare ca la mama acasă. Pentru că este perioada verdeţurilor, spune bucătarul buzoian Cristi Dobre ”Ice”, folosiţi leurda pentru ar...
Una din reţetele pe care bucătarul reşiţean Uica Mihai a învăţat-o de la un coleg de breaslă, pe numele lui Uroş Uroşevici, este cea a tocăniţei de ardei, despre care are doar cuvinte de laudă şi spune că a devenit mâncarea lui preferată....
Suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, iar gospodinele trebăluiesc în bucătării pentru a găti preparate dintre cele mai gustoase. Pentru a diversifica meniul sezonului, dominat acum de carnea de porc şi derivatele ei, bucătarul buzoian Cristi Dobr...
Populară la români, tocăniţa este preparatul care nu lipseşte de pe nicio masă. O reţetă cu de toate, aşa cum se găteşte în Oltenia, o regăsim în lucrarea Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), aparţinând regretatului gastronom şi ...
Preparatul este specific zonei Ardealului, fiind o alternativă la preparatele pe care gospodinele s-au obişnuit să le gătească din carne de oaie....
Pregătirea rapanelor nu necesită mai mult de 30 de minute. E nevoie însă de atenţie la ordinea adăugării ingredientelor şi prepararea termică a rapanelor, pentru a avea garanţia că obţinem o aromă delicioasă....
Preparatul tradiţional provine din zona Munteniei, unde există numeroase interferenţe culinare italiene, greceşti şi franceze. Mâncarea capătă o aroma deosebită dacă adăugăm şi puţin oregano sau cimbru, iar de pe masă nu pot lipsi castraveţii muraţi,...
Postul Crăciunului este o perioadă de mari restricţii culinare pentru credincioşii ortodocşi. În perioada de post de pe lista de alimente care pot fi consumate sunt tăiate carnea, laptele şi ouăle. Rămân însă destul variante de mâncăruri sănătoase, c...
Carnea de oaie poate fi o delicatesă dacă este gătită bine şi condimentată cu ingredientele potrivite, care să-i dea un gust de neuitat...
Din lista ta de preparate rapide nu ar trebui să lipsească tocana de pui cu usturoi. Este perfectă atunci când nu ai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti masa....
Această tocană de vită va deveni cât de curând preferata familiei tale. Cu multe legume şi condimente, mâncărica este extrem de gustoasă şi este perfectă pentru cină. Încearc-o şi tu!...
Această tocană de legume este perfectă pentru serile în care vrei să prepari o mâncare sănătoasă la cină. Este o reţetă clasică pentru cel mai bun ratatouille pe care bucătarul Jamie Oliver o recomandă cu multă căldură, aşa că merită să o încerci şi ...
Este momentul potrivit pentru a face o călătorie culinară peste mări şi ţări tocmai în veselul şi căldurosul Mexic. Aşa că, pentru cei care iubesc gustul iute în bucate, ni s-ar părea potrivit să preparăm această tocană mexicană, sau, pe numele său o...
Dacă ai decongelat mai multă carne, pentru această reţetă de tocană cu carne şi legume în aluat, trebuie să o foloseşti pe toată pentru că dacă o recongelezi îşi pierde din proprietăţi. Nu pune carnea îngheţată în apă, ci dezgheaţ-o numai în frigider...
Pentru o mâncare cât mai „vie“ foloseşte ardei de diferite culori. Nu e valabil numai în acest caz, ci la prepararea oricăror mâncăruri cu ardei.
Continuăm seria reţetelor de iarnă şi astăzi vă propunem această gustoasă tocăniţă de carne cu măsline. E foarte săţioasă şi ademenitoare.
Această reţetă vă va aminti de gustul mâncării făcute de mama sau de bunica. O reţetă simplă, banala la prima vedere, dar foarte hrănitoare.
O reţetă mediteraneană perfectă pentru vegetarieni sau pentru cei care pur şi simplu vor să mănânce sănătos. Este uşor de făcut.
Mai multe persoane din judeţul Arad care au participat în weekend la Zilele localităţii Şimand se află în spital după ce au consumat din tocana preparată pentru protocol.
Recordul a fost stabilit astăzi la Chișinău, iar cele 2.000 de porții de terci de porumb au fost servite cu tocăniţă, cârnați şi legume. Cantitatea uriașă, de peste 100 de kilograme, a fost preparată în trei ore, de 20 de bucătari din Republica Moldo...
Arădenii au petrecut de dimineaţă, pe Ştrandul Neptun aşa cum au ştiut mai bine, cu muzică, mâncăruri alese şi dans. Printre cei care le-au potolit foamea s-au aflat şi cei de la poliţia locală, care au gătit de zor....
În decurs de numai o săptămână, ieşenii au demonstrat care sunt priorităţile lor. Aproape o mie de oameni s-au îmbulzit să manânce gratis din cea mai mare tocană de pui cu ciuperci din lume, dar numai 37 de ieşeni au luat atitudine pentru rezolvarea ...