Stiri despre terapie

  461 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opţiune terapeutică pentru leucemia nou depistată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opţiune terapeutică pentru leucemia nou depistată

  Administraţia Americană pentru Reglementarea Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) a aprobat folosirea Tasigna (nilotinib) în tratamentul pacienţilor nou diagnosticaţi cu leucemie mieloidă cronică.

 • Constanţa: Galerie foto / Și copiii autiști au coroniță
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Galerie foto / Și copiii autiști au coroniță

  Cei 31 de copii autiști, elevi ai Centrului de Zi pentru Copii cu Autism aflat în subordinea Protecției Copilului Constanța au serbat în această dimineaţă festivitatea de încheiere a anului terapeutic 2009-2010.

 • Medicină alternativă contra durerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicină alternativă contra durerii

  Două treimi din europeni cred că medicaţia nu este suficientă pentru a scăpa de durerile cronice, arată studiile. Şi au dreptate dacă ne gândim la faptul că terapiile clasice atenuează doar simptomul, pe când cele alternative acţionează şi asupra cauzei.

 • Noile terapii antiosteoporoză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile terapii antiosteoporoză

  Organizatia Mondială a Sănătăţii consideră osteoporoza una dintre bolile majore ale epocii moderne. Specialiştii dezvoltă noi şi noi tratamente pentru această afecţiune.

 • Gheorghe Iovu face terapie prin muzică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gheorghe Iovu face terapie prin muzică

  Melodiile lui relaxează pacienţii unui cabinet de stomatologie, iar în Germania, la maternitatea spitalului din Offenburg, copii ajung pe lume pe muzica lui.

 • Absenţa părinţilor lasă urme toată viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Absenţa părinţilor lasă urme toată viaţa

  Cercetările recente arată o tendinţă îngrijorătoare: tot mai mulţi copii sunt lăsaţi în grija televizorului, internetului sau sunt crescuţi cu bone. Aşa se explică fenomenul de creştere a cazurilor de tulburări emoţionale în rândul copiilor, spun specialiştii.

 • Terapie prin râs, la Târgul de Turism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapie prin râs, la Târgul de Turism

  Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turimsului ASTUR Mureş împreună cu Prefectura Mureş şi Primăria municipiului Tîrgu-Mureş.

 • Terapie cu lumină împotriva durerilor reumatice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapie cu lumină împotriva durerilor reumatice

  Suferinţa produsă de durerile articulare date de artrită, artrită reumatoidă şi de osteoartrită poate fi calmată, fără efecte secundare şi fără spitalizare, prin terapia cu lumină Bioptron.

 • Socata revigorează organismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socata revigorează organismul

  Terapia cu flori de soc combate peste 50 de boli. Afecţiunile respiratorii, digestive, dermatologice, reumatice şi oculare sunt doar câteva dintre problemele care se tratează cu ajutorul socului.

 • Evaluări gratuite pentru copii care nu comunică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evaluări gratuite pentru copii care nu comunică

  Pe 1 mai a început campania de depistare timpurie a micuţilor cu probleme de autism. Filiala Dâmboviţa a Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România informează târgoviştenii despre acestă tulburare şi despre metodele de terapie specifice.

 • Noi terapii anti-Parkinson
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi terapii anti-Parkinson

  Cea mai frecventă boală după Alzheimer beneficiază în ultimii ani de terapii inovatoare. Specialiştii încearcă toate căile pentru a înfrânge această maladie.

 • Remedii în caz de incontinenţă urinară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii în caz de incontinenţă urinară

  Pierderea involuntară de urină apare la 20 la sută din români şi afectează calitatea vieţii celor care se confruntă cu ea. Alături de medicina clasică, terapiile complementare pot fi eficiente.

 • Indicaţiile terapeutice ale cartilajului de rechin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Indicaţiile terapeutice ale cartilajului de rechin

  Preparatele din cartilaj de rechin se remarcă îndeosebi prin calităţile demonstrate în tratamentul reumatismului şi cancerului, datorate capacităţii sale de stimulare a sistemului imunitar.

 • Silurul, adjuvant în terapia bolilor de ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Silurul, adjuvant în terapia bolilor de ficat

  Principalele calităţi terapeutice ale silurului sunt cele de adjuvant în tratamentul afecţiunilor hepatobiliare precum insuficienţa hepatică, hepatita sau dischinezia biliară.

 • Terapia cu muguri combate bolile de sezon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapia cu muguri combate bolile de sezon

  Această metodă de tratament foloseşte substanţele vegetale din muguri, mlădiţe, scoarţa ramurilor tinere şi din seminţe. Extractele gemoterapice sunt 100% naturale şi acţionează asupra organismului cu efecte asemănătoare hormonilor.

