Stiri despre teodor ilincai

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (II)

  Sub acelaşi generic, notez alte evenimente ale primei scene lirice naţionale, înscrise în cadrul preocupărilor manageriale constante de primenire a distribuţiilor, inclusiv prin invitarea de artişti români care îşi desfăşoară activitatea în străinătate. Reuşita a fost deplină.

 • Soprana genială Angela Gheorghiu în oraşul Gabrielei Firea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana genială Angela Gheorghiu în oraşul Gabrielei Firea

  Sunt convins că doamna primar general nu a mers cu taxiul spre casă după concertul  Angelei Gheorghiu, să fie furată la bani, dar cred că nu se poate să nu fi zărit vreodată tragedia victimelor reţelelor de prostituţie

 • Tenorul Teodor Ilincăi: „Un artist complet trebuie să se raporteze la absolut, pentru tot ce ţine de el şi ce se întâmplă în jurul său” VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tenorul Teodor Ilincăi: „Un artist complet trebuie să se raporteze la absolut, pentru tot ce ţine de el şi ce se întâmplă în jurul său” VIDEO

  Marţi seară, în grădina Verona, a avut loc un eveniment organizat de Laboratorul de artă, dedicat tenorului Teodor Ilincăi. Acestuia i s-a alăturat şi contratenorul Adrian George Popescu, alături de care a depănat amintiri legate de locul natal, Mălini, dar şi legate de felul în care şi-a început activitatea în operă. Ilincăi a alternat momentele de povestire cu unele muzicale, încântându-şi astfel audienţa.

 • Tenorul Teodor Ilincăi cântă pe celebra scenă Covent Garden din Londra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tenorul Teodor Ilincăi cântă pe celebra scenă Covent Garden din Londra

  Reprezentaţiile cu „Madama Butterlfy” au loc la Opera Regală Covent Graden din Londra în perioada 13-25 aprilie, având-o în rolul principal pe soprana americană Ana María Martínez, iar Teodor Ilincăi revine pe prestigioasa scenă de operă londoneză în rolul Pinkerton din „Madama Butterfly”. Spectacolul este dirijat de italianul Renato Balsadonna, până de curând dirijor principal al Corurilor Operei Regale.

 • Momente pe scena Operei
Naţionale Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momente pe scena Operei Naţionale Bucureşti

  Două spectacole ale primei noastre scene lirice mi-au reţinut atenţia în ultima vreme. Motivul? Importanţi cântăreţi români care repurtează succese în străinătate, oaspeţi străini sau tineri debutanţi în roluri principale au fost capetele de afiş.

 • La bohème în vreme de război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La bohème în vreme de război

  Dacă ar fi fost o premieră a unei noi producţii de operă pentru La bohème, atunci cea mai potrivită translaţie a dramei ar fi fost în contextul unui Blitzkrieg pe timp de iarnă.

 • Evenimente lirice
bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evenimente lirice bucureştene

  Tradiţionalul Concert Extraordinar de Crăciun al Primăriei Capitalei a programat recent la Ateneul Român întâlnirea cu două tinere vedete ale artei lirice, doi cântăreţi care repurtează succese remarcabile pe marile scene ale lumii, soprana Anita Hartig şi tenorul Teodor Ilincăi.

 • Cântăreţi români la Opera de Stat din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântăreţi români la Opera de Stat din Viena

  Între 1992 şi 2010, perioada directoratului lui Ioan Holender, cel mai lung din istoria faimosului teatru liric de pe Ring, prezenţa românilor pe afişe a fost de o consistenţă ce a depăşit epocile anterioare. Anii au trecut.

 • La Cluj-Napoca, în Joia Mare
catolică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Cluj-Napoca, în Joia Mare catolică

  Opera Naţională Română din municipiul de pe malurile Someşului a adus prinosul său Patimilor Mântuitorului, într-un concert cu „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi, colos de muzică şi creaţie generatoare de profundă emoţie spirituală.

 • Graţie Elenei Moşuc, „Norma“ a revenit la Bucureşti…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Graţie Elenei Moşuc, „Norma“ a revenit la Bucureşti…

  … după cca două decenii şi jumătate, în formă de concert la Sala Radio, urmând vechii producţii a Operei bucureştene. A fost o nouă iniţiativă lăudabilă a conducerii Orchestrelor şi Corurilor Radio, care centrează tradiţionalele seri de operă în concert pe marii noştri cântăreţi aureolaţi în roluri definitorii de importante scene ale lumii.

 • Verdi şi baroc la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Verdi şi baroc la Sala Radio

  Continuă preocupările managementului Orchestrelor şi Corurilor Radio pentru concertele lirice. Într-o diversitate de stiluri care face bine.

 • Angela Gheorghiu, ambasadorul nostru în lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Gheorghiu, ambasadorul nostru în lume

  Bucuria de a fi român trăind în străinătate nu o ai de foarte multe ori. Simţi cum inima ţi se face mică când auzi sau citeşti aproape zilnic de românii ce nu te onorează. Dar sunt momente magice, unice, de înălţare a sufletului, când eşti realmente fericit că te-ai născut în România şi eşti întru totul entuziasmat de românii speciali pe care îi întâlneşti.

Modifică Setările