Stiri despre terorism in europa

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un război deja pierdut?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un război deja pierdut?

  În luna mai a acestui an serviciile secrete americane avertizau, potrivit cotidianului Washington Post* (Guien 2015), că Europa urma să fie în curând ţinta unor atacuri armate din partea Statului Islamic, considerat capabil de a lansa atacuri superioare din punct de vedere calitativ celor de până acum.

 • Prostie contra barbarie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prostie contra barbarie

  Acum, şi nu altădată, e momentul să vorbim de prostia lucie europeană. Nu prostia în general, ci prostia europeană faţă cu barbaria musulmană. În 1915, un ministru rus uitat, sătul de prostia ţaristă faţă cu barbarie bolşevică, aşternea pe hîrtie o cugetare de neuitat: paraliticii de la guvernare se bat fără vlagă cu epilepticii revoluţionari.

 • Au învins teroriştii? Nu, dar ceva s-a schimbat definitiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au învins teroriştii? Nu, dar ceva s-a schimbat definitiv

  Sigur că, cel puţin în această etapă, au învins. Au arătat eficienţa unei metode foarte demult anunţate, încă din manualul de gherilă urbană al lui Carlos Marighella din 1969: cum se poate, cu un consum minimal de resurse umane şi materiale, organizând un număr extrem de restrâns de lovituri, se poate obţine un rezultat extraordinar de important în sensul îndeplinirii obiectivului esenţial: provocarea terorii.

 • Este România o „ţintă în aşteptare”?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este România o „ţintă în aşteptare”?

  Posibil. Să vedem contextul şi să vedem argumentele care susţin o asemenea teză. Suntem o „ţintă în aşteptare” deoarece, evident, nu suntem înscrişi încă pe lista obiectivelor prioritare ale strategilor celor două tipuri de conflicte majore în a căror proximitate imediată ne aflăm:

 • Ce ar putea conţine pachetul unic european de măsuri antiteroriste?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce ar putea conţine pachetul unic european de măsuri antiteroriste?

  Belgia dă un răspuns. Foarte bine articulat, excepţional de interesant în sine, dar şi prin implicaţiile pe care le poate avea, foarte rapid, la nivel european, printr-o posibilă asumare de statele membre a unui pachet legislativ şi operaţional care ridică în mod considerabil mizele jocului.

 • Duşmanul în cetate - Pentru un
răspuns necaricatural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duşmanul în cetate - Pentru un răspuns necaricatural

  A fost nevoie de şocul atacurilor de la Paris pentru ca Europa să treacă la acţiune împotriva unei ameninţări teroriste în creştere alarmantă. Belgia oferă acum un model de intervenţie şi un set de măsuri ce ar putea să stea la baza unei riposte coordonate la nivel european. Dincolo de măsurile de securitate, însă, UE trebuie să răspundă provocării integrării imigranţilor şi obligaţiei de a nu amputa libertatea prin excluderea responsabilităţii.