 • Bucureşti: Terapie prin amintiri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Terapie prin amintiri

  Câteva fotografii îngălbenite de timp, un patefon, bibelouri din porţelan şi un aparat de fotografiat rusesc sunt câteva dintre obiectele din camera de reminiscenţă de la noul centru de servicii sociale „Phoenix“.

 • Postul, un alt fel de terapie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Postul, un alt fel de terapie

  Te întrebi probabil ce legătură există între post şi sănătate? Una foarte strânsă, dacă ţinem cont că restricţiile alimentare din post pot deveni în acelaşi timp o metodă foarte eficientă de detoxifiere dacă ştim ce şi cât să mâncăm. Pe plan psihic, postul ne aduce echilibru şi bună dispoziţie.

 • Stresul, alungat cu masaje şi saună la centrele SPA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stresul, alungat cu masaje şi saună la centrele SPA

  Pietrenii cu venituri peste medie merg la astfel de saloane pentru a se relaxa. Patronii centrelor obţin profituri importante de pe urma contractelor cu firmele private. Companiile mari îşi fidelizează angaja-ţii cu abonamente la SPA.

 • Terapii de ultimă oră pentru gută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapii de ultimă oră pentru gută

  O categorie nouă de medicamente experimentate în Statele Unite scade nivelul acidului uric în doar câteva ore. Deşi experienţa cu astfel de medicamente este încă limitată, noile tratamente pentru gută şi-au dovedit superioritatea faţă de cele folosite în prezent, spun specialiştii.

 • Vindecă boli cu ajutorul câinilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vindecă boli cu ajutorul câinilor

  Andrei Ionescu (30 de ani) a descoperit că Odra, labradorul său, are tendinţa de a se apropia de cei cu sănătatea şubredă. În scurt timp a început să practice zooterapia. Potrivit psihologilor, terapia cu ajutorul animalelor, puţin cunoscută în România, poate scădea foarte mult costul tratamentului, iar copiii se bucură de prietenia câinilor.

 • Constanţa: Terapie antisforăit la salina artificială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Terapie antisforăit la salina artificială

  Tratamentele sunt solicitate şi de persoane din alte oraşe. Terapia prin metoda Vargha Zoltan a început să dea rezultate şi la Constanţa. Zeci de persoane merg la salină şi urmează tratamente pentru diferite probleme de sănătate.

 • Bucureşti: Terapie cu ponei, cu plata în rate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Terapie cu ponei, cu plata în rate

  În parcul Plumbuita, din Capitală, o bucureşteancă creşte doi ponei pentru terapie medicală neconvenţională. Domesticiţi aproape forţat, căluţii care trăiesc într-un grajd mic şi jigărit, aproape de malul lacului din parc, reuşesc să amelioreze, prin echitaţie, starea de suferinţă a copiilor bolnavi.

 • Strategii de terapie în ADHD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Strategii de terapie în ADHD

  Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenţie (ADHD)debutează în copilărie, dar persistă şi la vârsta adultă.  În situaţia în care nu este depistată din timp, poate afecta serios calitatea vieţii.

 • UPDATE-Brăila: Femeia de 73 de ani, care a ajuns la Reanimare cu un baton de salam în anus, este tot în comă, fiind ţinută în viaţă de aparate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE-Brăila: Femeia de 73 de ani, care a ajuns la Reanimare cu un baton de salam în anus, este tot în comă, fiind ţinută în viaţă de aparate

  Concubinul ei, de 74 de ani, care i-ar fi introdus salamul în anus, este cercetat de către poliţişti pentru vătămare corporală gravă. În ciuda eforturilor supraomeneşti făcute de medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe, Felicia Chiscăneanu, femeia de 73 de ani, care a ajuns în comă cu o bucată de salam în anus, nu dă semne de revenire.

 • Tratează insomnia prin aromaterapie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratează insomnia prin aromaterapie!

  Cele mai bune rezultate ale terapiei cu uleiuri esenţiale aromatice se remarcă în caz de anxietate, de oboseală cronică şi de insomnii.

 • Constanţa: Terapie cu igrasie şi frig, la Policlinica 2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Terapie cu igrasie şi frig, la Policlinica 2

  Pacienţii Policlinicii 2 strâng din dinţi şi suportă condiţiile vitrege din cabinetele medicale. Bolnavii care vin la secţia de Recuperare Medicală au parte de tratamente în saloane cu mucegai şi igrasie, pereţi crăpaţi şi căzi pline de rugină care nu au mai fost înlocuite de peste 20 de ani.

Modifică Setările