Stiri despre teatrul radu stanca sibiu

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Spectacolele lunii februarie pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolele lunii februarie pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu

  Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă, în luna februarie, reprezentaţii teatrale în toate zilele de joi, vineri, sâmbătă şi duminică. Spectacole deja consacrate din repertoriul Naţionalului sibian şi premierele lansate recent pe scena TNRS fac parte din programul acestei luni.

 • Cel mai mare succes teatral românesc, peste hotare, din 2019. „Povestea prinţesei deocheate” a fost aplaudată de înalţi oficiali europeni la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai mare succes teatral românesc, peste hotare, din 2019. „Povestea prinţesei deocheate” a fost aplaudată de înalţi oficiali europeni la Bruxelles

  1200 de spectatori, diplomaţi, politicieni de rang înalt, oameni de cultură şi de afaceri s-au bucurat, la Bruxelles, de spectacolul "Povestea prinţesei deocheate", producţie a Teatrului "Radu Stanca". Spectacolul regizat de Silviu Purcărete, cu o scenografie semnată de Dragoş Buhagiar, a avut trei reprezentaţii, în decembrie, în cadrul Festivalului Europalia.

 • Actorul Marian Râlea: „Joc tristeţea unui bufon“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Marian Râlea: „Joc tristeţea unui bufon“

  Actorul Marian Râlea, care interpretează rolul unui bufon în spectacolul „Noaptea bufonilor“,  regizat de Alexa Visarion la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, spune că a fost foarte importantă întâlnirea cu regizorul şi cu Ilie Gheorghe. Marian Râlea a luat, anul acesta, Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol principal.

 • Spectacolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul "Solitaritate", de Gianina Cărbunariu,  va fi prezentat, în ianuarie, la Madrid şi la Bruxelles

  Spectacolul „Solitaritate”, creat de Gianina Cărbunariu la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) a fost invitat, în această lună, să susţină mai multe reprezentaţii în două importante teatre europene: La Teatro de la Abadia din Madrid şi la Théâtre National de la Communauté Française de Belgique din Bruxelles. Spectacolul se joacă pe 15 ianuarie şi la Sibiu (TNRS).

 • Am văzut şi eu FAUST-ul lui Purcărete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am văzut şi eu FAUST-ul lui Purcărete

  Fără îndoială, Faust-ul în viziunea lui Silviu Purcărete este cea mai spectaculoasă punere în scenă a unei piese de teatru în România. Piesa lui Goethe – partea întâi – i-a oferit regizorului român cel mai bun instrument să farmece, să amuze şi, de ce nu? să îngrozească.

 • INFOGRAFIE Spectacolul „Maestrul şi Margareta“ de la Sibiu are cele mai multe nominalizări la Premiile UNITER
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Spectacolul „Maestrul şi Margareta“ de la Sibiu are cele mai multe nominalizări la Premiile UNITER

  Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a fost nominalizat, cu spectacolul "Maestrul şi Margareta", la cinci categorii: Cel mai bun spectacol, Cel mai bun regizor: Zoltán Balász, Cel mai bun scenograf: Velica Panduru şi Zoltán Balász, Cel mai bun actor în rol principal: Marius Turdeanu, Cea mai bună actriţă în rol principal: Mariana Mihu. Următoarea reprezentaţie a spectacolului va avea loc joi, 13 martie, de la ora 19.00.

 • Şapte ani fără actorul Virgil Flonda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte ani fără actorul Virgil Flonda

  Pe 27 iulie se împlinesc şapte ani de la dispariţia directorului artistic al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, actorul Virgil Flonda. Acesta a murit în 2006, la vârsta de 57 de ani, într-o clinică privată din oraşul german Erfurd, unde se afla la tratament.

 • Sibiul are cel mai bun spectacol de teatru al anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiul are cel mai bun spectacol de teatru al anului

  Titlul de cel mai bun spectacol de teatru al anului rămâne pentru cel de-al doilea an consecutiv la Sibiu, după ce în 2012 acest premiu a fost oferit Teatrului Naţional „Radu Stanca” pentru spectacolul „Ultima zi a tinereţii” regizat de Yuri Kordonsky.  Anul acesta, în cadrul celei de-a XXI-a Gală a Premiilor UNITER, producţia „Călătoriile lui Gulliver” a fost desemnată cel mai bun spectacol de teatru al anului.

 • Teatrul Naţional de Operetă joacă la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Naţional de Operetă joacă la Sibiu

  Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 2 noiembrie şi sâmbătă, 3 noiembrie, ora 19:00, spectacolul „Paris mon amour” – o producție a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

 • “O femeie singură”, în premieră duminică la Teatrul Radu Stanca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  “O femeie singură”, în premieră duminică la Teatrul Radu Stanca

  Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în premieră naţională spectacolul „O femeie singură” după un text de Dario Fo şi Franca Rame. Evenimentul va avea loc duminică, 14 octombrie, ora 17:00, la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

 • VIDEO EXCLUSIV Cum s-a născut la Edinburgh succesul lui Purcărete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO EXCLUSIV Cum s-a născut la Edinburgh succesul lui Purcărete

  Regizorul Silviu Purcărete a fost distins cu premiul „Herald Angel" pentru montarea spectacolului „Călătoriile lui Gulliver", gala de decernare a premiilor având loc sâmbătă, la Edinburgh (Scoția). Teatrul Național „Radu Stanca" din Sibiu a realizat un reportaj video, în care a obținut declarații la cald de la oamenii implicați în proiect și de la mai mulți spectatori.

 • Teatrul Naţional Radu Stanca merge la Olimpiada Culturală de la Londra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Naţional Radu Stanca merge la Olimpiada Culturală de la Londra

  După triumful din 2009 cu mega - producţia „Faust” în regia lui Silviu Purcărete, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu revine în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh cu spectacolul „Călătoriile lui Gulliver”.

Modifică Setările