Stiri despre terapie

  464 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Care sunt beneficiile terapiei cu căldură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt beneficiile terapiei cu căldură

  Curele balneare în apă termală, sauna, împachetările în termocuvertă şi masajul cu pietre calde, toate sunt proceduri care se bazează pe efectul benefic al căldurii asupra organismului.

 • Şerban Huidu şi-a revenit! A mâncat astăzi singur, dar încă rămâne la Terapie Intensivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şerban Huidu şi-a revenit! A mâncat astăzi singur, dar încă rămâne la Terapie Intensivă

  Veştile din Austria sunt din ce în ce mai bune pentru Şerban Huidu, vedeta de la Prima Tv şi Kiss FM, care a suferuit un grav accident de schi la sfârşitul anului. După ce ieri a vorbit cu familia şi s-a putut ridica din pat, astăzi, „cârcotaşul" a mâncat singur.  Huidu rămâne deocamdată la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Universitar, Clinica de Neorologie din Innsbruck.

 • Suceava: Terapie cu lumânări şi împletituri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suceava: Terapie cu lumânări şi împletituri

  Persoanele cu handicap vin zilnic la adăpostul „Aripi spre viitor“ pentru a confecţiona obiecte pe care le dăruiesc celor dragi. Proiectul a costat peste 380.000 de lei şi a fost finanţat de Ministerul Muncii şi o fundaţie din Suceava.

 • Târgu-Jiu: Secţia de Terapie Intensivă de la Urgenţă a fost inaugurată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Jiu: Secţia de Terapie Intensivă de la Urgenţă a fost inaugurată

  Secţia de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu a fost inaugurată astăzi, la finalul unui amplu proces de modernizare care a insemnat o investiţie de peste 68.000 de lei, realizată cu fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Gorj.

 • Tulcea: Terapia naturistă în simpozion la Şcoala Sfântul Luca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Terapia naturistă în simpozion la Şcoala Sfântul Luca

  Şcoala Postliceală Sanitară Sfântul Luca a organizat ieri o sesiune de comunicări ştiinţifice pe tema „Terapia naturistă în sprijinul sănătăţii omului“, în cadrul căreia au fost prezentate lucrări legate de efectele fitoterapiei şi apiterapiei

 • Biserica face terapie pentru dependenţii de sex
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserica face terapie pentru dependenţii de sex

  Zeci de femei şi bărbaţi a căror viaţă este dominată de poftele trupeşti merg de două ori pe săptămână la orele de terapie organizate de Mitropolia Moldovei. Cei mai mulţi dependenţi trataţi la Centrul „Sfântul Nicolae“ sunt intelectuali şi au vârsta medie de 40 de ani. Terapia durează 10 săptămâni şi se realizează în 12 paşi.

 • Înotul, sport şi terapie la Târgovişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înotul, sport şi terapie la Târgovişte

  La bazinul acoperit din cadrul Clubului Sportiv Şcolar, copiii şi adulţii pot lua lecţii de înot în orice moment al anului.Cei patru profesori-instructor afirmă că există premisele ca la Târgovişte să se dezvolte o adevărată şcoală de înot de performanţă.

 • Legea autismului aduce, teoretic, servicii suportate de către stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea autismului aduce, teoretic, servicii suportate de către stat

  Parlamentul a adoptat în 12 iulie legea 151 privind serviciile specializate integrate adresate persoanelor cu tulburări autiste. Legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2011 şi se vrea a fi primul act normativ care va reglementa problema autismului şi a finanţării.

 • Cancer: boala sistemului agravează boala omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cancer: boala sistemului agravează boala omului

  Asupra bolnavilor de cancer se abat, în primul rând, lipsa medicamentelor, numărul redus de medici oncologi şi dotarea precară a spitalelor. „Adevărul“ trage un semnal de alarmă asupra creşterii numărului de bolnavi de cancer şi a sistemului medical depăşit de situaţie

 • Scapă de stres bătând în tobe!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scapă de stres bătând în tobe!

  Percuţionistul Csaba Cserey a iniţiat cursuri de terapie cu ajutorul unor instrumente de percuţie destinate persoanelor care vor să scape de stres. Sătmăreanul a adus aceste cursuri tocmai din Turcia de la maestrul percuţionist Okay Temiz, care le recomandă inclusiv oamenilor de afaceri.  

