Stiri despre teste pisa

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Reintroducerea Geografiei ca probă la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, solicitată în urma rezultatelor de la testele PISA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reintroducerea Geografiei ca probă la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, solicitată în urma rezultatelor de la testele PISA

  Societatea de Geografie din România solicită reintroducerea Geografiei ca disciplină la examenul de Evaluare Naţională şi ca probă obligatorie la examenul de Bacalaureat la toate profilele. Cererile sunt justificate de către reprezentanţii organizaţiei prin nevoia de a îmbunătăţi capacităţile practice ale elevilor, în contextul rezultatelor modeste obţinute de România la testele PISA 2018.

 • Ministrul Educaţiei s-a sucit. Acum recunoaşte importanţa testelor PISA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Educaţiei s-a sucit. Acum recunoaşte importanţa testelor PISA

  Totuşi, dacă eşti ministrul Educaţiei parcă n-ar fi normal să-ţi schimbi opinia de la o zi la alta, în privinţa testelor PISA. România îşi fură singură căciulă, în absenţa unui sistem riguros şi obiectiv de evaluare a progresului şcolar din educaţie. Ani de zile ne-am culcat pe iluzia că avem rezultate formidabile la examenele naţionale. De fapt, mistificări, minciuni şi fraude cât cuprinde.

 • În învăţământ e nevoie de mult mai mult decât de
îngrijorări de circumstanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În învăţământ e nevoie de mult mai mult decât de îngrijorări de circumstanţă

  A trebuit să fie date publicităţii rezultatele testelor PISA şi a mai fost nevoie ca ministrul Educaţiei, d-na Monica Anisie, să încerce să minimalize într-un mod cel puţin neinspirat adevărul conţinut în ele, şi anume că mult prea adesea şi în mult prea multe locuri profesorii se fac că predau, iar elevii mimează învăţarea, şi toată lumea a sărit ca arsă.

 • Cioloş îi cere lui Iohannis un nou pact pe Educaţie: procent din PIB alocat în mod obligatoriu şi ministru numit pe minim cinci ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cioloş îi cere lui Iohannis un nou pact pe Educaţie: procent din PIB alocat în mod obligatoriu şi ministru numit pe minim cinci ani

  Dacian Cioloş i-a cerut preşedintelui Iohannis, într-o postare pe Facebook, formularea unui nou pact pe Educaţie. Dincolo de cererea pentru un procent din PIB alocat obligatoriu de guvern, liderul PLUS solicită şi un acord între toate partidele pentru păstrarea aceluiaşi ministru al Educaţiei pentru o perioadă de minimum cinci ani.

 • Cum au reacţionat politicienii după rezultatele testelor Pisa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au reacţionat politicienii după rezultatele testelor Pisa

  Mai mulţi politicieni români au reacţionat după ce raportul PISA a arătat ieri că doar 59% dintre elevii români pot înţelege un text de mărime medie şi doar 1% au rezultate foarte bune la citire sau ştiinţe. Una dintre cele mai acide reacţii a venit de la Dacian Cioloş, care a spus despre ministrul Educaţiei Monica Anisie, că „seninătatea” cu care a transmis rezultatele raportului „ne dă fiori”

 • Ce este analfabestismul funcţional şi cum a ajuns România să aibă cea mai mare rata de analfabeţi funcţionali din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este analfabestismul funcţional şi cum a ajuns România să aibă cea mai mare rata de analfabeţi funcţionali din UE

  Rezultatele testelor PISA confirmă că sistemul de învăţământ este la pământ. Cu 16 miniştri perindaţi în fruntea ministerului Educaţiei în ultimii 10 ani, dar şi cu figura neînduplecată în urmărirea de funcţii şi poziţii-cheie a Ecaterinei Andronescu planând asupra unui sistem politizat şi cronic subfinanţat, problemele care fac ca 44% din elevi să fie analfabeţi funcţional nu au fost adresate cu adevărat niciodată.

 • Rezultate teste PISA. Comparaţie între anii 2009, 2012, 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezultate teste PISA. Comparaţie între anii 2009, 2012, 2015

  Este important să extragem din Raportul de 516 pagini cu rezultatele PISA 2015 cât mai multe evaluări care să ne permită să înţelegem etapa actuală din educaţia românească, comparativ cu alte state europene. Ne propunem să vedem cum au evoluat scorurile testelor PISA între 2009 şi 2015, pe ţări, şi cum stă România în această evoluţie.

 • Răzgândirea educaţiei învechite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răzgândirea educaţiei învechite

  Oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale au mimat încă o dată reforma cu noul „plan-cadru“ prin care s-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic în modul cum se fac studii gimnaziale. Au fost introduse materii cu titluri sforăitoare (educaţie interculturală) sau pompoase (cetăţenia democratică) ori abracadabrante (educaţie economico-financiară). Ce ar trebui să se schimbe cu adevărat pentru ca şcoala românească să iasă din marasmul în care se află?

