Stiri despre teatrul odeon

  109 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Dans la Odeon", cu tineri coregrafi

  La Teatrul Odeon se va continua proiectului „Dans la Odeon”, iniţiat în 2001 de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu, care îşi propune să aducă în atenţia publicului arta dansului profesionist din România şi de pretutindeni.

 • „Gaiţele“ - 10 ani de la premieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Gaiţele“ - 10 ani de la premieră

  Unul dintre cele mai iubite spectacole ale Teatrului Odeon şi cel mai longeviv din repertoriul actual, „Gaiţele", o comedie cu umor irezistibil ce a adus zâmbetul pe chipul atâtor spectatori împlineşte pe 27 mai, 10 ani de la prima reprezentaţie.

 • Gianina Cărbunariu şi teatrul documentar la Odeon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gianina Cărbunariu şi teatrul documentar la Odeon

  Marţi, 24 aprilie şi miercuri, 25 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Odeon sunt invitate două spectacole semnate Gianina Cărbunariu, realizate în două spații destinate producțiilor independente de artă contemporană

 • Premiile Radio România Cultural se decernează în această seară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiile Radio România Cultural se decernează în această seară

  Actorii Ştefan Bănică şi Emilia Popescu sunt gazdele celei de-a 12-a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural, eveniment care va avea loc în această seară, la Teatrul Odeon din Capitală, şi care va premia cele mai importante realizări culturale din 2011.

 • Teatrul Odeon împlineşte de Crăciun 100 de ani de la primul spectacol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Odeon împlineşte de Crăciun 100 de ani de la primul spectacol

  Era de Crăciun, în 1911. O sală întreagă asculta „Marşul“ din opera „Tannhäuser“ de Richard Wagner, în interpretarea unei orchestre dirijate de Oscar Spirescu. Actriţa Maria Giurgea recita „Prolog de deschidere a noului teatru Comoedia“, poem scris special de Tudor Arghezi.

 • Concursul “5 Licee 5 Teatre” şi-a desemnat câştigătorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concursul “5 Licee 5 Teatre” şi-a desemnat câştigătorii

  La Teatrul Odeon a avut loc ieri seară concursul din cadrul primei ediţii a proiectului “5 Licee 5 Teatre”. Un număr de cinci trupe de teatru din tot atâtea licee din capitală au urcat pe scena Odeonului pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului.

 • AUDIO „Blifaţi“ acest spectacol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AUDIO „Blifaţi“ acest spectacol

  În „Blifat“, spectacolul Teatrului Odeon din Bucureşti, un puşti în vârstă de opt ani îşi pedepseşte familia pentru intoleranţă şi pentru moştenirea genetică pe care a primit-o. Băieţelul cu vocabular precar şi cunoştinţe high-tech peste medie este reflexia malformată a sufletului părinţilor lui.

 • Teatrul Odeon bifează o nouă sală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Odeon bifează o nouă sală

  Teatrul Odeon din Bucureşti inaugurează mâine sala Odeon Studio, cu premiera „Blifat“, de Gabriel Pintilei, în regia lui Alexandru Mihail. Odeon, unul dintre cele mai competitive teatre din Bucureşti, avea nevoie de o nouă articulaţie pentru a-şi continua expansiunea culturală.

 • Marie-France şi Valentin Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marie-France şi Valentin Ceauşescu

  „Doamnă, indiferenţa dumneavoastră mă sinucide“. Replica tânărului din piesa „Îi cunoaşteţi“, de Eugène Ionesco, se întoarce ca un bumerang drept în obrazul fiicei autorului. Marie-France Ionesco a omorât spectacolul „Io-nesco - cinci piese scurte“ cu o bombă acţionată prin telecomandă, fără să fie interesată de victimele deflagraţiei.

 • FOTO Ionesco, interzis unui regizor român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Ionesco, interzis unui regizor român

  Fiica scriitorului Eugène Ionesco îi interzice lui Alexandru Dabija să mai regizeze vreun spectacol după textele tatălui său. Marie-France Ionesco, moştenitoarea celebrului dramaturg,  „refuză orice nouă producţie după texte de Eugène Ionesco, în regia domnului Alexandru Dabija“.

 • Viaţa după lagăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa după lagăr

  „Miriam W.“ este un spectacol formidabil al Teatrului „Toma Caragiu“ din Ploieşti. Marta şi Carola au fost în lagăr, dar au scăpat cu viaţă. Războiul s-a terminat de 20 de ani. Marta vrea să uite prezentul. Carola s-a hotărât să-şi trăiască tinereţea rămasă.

 • Maşinăria Afrim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maşinăria Afrim

  Cu doar o săptămână înainte de premieră, regizorul Radu Afrim strângea ultimele şuruburi ale spectacolului „Câtă speranţă“, apelând la toate cunoştinţele lui de mecanică teatrală fină. Într-o singură zi, la o singură repetiţie, în doar patru ore, s-au schimbat câteva sute de replici, un regizor s-a supărat de zece ori şi a râs de vreo 20 de ori.

 • Valentin ţine cu dinţii de Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valentin ţine cu dinţii de Ceauşescu

  Fiul fostului dictator vrea să stopeze reprezentaţiile spectacolului „Ultimele ore ale lui Ceauşescu“, prevalându-se de bunăvoinţa OSIM de a-i înregistra numele ca marcă. Fiul cel mare al soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu, Valentin Ceauşescu, solicită încetarea spectacolului „Ultimele ore ale lui Ceauşescu”. El a dat în judecată Teatrul Odeon.

Modifică Setările