Stiri despre teatrul tandarica

  32 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatrul Ţăndărică se mută pe Facebook
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Ţăndărică se mută pe Facebook

  În contextul epidemiei de COVID-19, începând de marţi, Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Animaţie Ţăndărică va transmite gratuit online o serie de spectacole pentru copii, pe pagina oficială a instituţiei de Facebook.

 • Începe Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls

  ImPuls, cel mai important festival de teatru de animaţie din România, oferă publicului oportunitatea de a vedea 32 de spectacole din China, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia şi România, extrem de diferite stilistic în care se combină ultimele tehnici în materie de teatru vizual şi se folosesc mai multe tipuri de animaţie. Festivalul va avea loc între 17 şi 27 noiembrie.

 • Spectacolele de la „Gulliver”, aplaudate îndelung la festivaluri de teatru pentru copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolele de la „Gulliver”, aplaudate îndelung la festivaluri de teatru pentru copii

  Teatrul de Păpuşi „Gulliver” marchează începutul toamnei prin participarea la festivaluri de gen din ţară. În acest sfârşit de săptămână, actorii de la Gulliver vor juca două spectacole foarte îndrăgite de cei mici, la Festivalul internaţional de teatru pentru copil şi întreaga familie „Teatru, stradă şi copil”, organizat de Teatrul Ţăndărică din Bucureşti şi, respectiv, Festivalul de teatru pentru copii „Aşchiuţă” din Piteşti.

 • Bilanţul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”. Juriul şi publicul s-au declarat cuceriţi de „Cenuşăreasa”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”. Juriul şi publicul s-au declarat cuceriţi de „Cenuşăreasa”

  Ediţia a XXIV-a a Festivalului Internaţional de Animaţie Gulliver din Galaţi s-a încheiat la finalul săptămânii trecute, în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Acesta a fost un prilej de bucurie şi emoţie pentru teatrele participante, dar şi pentru publicul spectator, festivitatea de decernare a premiilor încununând cu succes cele şase zile de festival.

 • Itsy Bitsy a oferit Premiile de Excelenţă: postul de radio a premiat 
personalităţi şi instituţii care susţin dezvoltarea 
copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Itsy Bitsy a oferit Premiile de Excelenţă: postul de radio a premiat personalităţi şi instituţii care susţin dezvoltarea copiilor

  La zece ani de la înfiinţare, Itsy Bitsy, postul de radio pentru copii, a organizat prima ediţie a galei Premiilor de Excelenţă, în care au fost premiate 15 personalităţi, instituţii şi mai multe organizaţii care susţin dezvoltarea copiilor pe toate planurile şi care au derulat de-a lungul timpului proiecte dedicate familiei. Printre câştigători s-au numărat Simona Halep, Andreea Marin, Margareta Pâslaru, Teatrul Ţăndărică, UNICEF România.

 • Nouă mii de zâmbete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nouă mii de zâmbete

  În timp ce cobori de la etajul patru, de la primul spectacol la al doilea, mâna se odihneşte pe balustrada roşie şi ondulată. Parcă nu te-ai grăbi. Parcă ţi-ai lua câteva momente să savurezi tot ce se vede în jur. Pereţii galbeni pulsează de lumină. Între etaje te opreşti să-ţi tragi sufletul. Culorile vii se topesc în tine. Şi zâmbetul e gata.

 • Un zâmbet larg cât 70 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un zâmbet larg cât 70 de ani

  „Ce e Ţăndărică? Asociaţi-l cu un singur cuvânt”, ne roagă eleganta actriţă Petronela Purima, căreia prezenţa de spirit nu-i lipseşte niciodată. „Bucurie, o cale, drumul spre învăţătură, iniţiere, o viaţă”, se aud răspunsuri din diferite colţuri ale sălii.

 • FNT 2015. Adevărul.ro transmite, în direct, de la ora 11.00, „Adunarea
păsărilor“, în regia lui Cristian Pepino
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FNT 2015. Adevărul.ro transmite, în direct, de la ora 11.00, „Adunarea păsărilor“, în regia lui Cristian Pepino

  În această dimineaţă, de la ora 11.00, spectacolul „Adunarea păsărilor“, de Farid Uddin Attar, în regia lui Cristian Pepino, după o idee de Michaela Tonitza Iordache, poate fi urmărit în live streaming pe Adevărul.ro. Evenimentul are loc la Teatrul Ţăndărică, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care se desfăşoară între 23 octombrie şi 1 noiembrie, la Bucureşti.

 • Artiştii din Animaţie îşi dau mâna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artiştii din Animaţie îşi dau mâna

  Printre atâtea ştiri care dezbină azi lumea mai auzim, iată şi de unele intenţii frumoase de apropiere şi conlucrare, proprii lumii globalizate în care trebuie să ne regăsim raţiunea de a fi. În acest sens, zilele acestea la Bucureşti, având drept gazdă Teatrul Ţăndărică, la cei 70 de ani de existenţă ai săi, sunt reuniţi artişti dedicaţi Animaţiei din întreaga lume.

