Stiri despre thrive global

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cheia productivităţii, dar şi a fericirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cheia productivităţii, dar şi a fericirii

  Ţi s-a întâmplat vreodată să te pierzi cu totul într-o activitate şi să uiţi de tot ce e în jur,indiferent că e vorba despre alergat, o carte bună sau sarcini complexe? Să ajungi să să-ţi ignorinevoile sau grijile şi să faci totul cu relaxare şi calm, ca şi cum altcineva a preluat controlul?

 • Experţii au decodificat aceste 7 vise anxiogene care apar frecvent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţii au decodificat aceste 7 vise anxiogene care apar frecvent

  Sunt zile în care anxietatea mea e atât de intensă încât de-abia aştept să adorm ca să mă eliberez de ea. Dar, din nefericire, nici măcar asta nu prea reuşesc adeseori, pentru că mă confrunt cu vise anxiogene. Nu sunt singura persoană care are astfel de vise, şi se pare că unele ar fi mai frecvente decat altele.

 • 11 formule toxice pe care trebuie să le eviţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  11 formule toxice pe care trebuie să le eviţi

  Când folosim anumite formule fără să luăm în calcul efectul lor real, facem mai mult rău decât bine. Iată o listă de clişee de care să te ţii departe pentru a deveni un comunicator (şi un prieten) mai bun

 • 5 idei de acţiuni care te duc mai departe în viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 idei de acţiuni care te duc mai departe în viaţă

  Ne dorim ca fiecare zi să aibă sens, fiecare efort să fie apreciat şi răsplătit, să avem o viaţă împlinită. Dar cum să facem asta? Cel mai bine învăţăm de la oamenii care au atins succesul, pentru că ei au mers pe căi bătătorite de alţii şi noi ne putem lua după ei, analizând şi aducând în viaţa noastră lucrurile cu care rezonăm.

 • Relaţii sănătoase vs. relaţii toxice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Relaţii sănătoase vs. relaţii toxice

  Când vine vorba despre toxicitate relaţională în cadrul cuplului, o perspectivă mai potrivită din care vă invit să privim lucrurile ar putea fi, mai degraba, un spectru al toxicităţii, decât împărţirea artificială între relaţii toxice şi relaţii sănătoase.

 • „Nu mai simt nimic”: ce este oboseala emoţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nu mai simt nimic”: ce este oboseala emoţională

  Să te trezeşti anesteziat te descumpăneşte. Mi s-a întâmplat. De parcă aş fi dat pe mute televizorul pe ecranul căruia se derulează propria mea viaţă, cu tot ce implică ea. N-a fost brusc, s-a întâmplat treptat, după luni de zile în care, ca toată lumea, am fluctuat între anxietate, speranţă şi nevoia de a controla cât mai bine ce se petrece în jur.

 • Viaţa, la imperfect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa, la imperfect

  Viaţa ta e propria ta creaţie şi dispui de majoritatea lucrurilor de care ai nevoie pentru a o transforma după cum îţi doreşti, deci nu e ceva ce ţi se-ntâmplă – poate doar dacă renunţi la postul de arhitect-şef al acesteia. Iar dacă simţi că nu deţii controlul asupra propriei vieţi e pentru că ai ales să te laşi în voia circumstanţelor.

 • Sportul, mai benefic pentru sănătatea mentală decât banii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sportul, mai benefic pentru sănătatea mentală decât banii

  Poate că nu toată lumea se distrează în timp ce face sport, dar activitatea fizică are în mod evident un impact pozitiv asupra bunăstării noastre psihice. Un grup de cercetători de la Yale au descoperit că activitatea fizică ne poate îmbunătăţi starea de spirit chiar mai mult decât rotunjirea veniturilor.

 • Cum să eviţi depresia cauzată de singurătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să eviţi depresia cauzată de singurătate

  În decursul anului trecut, poate ne propusesem să ieşim mai mult la întâlniri, să cunoaştem persoane noi, să călătorim într-un loc pe care de mult voiam sa-l vedem, să mergem la un concert al trupei preferate sau să facem voluntariat. Acum, aceste activităţi sunt extrem de limitate şi nici perspectivele pe termen lung nu sunt foarte îmbucurătoare.

 • Banii aduc fericirea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banii aduc fericirea?

  Miturile despre bani sunt sfaturi pentru unii, poveşti pentru alţii, credinţe preluate de la părinţi, bunici sau cei care trăiesc într-o comunitate. De-a lungul timpului, filosofi, psihanalişti, gânditori au încercat să dea o definiţie mitului şi nu au ajuns la un consens, astfel mitul poate fi o poveste, o fabulă, o legendă, o credinţă.

 • Care e legătura dintre hrană şi fericire?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care e legătura dintre hrană şi fericire?

  “Nu mai plânge, că-ţi cumpăr o prăjitură! Dacă eşti cuminte, primeşti o îngheţată! Dacă mănânci tot, primeşti desert!”. De câte ori nu am auzit aceste cuvinte, când eram mici?! Bazele relaţiei cu mâncarea se pun în copilărie şi ne influenţează comportamentul alimentar pe tot parcursul vieţii.

 • Cum creşti un copil sigur pe el
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum creşti un copil sigur pe el

  Carl Pickhardt, psiholog şi autor a 15 cărţi de parenting spunea că un copil căruia îi lipseşte încrederea în sine nu va îndrăzni niciodată să încerce chestii noi sau care-l provoacă, pentru că se teme să nu greşească sau să-i dezamăgească pe cei din jur. Mai târziu, asta poate să-i dăuneze şi să-l împiedice să aibă o carieră de succes. „Inamicii încrederii sunt descurajarea şi frica”, a declarat acesta pentru Business Insider.

 • Ce soluţii avem să încetinim încălzirea globală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce soluţii avem să încetinim încălzirea globală?

  Încălzirea globală a ajuns deja în stadiul de încingere globală, conform omului de ştiinţă Richard Betts care a popularizat acest termen şi a declarat că nu se mai pune problema de incertitudini, ci deja de riscuri.

 • Oare eşti dependent de stres?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oare eşti dependent de stres?

  Stresul face parte din reacţia noastră evolutivă de luptă sau fugă (fight or flight) şi, din punct de vedere biologic, odată ce stresul s-a activat, corpul pompează în organism hormoni, printre care cortizolul, „hormonul stresului”, adrenalina şi dopamina, pentru a ne centra puterile şi, astfel, se opresc funcţiile neesenţiale (precum digestia), pentru a canaliza resursele către muşchi şi creier.

Modifică Setările