 • Se modernizează educaţia. A câta oară?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se modernizează educaţia. A câta oară?

  Şi Remus Pricopie, ca orice ministru care se respectă, modernizează educaţia. Probabil a XX-a oară în ultimii 24 de ani. Metoda asta, de a şterge cu buretele tot ce au făcut ceilalţi miniştri, şi a lua totul de la zero, ne-a adus în situaţia în care suntem astăzi, cu educaţia şi formarea profesională la pământ.

 • EVALUĂRI NAŢIONALE 2014 Miercuri încep testele pentru elevii de clasa a IV-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EVALUĂRI NAŢIONALE 2014 Miercuri încep testele pentru elevii de clasa a IV-a

  Miercuri se dă startul la evaluările naţionale care îi vizează, în premieră anul acesta, pe toţi elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Primii sunt cei din clasa a IV-a, care dau mâine testul la Limba română. Subiectele vor fi rezolvate în direct, la Adevărul Live, de la ora 14.00.

 • Problemele sistemului spaniol, vizibile în rezultatele la testele PISA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Problemele sistemului spaniol, vizibile în rezultatele la testele PISA

  Sistemul spaniol de educaţie se bazează mult pe cantitatea informaţiilor primite la şcoală şi mai puţin pe aplicarea acestora în rezolvarea problemelor, ceea ce se vede în rezultatele testelor PISA, ce plasează Spania sub media europeană, arată specialiştii Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

 • DEZBATERE Cât de oportun e să meargă obligatoriu copiii la grupa mare la 5 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Cât de oportun e să meargă obligatoriu copiii la grupa mare la 5 ani

  Premierul Victor Ponta şi-a dat girul ieri pe ideea introducerii învăţământului obligatoriu de la 5 ani, începând cu grupa mare de la grădiniţă, însă a solicitat o dezbatere publică. Specialiştii spun că astfel vor creşte performanţele copiilor şi ale României pe plan internaţional.

 • VIDEO Ce probleme ridică testele pe care le vor primi în mai elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ce probleme ridică testele pe care le vor primi în mai elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, la Adevărul Live

  Toţi elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor trece în perioada 6-29 mai prin prima evaluare organizată la nivel naţional, cu teste care combină informaţiile de la mai multe materii şi îi pun pe elevi să gândească, un model diferit de examenele de până acum. Despre modelele publicate de oficiali am discutat cu învăţători şi profesori la Adevărul Live.

 • Reforma poloneză, reţeta succesului la testele PISA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reforma poloneză, reţeta succesului la testele PISA

  În 1989, Polonia, la fel ca România, a ieşit de sub regimul comunist, iar un sfert de secol mai târziu, a reuşit să dezvolte un sistem de educaţie care a dus ţara în topul testelor PISA, având cea mai rapidă creştere dintre statele dezvoltate ale lumii.

 • PISA 2012 Elevii români, în topul chiulangiilor înainte de testări. Absenţele au afectat rezultatele ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PISA 2012 Elevii români, în topul chiulangiilor înainte de testări. Absenţele au afectat rezultatele ţării

  România se află pe locul  patru în rândul statelor OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) în ceea ce priveşte numărul de elevi care au chiulit de la şcoală înainte cu două săptămâni de testele internaţionale PISA 2012 (matematică, ştiinţe şi citit), se arată într-un studiu PISA in Focus din ianuarie. Absenţele au scăzut, în medie, cu 11 puncte rezultatele României la aceste teste internaţionale.

 • VIDEO PISA 2012 Cum a ajuns Shanghai să fie liderul mondial în educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO PISA 2012 Cum a ajuns Shanghai să fie liderul mondial în educaţie

  Ţările asiatice conduc detaşat în clasamentul PISA 2012, Shanghai ocupând primul loc în ceea ce priveşte performanţele în educaţie, fiind urmat de Singapore şi Hong Kong. Rezultatele testelor, care s-au axat pe performanţele la matematică, arată că peste 30% dintre copiii de 15 ani din Shanghai au rezultate excelente, fiind clasificaţi drept elevi de elită, în timp ce în America doar 2% din copii au rezultate de top, iar în Europa, doar 3%.

 • Soluţia este în...clasă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţia este în...clasă!

  Cred ca avem nevoie de altceva, mai profund şi mai realist, ceva ce nu ţine de guvern, de politic sau de context. Cred că este necesară o schimbare a paradigmelor în care gândim educaţia şi şcoala, elevul şi învăţarea, evaluarea şi finalităţile din procesul educaţional.