Stiri despre teodora gheorghiu

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Juan Diego Flórez faţă cu mediocritatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Juan Diego Flórez faţă cu mediocritatea

  Juan Diego Flórez a venit la Bucureşti la apogeul carierei. E totuşi un progres: Pavarotti a cântat în România o singură dată, în turneul său de adio, iar José Carreras – mult după ce se retrăsese de pe scenă.

 • Teodora Gheorghiu înregistrează la Praga arii de belcanto cu Czech National Symphony Orchestra dirijată de Frederic Chaslin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teodora Gheorghiu înregistrează la Praga arii de belcanto cu Czech National Symphony Orchestra dirijată de Frederic Chaslin

  Teodora Gheorghiu se află în această perioadă  în plină sesiune de înregistrări la Praga alături de Czech National Symphony Orchestra dirijată de Frederic Chaslin, cu un spectaculos program de arii de belcanto, alese pornind de la repertoriul dedicat la începutul secolului al XIX-lea celebrei soprane Henriette Meric-Lalande, unul dintre cele mai importante nume ale genului în acea perioadă.

 • Belcanto la Ateneu – sau de ce frumuseţea contează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Belcanto la Ateneu – sau de ce frumuseţea contează

  Am avut şansa să mă ocup, în ultimii zece ani, de promovarea unor evenimente de muzică clasică, multe dintre ele de anvergură naţională. Recent, am fost invitat să dau o mână de ajutor pentru campania de promovarea în online a primului turneu de recitaluri al sopranei Teodora Gheorghiu în România.

 • Soprana Teodora
Gheorghiu, rafinament la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Teodora Gheorghiu, rafinament la Ateneul Român

  Nu ştiu dacă greşesc, dar îmi pare că Teodora Gheorghiu este prima artistă cu activitate pe scene importante ale lumii care şi-a propus un turneu naţional extraordinar de recitaluri în oraşe mai mari sau mai mici, la Piteşti, Caracal, Braşov (municipiul natal), Alba Iulia, Arad, pentru ca acum să-l încheie în Capitală.

 • Teodora Gheorghiu, în primul turneu de recitaluri în România VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teodora Gheorghiu, în primul turneu de recitaluri în România VIDEO

  După ce a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, Teodora Gheorghiu se pregăteşte pentru primul ei turneu de recitaluri în România. Turneul se va desfăşura în perioada 16-29 martie, în şase oraşe din ţară.Celebra soprană va începe turneul la Piteşti, apoi va trece prin Caracal, Braşov, Alba Iulia, Arad, evenimentul urmând să se încheie la Bucureşti, pe scena Ateneului Român.

 • Muzica lui Lipatti la mare preţ, de Ziua Culturii Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzica lui Lipatti la mare preţ, de Ziua Culturii Naţionale

  Duminică, la Studioul de Concerte „Mihail Jora“ – Sala Radio din Bucureşti, a avut loc concertul aniversar „Lipatti 100” susţinut de Orchestra Natională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, alături de soprana Teodora Gheorghiu şi de pianiştii Sergiu Tuhuţiu şi Daniel Goiţi.

 • Trei „dive” şi... un „divo”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei „dive” şi... un „divo”

  Concertul din preajma Crăciunului, datorat Formaţiilor Muzicale Radio şi desfăşurat sub genericul „divelor de operă” a primit în 2015 şi o voce de tenor, aceea a tânărului Ştefan Pop, a cărui lansare mondială a avut loc după câştigarea fără drept de apel a marelui Concurs Internaţional de Canto „Operalia – Plácido Domingo”, ediţia Milano 2010.

 • Mai multe „dive” şi un „divo”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai multe „dive” şi un „divo”

  Parafrazez afişul tradiţionalului concert de la Sala Radio, din preajma Crăciunului. Celor „trei dive” titulare ale anului 2014, Aurelia Florian, Roxana Constantinescu şi Teodora Gheorghiu, li s-au mai adăugat în acest decembrie o „divă colectivă”, Orchestra Naţională Radio şi un „divo”, dirijorul invitat David Crescenzi.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Cele trei dive" vor cânta la Sala Radio

  Vineri, 12 decembrie, pentru al patrulea an consecutiv, trei artiste lirice din România vor urca pe scenă într-o gală la Sala Radio. De această dată, cele trei artiste invitate la Bucureşti sunt: sopranele Teodora Gheorghiu şi Aurelia Florian şi mezzosoprana Roxana Cconstantinescu.

 • Verdi şi baroc la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Verdi şi baroc la Sala Radio

  Continuă preocupările managementului Orchestrelor şi Corurilor Radio pentru concertele lirice. Într-o diversitate de stiluri care face bine.

 • VIDEO Cele mai frumoase concerte:un nou Crăciun vienez cu Edvin Marton, la Sala Palatului, şi Ruxandra Donose, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cele mai frumoase concerte:un nou Crăciun vienez cu Edvin Marton, la Sala Palatului, şi Ruxandra Donose, la Sala Radio

  Pe violonistul Edvin Marton, cu al său Stradivarius, îl putem aplauda astă-seară la Sala Palatului, la un "Crăciun vienez". La Sala Radio, putem asculta trei voci excepţionale, cu Ruxandra Donose cap de afiş, în concertul "Trei dive". Dacă soprana Marianne Cornetti cântă, tot în această-seară, la Opera Naţională, la rândul lor, Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, ne invită, mâine, la spectacolul "Caramitru -Mălăele, un Crăciun şi două stele".

 • Farmecul nopţilor baroce de la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Farmecul nopţilor baroce de la Paris

  În Sala bizantină a Ambasadei României de la Paris, Institutul Cultural Român a organizat o serie de concerte cu titlul „Nopţi baroce la Palatul Béhague“. Mezzo-soprana Ruxandra Donose, soprana Teodora Gheorghiu şi mezzo-soprana Viorica Cortez au impresionat publicul francez.

 • Trei dive la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei dive la Bucureşti

  La finalul turneului pe care l-au avut în România, mezzosoprana Ruxandra Donose şi sopranele Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva vor susţine mâine un concert la Sala Radio din Capitală.

 • Trei dive în turneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei dive în turneu

  Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva concertează la Iaşi, Cluj, Timişoara şi Bucureşti, între 17 şi 23 decembrie.

 • Din culisele unor sesiuni de înregistrări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din culisele unor sesiuni de înregistrări

  Orchestra Naţională Radio a încheiat seria de înregistrări cu Teodora Gheorghiu, cu Ophélie Gallard şi cu Shirley Brill. O aură de mister înconjoară întâmplările petrecute în spatele uşilor închise pentru ca  o înregistrare de pe un CD de muzică clasică să sune aproape perfect.

Modifică Setările