 • Terapia în Parkinson este personalizată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapia în Parkinson este personalizată

  În lipsa unor cauze clare, tratamentul nu asigură vindecarea, dar încetineşte evoluţia bolii şi atenuează semnificativ invalidantele simptome.

 • Nouă terapie după atacul vascular cerebral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nouă terapie după atacul vascular cerebral

  Persoanele care au suferit un atac vascular cerebral (AVC) îşi vor putea reveni într-un timp mai scurt cu ajutorul unui medicament ce va fi disponibil în câteva luni, potrivit oamenilor de ştiinţă americani de la Universitatea din California.

 • O moleculă, nouă terapie în cancerul mamar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O moleculă, nouă terapie în cancerul mamar

  Datele preliminare ale unor studiilor clinice au arătat că o moleculă ce poartă numele de HER2-pozitiv este mai eficientă în tratarea cancerului mamar în comparaţie cu terapiile standard actuale.

 • INEDIT: Jocul în nisip, terapie pentru persoanele traumatizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INEDIT: Jocul în nisip, terapie pentru persoanele traumatizate

  Luna viitoare va începe la Bucureşti primul program de formare în Sandplay Therapy din România. Terapia prin jocul cu nisip pune la dispoziţie un mediu simbolic capabil să diminueze multiplele probleme pe care deseori cuvintele nu le pot vindeca, spun specialiştii.

 • Acupunctura,soluţie în terapia durerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acupunctura,soluţie în terapia durerii

  Cu o istorie de peste 5.000 de ani, acupunctura este întrebuinţată în tratamentul a peste 40 de afecţiuni. Durerea este însă cel mai frecvent simptom tratat prin intermediul acestei metode terapeutice.  

 • Indicaţii terapeutice ale brânduşei de toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Indicaţii terapeutice ale brânduşei de toamnă

   În Evul Mediu, arabii au descoperit proprietăţile tămăduitoare ale brânduşei  de toamnă. Astăzi, planta este indicată în tratamentul multor afecţiuni cronice, printre care reumatismul, guta şi inflamaţiile gastrointestinale.

 • Tulcea: Scapă de problemele de sănătate la salină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Scapă de problemele de sănătate la salină

  Este singurul centru de tratament pe bază de aerosoli din Tulcea, şi printre puţinele din ţară. Salina de pe strada Gloriei te scapă, în numai zece şedinţe, de probleme de respiraţie, alergii, stres, insomii. Preţul unui pachet de zece şedinţe este de 100 de lei, dar dacă le plăteşti în avans ai o reducere de 20%.

 • Loteria tratamentelor în hepatitele B şi C
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Loteria tratamentelor în hepatitele B şi C

  În ţară, pentru obţinerea tratamentului antiviral, bolnavii cu hepatită trebuie să parcurgă un drum anevoios, listele de aşteptare fiind în continuare lungi. Şi, de multe ori, greul nu se termină odată cu începerea terapiei.

 • Transplantul, ca soluţie în terapia diabetică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transplantul, ca soluţie în terapia diabetică

  O parte dintre diabeticii dependenţi de injecţiile cu insulină vor avea o nouă opţiune: transplantul de celule prelevate din pancreas. Intervenţia se realizează cu scopul de a suplini celulele bolnavului, incapabile să mai producă insulină.

 • Slobozia: Un zâmbet pentru copiii bolnavi de autism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Un zâmbet pentru copiii bolnavi de autism

  În municipiile Slobozia şi Feteşti, s-a dat startul unei campanii de colectare a jucăriilor de care micuţii aflaţi în suferinţă au nevoie pentru o terapie specială, numită ABA.

 • Ce rol are terapia comportamentală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce rol are terapia comportamentală

  Tratamentul psihologic vizează schimbarea modului de gândire, considerat responsabil pentru reacţiile noastre emoţionale şi fiziologice. Specialiştii afirmă că această terapie este la fel de eficientă ca şi tratamentul medicamentos în cazul depresiei, anxietăţii sau al comportamentului obsesiv-compulsiv.

 • Întrebări frecvente despre tratamentul homeopatic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întrebări frecvente despre tratamentul homeopatic

  Folosită atât preventiv, cât şi curativ, terapia homeopatică poate da rezultate bune. Succesul acestui tratament depinde însă de unele măsuri pe care trebuie să le respecţi.

Modifică Setările