Stiri despre tennessee williams

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Familia din visul american
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia din visul american

  Pentru cei care au văzut piesele lui Tennessee Williams în vremurile de glorie ale autorului e de notorietate modul preocupant în care dramaturgul tratează relaţiile de familie din lumea „putredă“, ca să zic aşa, a societăţii americane a timpului, inspirat fiind de ultimele cuceriri ale psihanalizei.

 • „Pisica pe
acoperişul fierbinte“ zgârie rău. Premieră la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pisica pe acoperişul fierbinte“ zgârie rău. Premieră la Teatrul Bulandra

  Marţi seară a avut loc premiera, la Sala Izvor (Liviu Ciulei) a Teatrului Bulandra, cu spectacolul „Pisica pe acoperişul fierbinte“, pe textul premiat cu Pulitzer al celebrului Tennessee Williams (tradus de regretata Antoaneta Ralian) şi în regia reputatului Dinu Cernescu. Publicul a fost încântat de prestaţia unor îndrăgiţi actori: Alexandra Fasolă, Tudor Aaron Istodor, Dana Dogaru, Virgil Ogăşanu, Silvana Negruţiu şi Lucian Ifrim.

 • Şi stanislavskianism, şi brechtianism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi stanislavskianism, şi brechtianism

  Exegeţii de literatură dramatică apreciază că Tennessee Williams ar fi scriitorul a cărui creaţie ilustrează cel mai bine tipul modern de piesă cehoviană. Ceea ce în limba engleză se denumeşte prin sintagma „the Mood Play”.

 • Etaje ale memoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etaje ale memoriei

  Exegeţii literari ai Menjeriei de sticlă socotesc, pe drept cuvânt, piesa drept una „a memoriei”. Au în vedere, desigur, monologul de la început al lui Tom, alter-ego al dramaturgului (numele real al lui Tennessee Williams este Tom Lanier Williams) care invocă valoarea sentimentală a confesiunii şi caracterul ei nerealist.

 • Actriţa Ileana Stana: „Am fost protejată de o stea norocoasă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actriţa Ileana Stana: „Am fost protejată de o stea norocoasă“

  Una dintre cele mai cochete actriţe ale teatrului şi cinematografiei româneşti, Ileana Stana Ionescu este un exemplu de modestie şi un om cu frică de Dumnezeu, cum rar mai ai oportunitatea să întâlneşti! Ea ne-a povestit despre cariera impresionantă, despre regrete şi familie, dar şi despre pasiunile care au dat culoare vieţii de artist.

 • Crocodilul pederast
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crocodilul pederast

  Tennessee Williams şi-a publicat memoriile cu cinci ani înainte de moartea sa accidentală. Celebrul dramaturg american îşi povesteşte aventurile sexuale sau vorbeşte deschis despre problemele pe care le-a avut toată viaţa cu alcoolul, calmantele şi drogurile.

 • Dramaturgul omului modern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dramaturgul omului modern

  Când juriul Academiei Suedeze anunţa, în 1976, decernarea Nobelului pentru literatură americanului Saul Bellow, conaţionalul său Tennessee Williams era de ani buni un dramaturg de notorietate internaţională.

Modifică Setările