Stiri despre tehnocrati

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Liam Fox, candidat pentru şefia Organizaţiei Mondiale a Comerţului: OMC are nevoie de un impuls politic la conducere, nu de tehnocraţi mai buni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liam Fox, candidat pentru şefia Organizaţiei Mondiale a Comerţului: OMC are nevoie de un impuls politic la conducere, nu de tehnocraţi mai buni

  Scoţianul Liam Fox, fost secretar de stat pentru comerţ internaţional şi în prezent candidat pentru funcţia de director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, a transmis într-o scrisoare deschisă că OMC are nevoie de un impuls politic, nu de tehnocraţi mai buni, şi că directorul general trebuie să fie un susţinător puternic al sistemului bazat pe reguli pentru naţiunile puternice.

 • Lista finală a Guvernului Orban: cine sunt cei 16 miniştri. Nume-surpriză apărute la unele din cele mai importante ministere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista finală a Guvernului Orban: cine sunt cei 16 miniştri. Nume-surpriză apărute la unele din cele mai importante ministere

  LIberalii sunt pe ultima sută de metri cu stabilirea componenţei Guvernului Orban, în echipa liderului PNL fiind şi nume-surpriză, cum e cel al deputatului Ion Ştefan la Ministerul Dezvoltării Regionale. În schimb Cabinetul Orban va avea şi nume cunoscute precum al liderului senatorilor, Florin Cîţu, şi al Ralucăi Turcan, prim-vicepreşedinte a PNL. Lista a fost definitivată după o ultimă discuţie purtată cu preşedintele Klaus Iohannis.

 • VIDEO Cum îi lăuda Viorica Dăncilă pe Dacian Cioloş şi pe tehnocraţi: „Sunt o speranţă pentru agricultura românească“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum îi lăuda Viorica Dăncilă pe Dacian Cioloş şi pe tehnocraţi: „Sunt o speranţă pentru agricultura românească“

  Eurodeputata Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcţia de premier, îi lăuda în 2015 pe fostul premier Dacian Cioloş şi pe fostul ministru al Agriculturii. În acea perioadă Dăncilă ocupa funcţia de vicepreşedinte a Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală din PE. Ulterior, tehnocraţii au fost puşi la zid de PSD. Chiar azi, când a anunţat-o pe Viorica Dăncilă, Liviu Drgane a spus: „Numai un guvern tehnocrat ia oameni de stradă“.

 • Cioloş: Bunăstarea adusă de PSD o simţim în preţul combustibililor, în inflaţie, în ritmul creşterii ratelor la bănci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cioloş: Bunăstarea adusă de PSD o simţim în preţul combustibililor, în inflaţie, în ritmul creşterii ratelor la bănci

  Fostul premier Dacian Cioloş spune că cifrele triumfaliste nu ţin loc de bunăstare, nici nu compensează lipsa de eficienţă în actul guvernamental, nu ţin loc nici de lipsa de predictibilitate creată de schimbările frecvente şi incoerente ale legislaţiei fiscate, care aruncă economia în aer şi că bunăstarea şi stabilitatea aduse de PSD le simţim în preţul combustibililor, în inflaţie, în cursul leu-euro şi, în ritmul creşterii ratelor la bănci.

 • Guvernele tehnocrate şi riscurile lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernele tehnocrate şi riscurile lor

  Noi am fost un guvern atipic, rupt de interesele partidelor şi de oamenii lor din interior şi cu rezultate mediocre. Un guvern care ar fi trebuit să pregătească alegerile parlamentare fără să tulbure prea mult apele, aşa cum a fost un precedent guvern tehnocrat, Guvernul Isărescu.

 • E
foarte posibil să avem din nou un guvern de tehnocraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E foarte posibil să avem din nou un guvern de tehnocraţi

  Într-una din zilele trecute, încercând să explice, într-o postare pe o reţea socială, brusca simpatie de care parcă a început să se bucure nu doar în rândul oamenilor simpli, ci şi printre o seamă de analişti politici sau la câteva posturi de televiziune dl. Sorin Grindeanu, poetul şi fostul disident anticomunist Dorin Tudoran făcea o observaţie cât se poate de adevărată.

