Stiri despre teatrul toma caragiu

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Copila de 10 ani considerată un fenomen al actoriei româneşti. „Nu rolul în sine m-a tulburat, ci faptul că ea în sine a fost capabilă să facă aşa un personaj “
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copila de 10 ani considerată un fenomen al actoriei româneşti. „Nu rolul în sine m-a tulburat, ci faptul că ea în sine a fost capabilă să facă aşa un personaj “

  Ilinca Rus (10 ani) este cel mai tânăr actor al Teatrului „Toma Caragiu“ din Ploieşti. A crescut pe scenă, în culise, fiind mai întâi cel mai fidel spectator al mamei sale, actor la secţia „Păpuşi“  din cadrul aceleiaşi instituţii teatrale, pentru ca apoi să-i calce, deloc timid, pe urme.

 • Suflete firave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suflete firave

  Am aflat, din felurite surse, că din perspectiva mai multor clasamente (nu ştiu cât de relevante) Conor McPherson ar fi cel mai cunoscut ori mai în vogă dramaturg irlandez de astăzi. O consultarea a fişei de creaţie a dramaturgului cu pricina este, fie şi numai din punct de vedere cantitativ, cum nu se poate mai relevantă, probând locul de frunte ocupat de acesta.

 • Jurnal de
premiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de premiere

  Comentez în cele ce urmează două premiere ce au intenţionat o nouă valorificare scenică a scrierilor a doi mari clasici - I.L. Caragiale şi A.P. Cehov. Produse de Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe, respectiv Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti.

 • Un spectacol
despre putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol despre putere

  Numele dramaturgului ceh contemporan Petr Zelenka nu este cu totul necunoscut publicului românesc iubitor de teatru.  În 2007 spectatorii din România au avut parte de o primă întâlnire cu respectivul autor dramatic care este, deopotrivă, şi scenarist de film şi de televiziune.

 • Oameni în
ceaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oameni în ceaţă

  Odată cu spectacolul cu piesa Punctul orb, scrisă de grecul Yannis Mavritsakis, regizorul Radu Afrim revine la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti. Un loc în care a mai semnat, de-a lungul carierei sale, montări precum Nevrozele sexuale ale părinţilor noştri (2004), Plastilina (2005), Miriam W (2010) sau Când ploaia se va opri (2015).

 • Etaje ale memoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etaje ale memoriei

  Exegeţii literari ai Menjeriei de sticlă socotesc, pe drept cuvânt, piesa drept una „a memoriei”. Au în vedere, desigur, monologul de la început al lui Tom, alter-ego al dramaturgului (numele real al lui Tennessee Williams este Tom Lanier Williams) care invocă valoarea sentimentală a confesiunii şi caracterul ei nerealist.

 • Prea multă prudenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea multă prudenţă

  Aparent, avem de-a face cu o familie oarecare. Cu oameni cumsecade. Cu un tată „comme il faut”, de profesiune inginer. În consecinţă calculat, rece ca o ecuaţie, dar parcă fără nici o necunoscută. Raţional, mereu la costum, întotdeauna la patru ace.

 • Ploieşti: Un spectacol pentru cei mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ploieşti: Un spectacol pentru cei mici

  Duminică, cei mai mici dintre spectatorii ploieşteni sunt aşteptaţi la Teatrul „Toma Caragiu" pentru a vedea o piesă de teatru pusă în scenă special numai pentru ei.

Modifică Setările