Stiri despre tiroidita autoimuna

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În ce condiţii
existenţa unui nodul tiroidian creşte riscul de cancer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce condiţii existenţa unui nodul tiroidian creşte riscul de cancer

  Somnolenţa, incapacitatea de concentrare, kilogramele în plus sau în minus pot fi semne ale unei afecţiuni a glandei tiroide. Apariţia unui nodul tiroidian poate ridica semne de întrebare, însă, de multe ori, aceasta nu indică prezenţa unui cancer, dau asigurări specialiştii.

 • Tiroidita autoimună. Complicaţiile
unei tiroide hipoactive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiroidita autoimună. Complicaţiile unei tiroide hipoactive

  Tiroidita autoimună se mai numeşte şi tiroidită Hashimoto şi este o afecţiune în care sistemul imunitar al organismului atacă glanda tiroidă. Aceasta nu mai poate produce suficienţi hormoni tiroidieni, iar organismul începe să nu mai funcţioneze cum trebuie.

 • De
ce s-a triplat numărul cazurilor de boli ale tiroidei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce s-a triplat numărul cazurilor de boli ale tiroidei

  HORMONI Statisticile arată că, în ultimii ani, numărul de cazuri noi de persoane cu boli tiroidiene a crescut. Una dintre explicaţii este aceea că metodele de diagnostic precoce s-au îmbunătăţit. Dincolo de acest aspect şi de zestrea genetică, este vorba, însă, şi despre stilul nostru de viaţă: despre stres, despre expunerea la noxe, la alergeni alimentari sau de alt tip, care suprasolicită tiroida, declanşând boli care mai pot fi doar controlate

 • Alimente care ajută
funcţionarea tiroidei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care ajută funcţionarea tiroidei

  Glanda tiroidă controlează toate procesele metabolice din organism, astfel că, de buna ei funcţionare, depinde starea noastră de sănătate.