stiri despre teodor melescanu

Comisia Europeană remarcă în ultimele două rapoarte publicate astăzi de Comisia Juncker cu privire la progresele înregistrate de România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare că vecinii de la Sud de Dunăre se califică pentru a ieşi din cadrul MCV. „Eforturile Bulgariei înregistrate de la aderare sunt suficiente pentru a-şi onora obligaţiile făcute la aderare”, notează Comisia Europeană.

acum 12 ore · comentarii (26)

Retragerea SUA din nord-estul Siriei a fost un semnal major al câştigului obţinut de Rusia în Siria. Da, Rusia a preluat pe deplin controlul în statul sirian, dar a moştenit nu numai postura avantajoasă care îi dă relevanţă de prim plan şi un rol dominant în Orientul Mijlociu, dar şi responsabilităţile şi toate confruntările din regiune în sarcină.

acum 18 ore · comentarii (30)

Moţiunea de cenzură a trecut la votul din Parlament, deşi opoziţia nu avea nici o propunere de prim-ministru la vedere, la ora votării acesteia. În Germania, stat federal, cu un parlament raţionalizat, moţiunea de cenzură este la vedere, adică una dintre camere, fie Bundesrat-ul, fie Bundestag-ul, poate înlătura Guvernul doar în cazul în care parlamentarii propun un alt Cancelar.

acum 11 ore · comentarii (1)

După ce turcii au trecut hoţeşte graniţa cu Siria, aşa cum avertizase mai demult Erdogan („Într-o noapte, când nu vă aşteptaţi, vom veni...“), dar nimeni nu l-a crezut, Trump s-a simţit dator  să-i explice preşedintelui turc cum stă treaba: „Fii bărbat, nu fi prost, opreşte-te!“ Desigur, într-un bilet roz şi diplomatic, care mai avea şi alte câteva fraze introductive.

acum 10 ore · comentarii (15)

„E adevărat tipul...!“, spune unul dintre cei doi tineri, în spatele meu, în zona în care îşi beau cafeaua. Lucrez la un proiect de leadership, într-o companie care are o combinaţie relativ omogenă de generaţii. Generaţia tânără este însă mai puternic vizibilă şi din ce în ce mai numeroasă. Media de vârstă scade constant şi asta bucură pe toată lumea.

acum 10 ore · comentarii (0)

Mi-a sărit în ochi în fluxul de ştiri de pe FB o postare cu titlul „Oare arătăm săraci?”, care avea mii de like-uri şi distribuiri. Descria întâlnirea dintre doi foşti colegi de clasă, ajunşi acum adulţi, unul cu un „bolid” scump, cu mulţi cai şi iphone de generaţie nouă, celălalt (povestitorul) cu o maşină „mică-mică care consumă foarte-foarte puţin”.

acum 15 ore · comentarii (8)

Guvernul Orban va trece, din prima sau din a doua încercare, de votul Parlamentului. Este util să vedem şi ce măsuri pot fi adoptate în perioada de tranziţie de un an, rămasă până la viitoarele alegeri parlamentare.  Sistemele sociale, în particular cele din educaţie, sunt inerţiale şi conservative. Este bine pentru că nu plonjează în aventuri cu final necunoscut, este şi rău pentru că se opun schimbărilor.

acum 20 ore · comentarii (8)

Dacă poate lăsa în urmă şi altceva decît greaţa, supeproducţia porno-politică Brexit fără Brexit sau Divorţ prin Recăsătorire ar trebui să fie primul pas spre dezintoxicare. Prea multă lume trăieşte sau se aşază la coadă spre a trăi cu iluzia democraţiei desăvîrşite în şi prin Uniunea Europeană. Adevărul e mult mai aproape de pretenţiile neobosite ale tinichelei pătrunse în tabloul lui Mendeleev pentru a evacua aurul.

acum 2 zile · comentarii (24)