Stiri despre text

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Extrase răzleţe din caiete vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extrase răzleţe din caiete vechi

  ● Titlu de proiect „jucăuş“ din prima tinereţe: „Povestea prieteniei mele cu o grădină, cuprinzînd, între altele, o virtuală psihologie a ideii fixe şi cîteva contribuţii (aproape) decisive la o fenomenologie a pajiştii“.

 • Ce mult te-am iubit!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mult te-am iubit!

  Tîrgurile de carte-s ceva fain, mai vînd şi editurile cît de-un platou de prăjituri, iese şi pentru autor de-un sandviş cu reducere de la Billa, trecătorii speriaţi de zăpadă pot aştepta tramvaiul înăuntru, merge căldura!, se poate angaja temporar şi o femeie de serviciu cu familie numeroasă şi soţ şomer, posibil jucător de table în faţa blocului, deci toată lumea-i mulţumită.

 • Diavolul
îmi citeşte textul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diavolul îmi citeşte textul

  Tu stăteai pe scaun, picior peste picior, ţinând foile pe genunchi, într-o poziţie incomodă – mi se părea. Eu stăteam în picioare, la doi-trei metri în faţa ta, mă simţeam tare jenat, parcă eram pedepsit.

 • Cum alegem o vedere şi ce scriem pe ea. Lista gafelor: de ce e interzis mesajul oblic şi ce texte trebuie evitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum alegem o vedere şi ce scriem pe ea. Lista gafelor: de ce e interzis mesajul oblic şi ce texte trebuie evitate

  Bunul-simţ şi educaţia trebuie să ne însoţească şi atunci când trimitem scurte comunicări. Cartea poştală, vederea sau telegrama sunt mijloace prin care transmitem gânduri, însă mesajele trebuie să fie civilizate. În cartea „Codul bunelor maniere astăzi“, de Aurelia Marinescu, suntem învăţaţi cum să evităm gafele şi ce e indicat să scriem pe o vedere.

 • Lasaţi-ne să generalizăm…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lasaţi-ne să generalizăm…

  Orice aş scrie, despre orice, oricine, de bine, de rău, de meserie, de viaţă, de politică, se găsesc câţiva care să îmi trimită imediat un comentariu cu „Nu mai generaliza(ţi)!” Şi, tot aproape fără excepţie, acesta e singurul lucru pe care îl au de spus despre respectivul subiect. Sigur, nu doar mie îmi scriu asta, ci tuturor celor care pun nişte cuvinte pe hârtie.

 • Andrei Pleşu: Livrăm texte şi soluţii. Aşteptăm comenzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu: Livrăm texte şi soluţii. Aşteptăm comenzi

  Acum ceva vreme, am publicat, în Dilema veche, un articol intitulat „Lamento“. Încercam să explic de ce orice om ajuns la o anumită vîrstă are dreptul să aibă o agendă de viaţă şi de lucru proprie. Mă plîngeam că sînt asaltat fără încetare de solicitări care, admirative sau respectuoase în aparenţă, îmi cer să renunţ la agenda proprie sau să o amîn sine die, pentru a asuma agendele altora.

 • Ce a
scris un elev clujean la simularea de la BAC: „Nu ştiu să rezolv exerciţiile. Îmi ajunge în viaţă matematica pe care o ştiu!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a scris un elev clujean la simularea de la BAC: „Nu ştiu să rezolv exerciţiile. Îmi ajunge în viaţă matematica pe care o ştiu!“

  Un elev de la Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior“ din Cluj a postat pe pagina sa de Facebook poze cu lucrarea de la proba de matematică a examenul de simulare a BAC -ului. În lucrare acesta scrie „sincer“ că nu ştie să rezolve exerciţiile, că îi „ajunge în viaţă matematica“ pe care o ştie şi că ar fi bine ca profesorii să nu mai dea „atâţia x şi y la elevi“ pentru că s-ar putea să-i „deregleze mental“.

 • Analfabetism matematic structural. Studiu
de caz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analfabetism matematic structural. Studiu de caz

  Clasa a VI-a. Test la disciplina Fizică. Problemă care conduce la întrebarea: cât fac 40 h x 90 km/h= ? Răspuns: 36 km. Cum a calculat copilul? Iată cum: „taie” 0 şi de la 40 şi de la 90, (adică... simplifică senin cu 10, ca şi când 40 s-ar împărţi, de fapt, la 90!), înmulţeşte 4 cu 9, simplifică apoi (corect) primul h cu celălalt h şi-i dă, fireşte,36 km! Sinistru adevăr rostit-a Goya: Somnul raţiunii naşte monştri!

 • Un Woyzeck expresionist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Woyzeck expresionist

  Woyzeck e un text scurt, neterminat, lacunar. Au încercat să îl termine nenumăraţii săi editori şi traducători în limbi străine, i-au căutat finaluri toţi acei directori de scenă care s-au încumetat să îl monteze. Şi nu au fost puţini cei care au fost tentaţi de poeticitatea implicită a piesei. De specificul răscolirii ei problematice, cum ar fi spus Camil Petrescu.

 • Precizare „Adevărul”: de ce a fost retras un text de la bloguri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Precizare „Adevărul”: de ce a fost retras un text de la bloguri

  Redacţia „Adevărul” a considerat că textul intitulat „Şi evreii greşesc, nu-i aşa?” publicat în data de 21 ianuarie 2013, la ora 19:33, de dl Mihai Tociu, pe blogul său de pe adevarul.ro, contravine Legii 107/2006, care incriminează negarea Holocaustului, precum şi regulilor redacţiei „Adevărul”. Din acest motiv, redacţia a decis să retragă textul de pe site-ul www.adevarul.ro.