 • VIDEO Marionetele de la Ţăndărică vor merge la Palatul Şuţu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Marionetele de la Ţăndărică vor merge la Palatul Şuţu

  Vineri, 7 august, de la ora 17.00, la Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu, va avea loc vernisajul expoziţiei „Călătoria lui Ţăndărică“, care face parte din seria evenimentelor aniversare a 70 de ani de la înfiinţarea teatrului de animaţie.

 • Teatrul Ţăndărică din Bucureşti, în turneu în China
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Ţăndărică din Bucureşti, în turneu în China

  Teatrul Ţăndărică din Bucureşti se află într-un turneu în China, unde, timp de trei săptămâni, va parcurge în total 15.907 kilometri şi va pune în scenă, în patru mari oraşe, zece reprezentaţii ale spectacolului "Muzicanţii din Bremen", regizat de Attila Vizauer.

 • 1 iunie la Teatrul Ţăndărică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1 iunie la Teatrul Ţăndărică

  Spectacole pentru copii şi părinţi vor putea fi văzute în cadrul Festivalului Internaţional „Teatru, Stradă şi Copil”, aflat la cea de-a patra ediţie şi organizat de Teatrul Ţăndărică din Bucureşti care deschide cu acest prilej şi Stagiunea de Vară.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "O... săptămână altfel", la Teatrul Ţăndărică. Sărbătoare pentru copii, cu 25 de spectacole reprezentate în aceste zile

  "Ursul păcălit de vulpe" şi "Ridichea Uriaşă" sunt două dintre piesele pe care Teatrul de Animaţie Ţăndărică le-a programat pentru micuţi cu ocazia Săptămânii Alfel care debutează astăzi, 6 aprilie. Cele două spectacole întregesc “Stagiunea de teatru Ţăndărică Altfel” de 5 zile, o medie de 5 spectacole pe zi şi 25 de reprezentaţii în total.

 • Teatrul Ţăndărică începe o serie de spectacole pentru adulţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Ţăndărică începe o serie de spectacole pentru adulţi

  Teatrul de Animaţie Ţăndărică din Bucureşti anunţă extinderea stagiunii pentru 2015, cu câte un spectacol de seară rezervat adulţilor în fiecare lună, primul din această serie fiind "Play Shakespeare", care va avea loc miercuri, de la ora 19.00.

 • Teatrul Ţăndărică aduce o nouă premieră pentru cei mici: „Paraşutiştii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Ţăndărică aduce o nouă premieră pentru cei mici: „Paraşutiştii“

  După „cui i-e frică de Bau Bau“, de luna trecută, regizorul de origine croată Ivica Šimić pune în scenă vineri, de la 18.00, la Teatrul Ţăndărică, spectacolul „Paraşutiştii“. Ambele reprezentaţii aduc în atenţia publicului român tehnici noi şi inovatoare de a educa noua generaţie, de a adapta poveştile la contemporan.

 • Feerii la Ţăndărică, în Festivalul de Animaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Feerii la Ţăndărică, în Festivalul de Animaţie

  O extravagantă gamă de păpuşi, dansatori şi muzicieni din întreaga lume îşi dau întâlnire la Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie. În perioada 14-24 noiembrie, cele peste 70 de evenimente ale Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie“ includ spectacole de teatru, spectacole-lectură, workshop-uri, lansări de carte, expoziţii şi conferinţe.

 • Festivalul Teatrului de Animaţie Ţăndărică aduce la Bucureşti 70 de evenimente culturale din 10 state
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Teatrului de Animaţie Ţăndărică aduce la Bucureşti 70 de evenimente culturale din 10 state

  Joi începe cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie“, organizat de Teatrul Ţăndărică. În perioada 14-24 noiembrie, în Bucureşti se vor desfăşura 70 de evenimentele culturale dedicate atât adulţilor, cât şi celor mici, festivalul debutând cu spectacolul „Mica Sirenă“, producţie a Teatrului Ţăndărică.

 • Catrinţa şi multimedia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catrinţa şi multimedia

  Nu degeaba Teatrul Ţăndărică a invitat în Festivalul „Bucurii pentru cei mici. Spectacole de colecţie” numeroşi lectori străini să conferenţieze şi să-şi exemplifice video demonstraţiile. Mijloacele multimedia continuă să pătrundă în teatrul de animaţie din Bucureşti, acesta părând să se racordeze la căutările europene ale momentului.

 • Start la Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Start la Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie

  Joi, 22 decembrie, incepe cea de-a opta ediţie a „Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie”, care va dura până pe 1 decembrie. Evenimentul va debuta cu o expoziţie de schiţe scenografice, urmată de spectacolul chinez "Călătoriile lui Nills".

 • Spectacole bucureștene originale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole bucureștene originale

  De ceva vreme, la Teatrul Țăndărică, în plin centrul Capitalei, puteți merge cu Alice… În Țara minunilor,  cu Alice personajul și Alice Barb, regizoarea.

Modifică Setările