Stiri despre teste pisa

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rezultate teste PISA. Comparaţie între anii 2009, 2012, 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezultate teste PISA. Comparaţie între anii 2009, 2012, 2015

  Este important să extragem din Raportul de 516 pagini cu rezultatele PISA 2015 cât mai multe evaluări care să ne permită să înţelegem etapa actuală din educaţia românească, comparativ cu alte state europene. Ne propunem să vedem cum au evoluat scorurile testelor PISA între 2009 şi 2015, pe ţări, şi cum stă România în această evoluţie.

 • Răzgândirea educaţiei învechite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răzgândirea educaţiei învechite

  Oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale au mimat încă o dată reforma cu noul „plan-cadru“ prin care s-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic în modul cum se fac studii gimnaziale. Au fost introduse materii cu titluri sforăitoare (educaţie interculturală) sau pompoase (cetăţenia democratică) ori abracadabrante (educaţie economico-financiară). Ce ar trebui să se schimbe cu adevărat pentru ca şcoala românească să iasă din marasmul în care se află?

 • Se modernizează educaţia. A câta oară?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se modernizează educaţia. A câta oară?

  Şi Remus Pricopie, ca orice ministru care se respectă, modernizează educaţia. Probabil a XX-a oară în ultimii 24 de ani. Metoda asta, de a şterge cu buretele tot ce au făcut ceilalţi miniştri, şi a lua totul de la zero, ne-a adus în situaţia în care suntem astăzi, cu educaţia şi formarea profesională la pământ.

 • EVALUĂRI NAŢIONALE 2014 Miercuri încep testele pentru elevii de clasa a IV-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EVALUĂRI NAŢIONALE 2014 Miercuri încep testele pentru elevii de clasa a IV-a

  Miercuri se dă startul la evaluările naţionale care îi vizează, în premieră anul acesta, pe toţi elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Primii sunt cei din clasa a IV-a, care dau mâine testul la Limba română. Subiectele vor fi rezolvate în direct, la Adevărul Live, de la ora 14.00.

 • Problemele sistemului spaniol, vizibile în rezultatele la testele PISA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Problemele sistemului spaniol, vizibile în rezultatele la testele PISA

  Sistemul spaniol de educaţie se bazează mult pe cantitatea informaţiilor primite la şcoală şi mai puţin pe aplicarea acestora în rezolvarea problemelor, ceea ce se vede în rezultatele testelor PISA, ce plasează Spania sub media europeană, arată specialiştii Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

 • DEZBATERE Cât de oportun e să meargă obligatoriu copiii la grupa mare la 5 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Cât de oportun e să meargă obligatoriu copiii la grupa mare la 5 ani

  Premierul Victor Ponta şi-a dat girul ieri pe ideea introducerii învăţământului obligatoriu de la 5 ani, începând cu grupa mare de la grădiniţă, însă a solicitat o dezbatere publică. Specialiştii spun că astfel vor creşte performanţele copiilor şi ale României pe plan internaţional.

 • VIDEO Ce probleme ridică testele pe care le vor primi în mai elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ce probleme ridică testele pe care le vor primi în mai elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, la Adevărul Live

  Toţi elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor trece în perioada 6-29 mai prin prima evaluare organizată la nivel naţional, cu teste care combină informaţiile de la mai multe materii şi îi pun pe elevi să gândească, un model diferit de examenele de până acum. Despre modelele publicate de oficiali am discutat cu învăţători şi profesori la Adevărul Live.

 • Reforma poloneză, reţeta succesului la testele PISA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reforma poloneză, reţeta succesului la testele PISA

  În 1989, Polonia, la fel ca România, a ieşit de sub regimul comunist, iar un sfert de secol mai târziu, a reuşit să dezvolte un sistem de educaţie care a dus ţara în topul testelor PISA, având cea mai rapidă creştere dintre statele dezvoltate ale lumii.

 • PISA 2012 Elevii români, în topul chiulangiilor înainte de testări. Absenţele au afectat rezultatele ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PISA 2012 Elevii români, în topul chiulangiilor înainte de testări. Absenţele au afectat rezultatele ţării

  România se află pe locul  patru în rândul statelor OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) în ceea ce priveşte numărul de elevi care au chiulit de la şcoală înainte cu două săptămâni de testele internaţionale PISA 2012 (matematică, ştiinţe şi citit), se arată într-un studiu PISA in Focus din ianuarie. Absenţele au scăzut, în medie, cu 11 puncte rezultatele României la aceste teste internaţionale.