 • „En Marche!“ de România. Dacian Cioloş şi-a lansat oficial „Platforma România 100“. Foşti miniştri tehnocraţi şi deputaţi USR fac parte din echipă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „En Marche!“ de România. Dacian Cioloş şi-a lansat oficial „Platforma România 100“. Foşti miniştri tehnocraţi şi deputaţi USR fac parte din echipă

  Fostul premier Dacian Cioloş a lansat miercuri portalul online al Platformei România 100 şi îi invită pe cei care vor să se implice într-un proiect pentru schimbarea României să se înscrie în asociaţie, după modelul partidului En Marche!, lansat de noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron. Din echipa lui Cioloş fac parte foşti miniştri tehnocraţi, parlamentari USR şi chiar un membru PNL: Hildegard Brandl.

 • Fără adversar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără adversar

  Jos scuzele şi batistele! Ca orice catastrofă moşită de neghiobie, dezastrul PNL e banal. Un Titanic scufundat, încă înainte de întîlnirea cu iceberg-ul, de comandanţi care îşi ţin de vorbă echipajul pe teme de climatologie şi structura moleculară a gheţii. Demisia Alinei Gorghiu trebuie să vină repede, ca o corectură elementară în lucrarea unui promovat cu pile, peste rînd.

 • 2016 – România în pericolul narativelor nedemocratice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2016 – România în pericolul narativelor nedemocratice

  A început de toamna. Greva transportatorilor, a medicilor, a judecătorilor, a angajaţilor din penitenciare, scandaluri de corupţie şi anticorupţie, doctorate presupuse plagiate, atacuri menite să sfărâme credibilităţi. O panoramă demnă de Judecata de Apoi a lui Hieronymus Bosch.

 • De ce îl atacă PNL pe Vlad Voiculescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce îl atacă PNL pe Vlad Voiculescu

  PNL îl atacă mârşav pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii şi om din afara sistemului, şi cel politic şi cel de sănătate, printr-un site care aparţine familiei fostei liberale Diana Tuşa. Poate părea paradoxal că liberalii, care public se definesc ca mari iubitori de tehnocraţie şi tehnocraţi, îl terfelesc pe Voiculescu pe canale informale, favorabile PNL.

 • Tehnocraţi cu iz neo-liberal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnocraţi cu iz neo-liberal

  „Când eşti tentat să te simţi frustrat din cauza inepţiilor altora, în primul rând stai jos şi numără-ţi-le pe ale tale. După aceea decide dacă poţi trece ceva cu vederea. Dacă ceva trebuie să fie menţionat, caută metode constructive de a aborda problema”.

 • Politica
românească la sfârşit de august
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica românească la sfârşit de august

  Invitat duminica trecută la emisiunea „În faţa ta” de la postul de televiziune Digi24, ministrul Fondurilor Europene, dl. Cristian Ghinea, a făcut o afirmaţie ce a condus la reaprinderea discuţiei legate de o eventuală participare a d-lui Dacian Cioloş, gardat de o seamă dintre cei mai fideli dintre colaboratorii lui, în postura de candidat la alegerile parlamentare programate a avea loc în primele zile ale iernii viitoare.

 • De la Bosch la Cioloş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Bosch la Cioloş

  Mă pregăteam să abordez grozăvii insuportabile. De pildă actualitatea unui Hieronymus Bosch, la fix o jumătate de mileniu de la decesul pictorului flamand, mare expert în chinurile iadului şi păcate capitale omeneşti....

 • De ce nu vă mai plac tehnocraţii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu vă mai plac tehnocraţii?

  S-a răspândit în ultima vreme – mai ales de când unii membri ai Guvernului au început să şi vorbească mai mult, nu doar „să tacă şi să facă” – opinia că „tehnocraţii nu sunt ce ne trebuie”. Mai ales PSD face eforturi să se răfuiască tot mai mult cu tehnocraţii. Dar – ca de multe ori în zgomotoasa noastră societate – discuţia o ia razna.

