Stiri despre tigrul estului

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tigrul păcălit de cifre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tigrul păcălit de cifre

  Statisticile anului trecut arată că dacă Guvernul şi-ar fi îndeplinit programele de investiţii publice, economia şi-ar fi atins potenţialul de creştere, România consolidându-şi statutul de Tigru al Estului. În loc de surprinzătorul +2,9%, am fi urcat spre performantul şi necesarul +4%.

 • Economia: prea mult circ, prea puţină pâine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economia: prea mult circ, prea puţină pâine

  Ceea ce s-a întâmplat în economia românească în acest an, mai ales în ultima lui parte, seamănă izbitor cu numerele clasice de circ (dresură de animale sălbatice, prestidigitaţii, jonglerii, iluzionism, jocuri de artificii, echilibristică etc.), pe fondul trist al sărăcirii continue a populaţiei. Mult circ, puţină pâine.

 • Macrostabilitate: leul stă tolănit, „Tigrul“ e ţeapăn. Cum a fost scoasă  România din recesiune cu defibrilatorul statistic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macrostabilitate: leul stă tolănit, „Tigrul“ e ţeapăn. Cum a fost scoasă  România din recesiune cu defibrilatorul statistic

  Nici gălăgia campaniei electorale, nici zăngănitul armelor din Ucraina, nici măcar anunţarea unor rezultate suspect de bune pentru economie n-au deranjat leul. A rămas tolănit în intervalul 4,40-4,44 (vorba guvernatorului Mugur Isărescu) şi bine a făcut. Mai rău stă, însă, „Tigrul Europei“, care a avut nevoie de defibrilatoarele statisticienilor pentru a da semne de viaţă.

 • Tigrul Estului, salt către Euro!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tigrul Estului, salt către Euro!

  România livrează noi surprize Europei, afişând creşterea economică de 3,8% din primul trimestru al acestui an (prin care ocupă din nou prima poziţie în topul creşterilor din UE şi îşi consolidează statutul de „tigru al Estului“), dar şi anunţând decizia fermă de a trece la euro în 2019.

 • Astenia „tigrului“ dă frisoane leului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astenia „tigrului“ dă frisoane leului

  Asta ne mai lipsea: o sincopă în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional, în condiţiile în care nu banii FMI ne ajută, ci stabilitatea dată de această relaţie.

 • Tigrul Estului se trezeşte doar când plouă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tigrul Estului se trezeşte doar când plouă

  României i-a venit din nou rândul să candideze la titlul de tigru al Estului, având în vedere recordul european de 1,6% al creşterii economice din trimestrul al treilea. S-o fi trezit el, cum au titrat americanii de la CNBC, dar să recunoaştem că nici nu s-ar fi mişcat fără ploile care au dinamizat agricultura.

Modifică Setările