Stiri despre tehnocrat

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Inconsistenţa ca virtute politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inconsistenţa ca virtute politică

  E limpede că ţărişoara nu merge prea bine. (Aproape) toată lumea se întreabă de ce. Răspunsul cel mai la îndemînă se referă la corupţie. Şi nu se poate contesta că patriotul român fură ca-n codru şi fură codrul însuşi, dacă se iveşte ocazia.

 • Ne-trebnici, ne-vrednici, ne-toţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ne-trebnici, ne-vrednici, ne-toţi

  Dincolo de pejoraţia radicală a termenilor din titlu, există şi sensuri ale lor nu neapărat mai blînde, dar mai neutru descriptive: la fel de întristătoare, dar mizericordios clinice. Mai ales dacă folosim cratima intre prefixul negaţiei şi restul cuvîntului, descoperim ceea ce, în toate cele trei cazuri, stimulează mila.

 • Raluca Prună: Sunt dezamăgită de atitudinea fostului premier. Dacă iubea justiţia, putea face mai mult ca tehnocratul Prună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raluca Prună: Sunt dezamăgită de atitudinea fostului premier. Dacă iubea justiţia, putea face mai mult ca tehnocratul Prună

  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, duminică, faptul că pe fostul premier, Victor Ponta nu a făcut nimic pentru justiţie, spunând că este dezamăgită de luarea lui de poziţie, mai ales că este magistrat de profesie, şi că, dacă iubea atât de mult justiţia, putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună, potrivit News.ro

 • Guvernarea prin crize
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernarea prin crize

  Am avut reţineri să scriu despre criza managementului de la Opera Română. Nu am vrut să pară ceva personal, în condiţiile date. Doar că lucrurile au scăpat de sub control şi iau aspect de telenovelă, în care absurdul se împleteşte „armonios” cu accente de naţionalism primitiv.

 • Domnule prim-ministru Dacian Cioloş,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule prim-ministru Dacian Cioloş,

  Aveţi dreptate să fiţi supărat pe PNL. A greşit când a acceptat compromisul cu PSD, doar ca să treacă votul prin corespondenţă şi legea finanţării partidelor. Acum, însă, sunteţi singurul care puteţi repara greşeala politică, foarte repede şi foarte simplu.

 • Apostolii
Epocii de Aur. Elena Ceauşescu, primul tehnocrat al ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii Epocii de Aur. Elena Ceauşescu, primul tehnocrat al ţării

  IMPOSTURĂ. Elena Ceauşescu a fost unul dintre puţinii politicieni care au urmat, în ordine, etapele desăvârşirii profesionale – trei clase primare, facultate la fără frecvenţă, doctorat – şi care abia apoi şi-au lansat cariera politică. Vreme de 24 de ani, Elena Ceauşescu a fost primul tehnocrat al ţării. Chiar dacă totul a fost o minciună.

 • Vlad Voiculescu, iniţiator al „reţelei citostaticelor“, este noul şef de cabinet al ministrului de Finanţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Voiculescu, iniţiator al „reţelei citostaticelor“, este noul şef de cabinet al ministrului de Finanţe

  Vlad Voiculescu este noul şef de cabinet al ministrului de Finanţe. Acesta a absolvit  Vienna University of Economics and Business Administration şi are o experienţă de 10 ani ani în domeniul financiar. Voiculescu a devenit cunoscut şi ca iniţiator al „reţelei citostaticelor“, prin intermediul cărora aducea în România medicamente pentru bolnavii de cancer, care nu se găseau pe piaţă din cauza problemelor din sistemul sanitar.

 • Reminder: satul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reminder: satul românesc

  Cu tehnocraţi sau fără, cu societate civilă activă, implicată sau fără, cu vot uninominal sau pe liste, cetăţenii din Tătaru, Cocora, Valea Mare, Hunia etc. îşi văd de viaţa lor. Simplă, rudimentară, cu multe lipsuri. Cu zâmbete puţine şi multe grimase care îşi găsesc rădăcina în poverile de zi cu zi.

 • Un an tehnocrat. Următorul pas: înregimentat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un an tehnocrat. Următorul pas: înregimentat?

  Am avut câteva intervenţii publice înaintea formării noului Guvern în care îmi exprimam scepticismul în privinţa etichetei de tehnocraţi. O construcţie sănătoasă nu o poţi realiza de pe o zi pe alta. Iar cazurile Guseth şi Baciu reprezintă frânturile unor decizii pripite, grăbite.

 • Sunt mai buni miniştrii tehnocraţi sau miniştrii politici ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunt mai buni miniştrii tehnocraţi sau miniştrii politici ?

  Desemnarea noului premier tehnocrat Dacian Cioloş a readus în discuţia publică clasica dilemă care vizează oportunitatea numirii la conducerea ministerelor a tehnocraţilor sau a  politicienilor de carieră.

 • Surse: Urmează o remaniere a Guvernului Boc săptămâna viitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surse: Urmează o remaniere a Guvernului Boc săptămâna viitoare

  Surse din Partidului Democrat Liberal au declarat, pentru "Adevărul", că săptămâna viitoare va avea loc o puternică remaniere guvernamentală. Informaţiile vin în contextul în care, de mai multe zile, se vorbeşte în mediul politic despre o schimbare a premierului Emil Boc şi a mai multor miniştri.

Modifică Setările