 • Transparenţă tehnocrată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transparenţă tehnocrată

  La anunţarea recentei remanieri, care a vizat 4 miniştri, premierul a permis presei doar 3 întrebări. Cu una mai puţin decât numărul miniştrilor remaniaţi. Are justificare această limitare grosolană a dreptului ziaristului de a pune întrebări? Variante de răspuns: nu, nu, nu.

 • Tehnocraţi versus „dinozauri“. Cine sunt oamenii din Guvernul Cioloş care au răspuns atacurilor lansate de politicieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnocraţi versus „dinozauri“. Cine sunt oamenii din Guvernul Cioloş care au răspuns atacurilor lansate de politicieni

  Miniştrii tineri din Guvernul Cioloş rup tăcerea şi încep să răspundă la atacurile venite din partea unor politicieni versaţi ca Victor Ponta, Sebastian Ghiţă sau Elena Udrea. Tehnocraţii demontează cu argumente acuzaţiile populiste ale oamenilor politici şi cer să fie lăsaţi în pace pentru a se ocupa de guvernarea ţării.

 • Ce spune Dacian Cioloş despre plagiatul lui Tobă şi despre schimbarea lui Arafat. Sunt şanse să rămână premier şi în 2016?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune Dacian Cioloş despre plagiatul lui Tobă şi despre schimbarea lui Arafat. Sunt şanse să rămână premier şi în 2016?

  Premierul Dacian Cioloş a precizat, în emisiunea „Jocuri de Putere, că aşteaptă un verdict oficial referitor la plagiatul ministrului de Interne Petre Tobă, apoi va lua o decizie. De asemenea, premierul aşteaptă date suplimentare pentru a hotărî şi soarta lui Raed Arafat. Dacian Cioloş a anunţat că nu va candida la alegerile parlamentare de anul viitor şi a insistat că mandatul său este limitat: un an.

 • Scutire de la ora de sport
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scutire de la ora de sport

  Avem o capacitate uriaşă de a ne autoamăgi şi de a-i minţi pe alţii. De unde o veni – nu ştiu. Doar că funcţionează. Uite, numai, bunăoară, noul guvern. Purtătorii de celule cenuşii puteau înţelege din start ce s-a întâmplat. Dragnea a simţit presiunea străzii, clocotul mulţimii şi a mizat pe ţapul ispăşitor. De fapt, pe doi: Ponta şi Oprea.

 • Cine sunt tehnocraţii cu conexiuni politice din Guvernul Cioloş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt tehnocraţii cu conexiuni politice din Guvernul Cioloş

  În Guvernul lui Dacian Cioloş şi-au făcut loc, printre tehnocraţi, şi miniştri cu legături politice bine înrădăcinate, oameni fără carnet de partid, dar care au lucrat pentru politicieni şi persoane care au fost numite politic în funcţiile deţinute înainte de a ajunge miniştri.

 • Tehnocraţii latino-americani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnocraţii latino-americani

  În America latină tehnocraţii sunt prezenţi încă de la sfârşitul secolului 19. Cel mai cunoscut exemplu este cel al „Los científicos” din timpul regimului dictatorial al lui Porfirio Diaz (1876-1911). „Los cientificos” au fost urmaţi de alţi specialişti care trebuiau să trateze politica precum o ştiinţă. Ce putem învăţa din aceste experienţe?

 • Cine sunt miniştrii din Guvernul Cioloş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt miniştrii din Guvernul Cioloş

  Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat duminică după amiază lista de miniştri din echipa guvernamentală. Din noul Guvern fac parte specialişti care au lucrat în Comisia Europeană, printre aceştia fiind: Achim Irimescu sau Anca Paliu Dragu. De asemenea, un apropiat al PSD, sociologul Vasile Dâncu, va fi vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale.

Modifică Setările