Stiri despre tiroida

  95 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tulburări sexuale cauzate de tiroidă. Cum îţi pot afecta viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulburări sexuale cauzate de tiroidă. Cum îţi pot afecta viaţa

  Dacă suferi de o afecţiune a tiroidei, este posibil să ai probleme şi cu viaţa sexuală. Această glandă, prin intermediul hormonilor pe care îi produce, are multiple roluri în organism, şi se poate afla în spatele unor tulburări sexuale.

 • Eşti mereu obosit. Că suferi de tiroidita Hashimoto te-ai gândit?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşti mereu obosit. Că suferi de tiroidita Hashimoto te-ai gândit?

  „Eram atât de obosită...“ Aşa încep să-şi descrie simptomele cam toţi pacienţii care ulterior primesc diagnosticul de tiroidită autoimună Hashimoto, spune medicul endocrinolog Cristina Spiroiu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti. Dar nu e numai oboseală cronică, inexplicabilă, care-ţi rupe ritmul zi de zi.

 • Cauze care determină căderea părului. Ce ne sfătuiesc specialiştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauze care determină căderea părului. Ce ne sfătuiesc specialiştii

  Deficitul de fier este una dintre cele mai frecvente cauze ale căderii părului la femei, după dezechilibrele hormonale. Deficitul de fier duce la scăderea densităţii părului, apărând frecvent mai ales după o scădere  bruscă în greutate, o dietă sau dezechilibru alimentar.

 • „O femeie din şase,
de peste 50 de ani, are tiroidită autoimună“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „O femeie din şase, de peste 50 de ani, are tiroidită autoimună“

  Patologia tiroidiană a crescut mult în ultimii ani. Dintre bolile glandei tiroide, tiroidita autoimună – cunoscută şi ca tiroidită Hashimoto – este cea mai frecventă, mai ales în rândul femeilor. Dr. Corina Neamţu, medic primar endocrinolog la Spitalul Clinic Sanador din Bucureşti, doctor în ştiinţe medicale, explică de ce este importantă diagnosticarea corectă a tiroiditei autoimune şi ce riscă pacienţii care nu-şi tratează această afecţiune

 • Adevărul Live: Cele mai eficiente măsuri dacă ai tiroidită autoimună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Cele mai eficiente măsuri dacă ai tiroidită autoimună

  Un diagnostic tot mai frecvent primit mai ales de femeile tinere, tiroidita autoimună poate da peste cap întreg organismul dacă nu este monitorizată şi ţinută sub control. Ne spun care sunt cele mai importante lucruri de ştiut despre tiroidită prof. dr. Diana-Loreta Păun, medic primar endocrinolog, Rozalina Lăpădatu, preşedinta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, şi Gabriela Niculae, pacientă cu tiroidită autoimună.

 • VIDEO Cum funcţionează hormonii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum funcţionează hormonii

  Buna funcţionare a sistemului endocrin este esenţială pentru sănătatea noastră. Orice dezechilibru necorectat duce atât la schimbarea dispoziţiei, cât şi în apariţia unor afecţiuni care pun în pericol calitatea vieţii.

 • Operaţii de tiroidă cu ajutorul unui aparat modern de neuromonitorizare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operaţii de tiroidă cu ajutorul unui aparat modern de neuromonitorizare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

  Medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, formaţi în clinici universitare din Cluj-Napoca, dar şi în spitale din Franţa şi Germania, efectuează operaţii de tiroidă cu ajutorul unui aparat modern de neuromonitorizare, care reduce semnificativ riscurile intervenţiilor chirurgicale. Nu multe servicii de chirurgie din ţară au în dotare un asemenea aparat.

 • De
ce s-a triplat numărul cazurilor de boli ale tiroidei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce s-a triplat numărul cazurilor de boli ale tiroidei

  HORMONI Statisticile arată că, în ultimii ani, numărul de cazuri noi de persoane cu boli tiroidiene a crescut. Una dintre explicaţii este aceea că metodele de diagnostic precoce s-au îmbunătăţit. Dincolo de acest aspect şi de zestrea genetică, este vorba, însă, şi despre stilul nostru de viaţă: despre stres, despre expunerea la noxe, la alergeni alimentari sau de alt tip, care suprasolicită tiroida, declanşând boli care mai pot fi doar controlate

 • Cum recunoşti hipotiroidia de la primele simptome
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti hipotiroidia de la primele simptome

  Dereglările glandei tiroide au manifestări care pot fi puse pe seama stresului sau a unui stil de viaţă nesănătos. Depistează-le din vreme pentru a putea ţine sub control afecţiunile tiroidiene!

 • Cauzele amenoreei
secundare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauzele amenoreei secundare

  Multe dintre motivele pentru care menstruaţia dispare nu sunt grave, dar trebuie investigate medical. Greutatea corporală anormală, stresul sau exerciţiile fizice excesive se pot număra printre cauze.

 • Zece plante pentu o tiroidă sănătoasă. Cum tratezi naturist dereglările acestei glande
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece plante pentu o tiroidă sănătoasă. Cum tratezi naturist dereglările acestei glande

  Tiroida, glanda răspunzătoare de producerea hormonilor care accelerează metabolismul uman, dă semnale vizibile atunci când înregistrează dereglări. Pe seama acestora pot fi puse o serie de simptome, de la creşteri în greutate, căderi ale părului, frisoane, ameţeli sau numai moleşeală, sau, din contră, hiperactivitate nejustificată. Pentru a preveni sau trata aceste dereglări, natura ne oferă câteva soluţii simple.

 • Netratate, bolile de tiroidă duc la complicaţii
severe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Netratate, bolile de tiroidă duc la complicaţii severe

  CONSECINŢE Afecţiunile tiroidei au o prevalenţă crescută în România, ţară cunoscută pentru deficitul de iod. Iritabilitatea, oboseala cronică, depresia, fluctuaţiile în greutate sunt simptome comune. În lipsa tratamentului, bolile tiroidiene pot genera disfuncţii la nivelul tuturor organelor şi ţesuturilor organismului, atrag atenţia endocrinologii.

 • Ce probleme de sănătate sunt indicate de palme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce probleme de sănătate sunt indicate de palme

  Este cunoscut faptul că atât palmele, cât şi tălpile îţi pot oferi indicii preţioase în legătură cu starea de sănătate a corpului tău. Aceasta deoarece, din punct de vedere reflexogen, la nivelul lor se regăsesc terminaţii nervoase ale organelor.

 • Schimbările surprinzătoare care se produc în corp după
naştere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbările surprinzătoare care se produc în corp după naştere

  Dincolo de greţuri, pofte sau schimbări frecvente ale dispoziţiei, sarcina şi naşterea implică şi modificări surprinzătoare ale corpului. Printre acestea se numără fizionomia feţei, schimbarea dioptriilor şi îmbunătăţirea vieţii sexuale.

 • Sânzienele, leac pentru bolile sistemului nervos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sânzienele, leac pentru bolile sistemului nervos

  Având calităţi calmante asemănătoare teiului, sânzienele pot veni în ajutorul tău atunci când vrei să dai un restart corpului, curăţându-ţi rinichii, căile urinare şi ficatul.

 • Cum să depistezi la timp afecţiunile tiroidei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să depistezi la timp afecţiunile tiroidei

  Glandă în formă de fluture situată la nivelul gâtului, tiroida joacă un rol esenţial în funcţia metabolismului. Atunci când există anumite dereglări ale activităţii acesteia, sănătatea pe termen lung poate fi afectată.

Modifică Setările